Opiskelusta

Tervetuloa opiskelemaan Keravan Opistoon! Tältä sivulta löydät hyödyllistä tietoa Opistossa opiskelusta.

 • Kurssien pituus on ilmoitettu pääsääntöisesti oppitunteina. Yhden oppitunnin pituus on 45 minuuttia. Opiskelijat hankkivat itse kurssilla tarvittavat materiaalit. Kurssitekstissä on mainittu, jos materiaalit sisältyvät kurssimaksuun tai jos ne ostetaan opettajalta.

 • Syyslukukausi 2023

  Syyslukukausi alkaa viikoilla 33–35. Lomien ja juhlapyhien aikana ei ole opetusta, ellei siitä ole erikseen sovittu.

  Opetusta ei ole: syysloma vko 42 (16.–22.10.), pyhäinpäivä 4.11., itsenäisyyspäivä 6.12. ja joululoma (22.12.23–1.1.24)

  Kevätlukukausi 2024

  Kevätlukukausi alkaa viikoilla 2–4.

  Opetusta ei ole: talviloma vko 8 (19.–25.2.), pääsiäinen (28.3. ilta–1.4.), vappu (30.4. ilta–1.5.) ja helatorstai 9.5.

 • Keravan Opisto on sitoutumaton oppilaitos, joka tarjoaa monipuolista vapaan sivistystyön opetusta Keravan ja muiden kuntien asukkaille.

 • Opisto pidättää oikeudet ohjelman muutoksiin. Opisto ei vastaa muutosten aiheuttamista mahdollisista haitoista. Muutoksista saa tietoa kurssisivulta (opistopalvelut.fi/kerava) ja Opiston opintotoimistosta.

 • Opiskeluoikeus on määräaikaan mennessä ilmoittautuneella ja kurssimaksunsa maksaneella.

  Opisto voi antaa pyydettäessä joko osallistumistodistuksen tai opintopistetodistuksen. Todistus maksaa 10 euroa.

 • Kurssit on pääsääntöisesti tarkoitettu 16 vuotta täyttäneille asiakkaille. Lapsille ja nuorille on erikseen omia kursseja. Aikuinen ja lapsi -kurssit on tarkoitettu aikuiselle yhden lapsen kanssa, ellei muuta mainita.

  Kysy tarvittaessa Opiston opintotoimistosta tai ainealueen vastuuhenkilöltä lisätietoja.

 • Etäopiskelu on verkon välityksellä opiskelua joko reaaliaikaisesti tai eriaikaisesti, riippuen kurssisuunnitelmasta. Etäopiskelu vaatii oppijalta hyvää itsekuria ja motivaatiota. Oppijalla pitää olla toimiva päätelaite sekä internet-yhteys.

  Ennen ensimmäistä opetuskertaa on hyvä etsiä rauhallinen paikka, kirjautua verkkokokousympäristöön hyvissä ajoin sekä muistaa ottaa viereen myös virtajohto, kuulokkeet ja muistiinpanovälineet.

  Opistolla käytetään etäopiskelussa erilaisia verkko-oppimisympäristöjä mm. Teams, Zoom, Jitsi, Facebook Live ja YouTube.

 • Keravan kaupungilla on ryhmätapaturmavakuutus, joka kattaa mahdolliset tapaturmat Keravan kaupungin järjestämissä tilaisuuksissa.

  Vakuutuksen toimintaperiaate on seuraava

  • maksa tapaturmasta koituneet hoitokulut ensin itse
  • vahinkoilmoituksen ja selvitysten pohjalta vakuutusyhtiö päättää mahdollisista korvauksista.

  Tapaturman sattuessa hakeudu hoitoon vuorokauden sisällä. Säilytä mahdolliset maksukuitit. Ota mahdollisimman nopeasti yhteyttä Opiston opintotoimistoon.
  Opintomatkojen osallistujilla on oltava oma matkavakuutus ja EU:n kelakortti.

 • Kurssipalautteet

  Kurssiarviointi on tärkeä työväline opetuksen kehittämisessä. Keräämme sähköisesti palautteet osasta kursseja ja luentoja.

  Palautekysely lähetetään sähköpostitse osallistujille. Palautekyselyt ovat nimettömiä.

  Ehdota uutta kurssia

  Otamme mielellämme vastaan uusia kurssi- ja luentotoiveita. Voit lähettää sähköpostitse tai suoraan ainealueen vastuuhenkilölle.

 • Keravan Opisto käyttää Peda.net verkko-oppimisympäristöä. Peda.netissä Opiston opettajat voivat jakaa opiskelumateriaaleja tai järjestää verkkokursseja.

  Osa materiaaleista on julkisia ja osaan tarvitaan salasana, jonka oppilaat saavat kurssin opettajalta. Peda.net on opiskelijoille ilmainen.

  Siirry Keravan Opiston Peda.netiin.