Audiovisuaalinen taide houkutteli tuhansia kävijöitä Keravalle viime viikolla

Keravalla järjestetty audiovisuaalisen taiteen festivaali Reflektor Kerava 100 Special keräsi kaupungin keskustaan noin 12 000 kävijää 25.1.-28.1.2024. Suosituin ilta oli odotetusti lauantai, mutta kaikkina iltoina oli mukavasti väkeä liikkeellä.

Keravan kaupungin kulttuurituottaja Kalle Hakkolan mukaan festivaali houkutteli kaikenlaisia kävijöitä taiteen pariin.

-Keravan juhlavuosi on nyt käynnistynyt näyttävästi valo- ja äänitaiteen merkeissä! Halusimme mahdollistaa taiteen kokemisen helposti kaikille ja olemme hyvin tyytyväisiä, että tapahtuma kiinnosti laajasti erilaisia kävijöitä. Pitkän viikonlopun aikana keskustassa näkyi moninainen Kerava, ja liikkeellä oli niin lapsiperheitä, nuoria kuin vanhempiakin kävijöitä.

Valo- ja äänitaidefestivaalille tammikuun pimeinä iltoina oli selvästi kysyntää. Oli hienoa nähdä, miten taide toi ihmiset yhteen ja elävöitti tammikuussa yleensä hiljaisen keskustan.

Sun Effectsin toteuttama audiovisuaalisen taiteen festivaali Reflektor on järjestetty jo vuodesta 2018 lähtien eri kaupungeissa, muun muassa Vantaalla, Sotkamossa ja Helsingissä. Kiitos tapahtumavieraille sekä Reflektorille onnistuneesta tapahtumasta Keravalla!

Tommi Musturi – Deep Show Reflektor Kerava 100 Special 2024. Kuva: Hannu Iso-Oja.

Ghost Project – Kerava Maps Reflektor Kerava 100 Special 2024. Kuva: Hannu-Iso-Oja.

Keravan juhlavuosi jatkuu rikkaan ohjelmiston merkeissä

Reflektor Kerava 100 Special oli osa Keravan juhlavuoden ohjelmistoa. Hakkola suosittelee tutustumaan myös muuhun juhlavuoden ohjelmistoon kaupungin tapahtumakalenterissa, minne koko vuoden tapahtumat lisätään sitä mukaa, kun niitä varmistuu. Kalenterista löytyvät niin kaupungin, asukkaiden, yhdistysten kuin muiden yhteistyökumppaneiden järjestämät tapahtumat ja tilaisuudet. Ohjelmisto täydentyy pitkin vuotta.

-Kalenterista löytyy jo runsaasti ohjelmistoa. Esimerkiksi Eeva Anundin Keravan kasvot ulkoilmanäyttely on kierrettävissä vielä 4.2 saakka. Keväällä nähdään muun muassa musiikki- ja tanssiesityksiä Kerava-salissa ja kirjastossa, kiertävä tapahtumakontti aloittaa toimintansa ja luvassa on kiinnostava historia- ja luentosarja sekä kaikille yhteinen kaupunkitapahtuma toukokuussa, vinkkaa Hakkola.

Juhlavuoden tapahtumat tapahtumakalenterissa.

Lisätietoja Keravan juhlavuodesta

  • kerava.fi/kerava100
  • Facebook @keravankaupunki ja Instagram @cityofkerava
  • #Kerava100 #SydämessäKerava