Usein kysytyt kysymykset

Mikä Keravan Opisto on?

Keravan Opisto on kansalaisopisto, jossa voi opiskella ja harrastaa monia eri aineita kuten kieliä, taiteita, kädentaitoja, liikuntaa ja tanssia, tietotekniikkaa, avoimen korkeakoulun opintoja sekä yhteiskunnallisia ja humanistisia aineita.

Voivatko Keravan Opistossa opiskella muut kuin keravalaiset?

Kyllä, Opistossa voivat opiskella myös muiden kaupunkien ja kuntien asukkaat.

Mistä saan opinto-ohjelman?

Opinto-ohjelma jaetaan keravalaisiin kotitalouksiin sekä osaan Sipoon ja Tuusulan kotitalouksia ilmaisjakelun mukana elokuun alussa ja joulukuussa. Opinto-ohjelman voi hakea Opiston toimistosta, Keravan asiointipisteestä tai Keravan kirjastosta. Opinto-ohjelma on luettavissa myös Opiston opetustarjonta-verkkosivuilla.

Milloin kursseille ilmoittaudutaan?

Syyskauden kursseille ilmoittautuminen alkaa elokuussa ja kevätkauden kursseille joulukuussa. Ilmoittautua voit verkossa, puhelimitse tai asiointipisteessä Kultasepänkadulla. Tarkat ilmoittautumisajat ilmoitetaan opinto-ohjelmassa, paikallislehdissä sekä verkkosivuilla.

Miten kurssille ilmoittaudutaan?

Helpointa ja nopeinta on ilmoittautua verkossa Keravan Opiston ilmoittautumissivuilla. Siirry Opiston ilmoittautumissivuille.

Voit ilmoittautua myös Keravan asiointipisteessä, Opiston toimistossa ja puhelimitse toimiston aukioloaikoina. Siirry asiointipisteen sivuille katsomaan yhteystiedot ja aukioloajat.

Miksi ilmoittautuessa kysytään henkilötunnusta?

Henkilötunnus tarvitaan maksuliikenteen vuoksi.

Miksi ilmoittautuessa pyydetään matkapuhelinnumero?

Näin Opiston henkilökunta voi ilmoittaa nopeasti ryhmätekstiviesteillä kurssin mahdollisista tila- tai aikataulumuutoksista.

Voinko ilmoittautua kurssille, joka on jo alkanut?

Monille pitkille kursseille voi hyvin ilmoittautua vielä alkamisen jälkeenkin. Ota yhteys opintotoimistoon, mikäli haluat mukaan jo alkaneelle kurssille.

Saanko erillisen vahvistuksen kurssin alkamisesta?

Erillistä vahvistusta ja kutsua ei lähetetä. Kurssin peruuntumisesta ilmoitetaan tekstiviestillä ja kurssitietojärjestelmässä osoitteessa opistopalvelut.fi/kerava.

Kuinka voin perua osallistumiseni kurssille?

Maksuton peruuttaminen tulee tehdä aina Opiston toimistoon ja viimeistään 10 päivää ennen kurssin alkamista. Siirry lukemaan lisää peruutusehdoista.

Palautetaanko kurssimaksuni, jos keskeytän kurssin?

Ei palauteta. Ilmoittautuminen on sitova.

Miten voin maksaa kurssin?

Kurssimaksun voi maksaa maksulinkin kautta verkkopankissa, ePassilla tai Smartum -saldolla. Jos asiakkaalla ei ole sähköpostia, lasku lähetetään paperisena kotisoitteeseen. Kurssin voi maksaa myös Keravan asiointipisteessä (Kultasepänkatu 7) sen jälkeen, kun asiakas on saanut paperisen laskun. Siirry lukemaan lisää maksutavoista.

Miksi kurssi, jolle olen ilmoittautunut, perutaan?

Jos kurssille ilmoittautuneiden määrä jää alle minimimäärän, kurssi perutaan noin viikkoa ennen kurssin alkamista. Ilmoittautuneille ilmoitetaan heti kurssin perumisesta.

Menetänkö kurssipaikkani, jos olen monta kertaa poissa?

Tämä riippuu kurssista. Jos olet monta kertaa poissa ja sinulla on oma henkilökohtainen tai pienryhmäopetusaika, kuten piano ja yksinlaulu, Opistolla on oikeus ottaa varasijalta tilallesi toinen opiskelija.

Milloin poissaolosta tulee ilmoittaa?

Opettaja kertoo kurssin alussa poissaolojen ilmoittamisesta. Yksittäisestä poissaolosta ei tarvitse ilmoittaa Opiston opintotoimistoon.

Voiko poissaoloja käydä korvaamassa muiden kurssien tunneilla?

Poissaolojen korvaaminen muilla kursseilla/tunneilla ei ole mahdollista. Kurssipaikat ovat henkilökohtaisia.

Miksi jotkut kurssit maksavat paljon enemmän kuin toiset?

Kurssimaksuihin vaikuttavat vaihtelevasti esimerkiksi opettajan tai kouluttajan palkka, matkakulut, tilavuokra sekä materiaalit.

Voiko ryhmää vaihtaa, jos huomaa olevansa liian vaikeassa tai helpossa ryhmässä?

Ryhmää voi vaihtaa, mikäli sopivammalla kurssilla on tilaa.

Voiko kurssille osallistumisesta saada todistuksen?

Kyllä. Pyydä todistus Opiston toimistosta. Osallistumistodistus maksaa 10 euroa.

Hankkiiko osallistuja itse kurssin oppikirjan?

Kyllä, jokainen hankkii itse kirjan. Ensimmäiselle kerralle voi tulla ilman oppikirjaa.

Voiko ystäväni osallistua kurssille puolestani niinä kertoina, kun en itse pääse osallistumaan?

Ei voi, kurssipaikka ja -maksu ovat henkilökohtaisia.

Onko Opistolla toimintaa kesäisin?

Opistolla on joitakin kesäkursseja ja opintomatkoja. Touko-kesäkuun aikana henkilökunta valmistelee seuraavan työkauden ohjelmaa. Heinäkuun henkilökunta lomailee.