Kerava 100 -lähettiläät kävivät tutustumiskierroksella URF:in tapahtuma-alueella

Kerava 100 -lähettiläät pääsivät eilen kiertämään Uuden ajan rakentamisen festivaalin kovaa vauhtia valmistuvaa alueetta. Aurinkoisessa säässä tutustuttiin tulevan festivaalialueen hienouksiin ja kuultiin enemmän muun muassa tapahtuman kestävistä arvoista ja miten ne tulevat näkymään alueella käytännössä.

Uuden ajan rakentamisen festivaali eli URF järjestetään 26.7.-7.8.2024 ja Kerava 100 -lähettiläät saivat ensikosketuksen lähestyvän tapahtuman alueeseen. URF:in vastaavan tuottajan Emma Lummen johdolla yli kymmenpäinen seurue sai kattavan kuvan siitä, mitä kaikkea Keravan Kivisillan alueelle on suunniteltu ja mitä sieltä jo tässä kohtaa löytyy.

Kierroksen aikana lähettiläiden suusta kuului paljon ihastelua ja tuleva festivaalin venue vakuutti koko porukan. Tunnin kestäneen kierroksen aikana kierrettiin Kivisillan tapahtuma-alue kokonaisuudessaan. Lähettiläille avattiin tulevia suunnitelmia todella kattavasti ja läpi käytiin esimerkiksi missä sisäänkäynti tulee olemaan, mihin lava rakennetaan ja missä kaikkialla pääsee tutustumaan näytteilleasettajiin.

Aurinkoisen aluekierroksen jälkeen Kerava 100 -lähettiläät kutsuttiin sisälle Keravan kartanolle nauttimaan pullakahveista sekä kuuntelemaan tapahtuman projektipäällikkö Pia Lohikosken esitystä. Kahvikupposten äärellä käytiin tarkemmin läpi URF:in ohjelmaa sekä näytettiin havainnollistavia kuvia siitä, mitä kaikkea näyttävää alueelle on suunniteltu.

Tutustumiskierros oli onnistunut ja innostuneet lähettiläät kiittelivät kovasti järjestäjiä. Useammasta suusta kuului maininta siitä, kuinka innolla kesän kaupunkifestivaalia jo odotetaan.

URF tuo ihmiset yhteen kestävän rakentamisen teemojen äärelle

Uuden ajan rakentamisen festivaali URF täyttää Keravan vehreän Kivisillan heinä-elokuun vaihteessa ja tuo ihmiset yhteen kestävän rakentamisen, asumisen ja elämäntavan teemojen ympärille. Tapahtuma tarjoaa kävijöilleen mahdollisuuden kestävän elämän kokeiluihin sekä antaa ideoita ja ratkaisumalleja tulevaisuuden asumiseen.

Keravan kaupungin järjestämä URF haluaa osaltaan luoda muutosta kohti parempaa, kestävämpää ja inhimillisempää tulevaisuuden elämäntapaa. Alueella kävijälle tarjotaan toivoa, inspiraatiota ja ratkaisuja, joita voi soveltaa tämän muutoksen saavuttamiseksi.

Lisää tietoa URF:ista sekä tapahtumat uusimmat uutiset löytyy heidän verkkosivuiltaan www.urf.fi.

Monipuolista ohjelmaa koko perheelle

Kaupunkifestivaalin jokainen päivä on erilainen ja ohjelma on jaoteltu päiville omiksi uniikeiksi teemoikseen. Ammattilaisohjelmien päivittäin vaihtuvia teemoja ovat muun muassa kestävä rakentaminen, tulevaisuuden energiaratkaisut sekä kohtuuhintaisen asumisen tulevaisuus.

Tapahtuma tarjoaa monipuolista ohjelmaa ihan koko perheelle. Esimerkiksi musiikkinumeroissa on otettu huomioon myös ne nuorimmat festivaalikävijät ja lapsille suunnattuja esityksiä tuleekin URF:in lavalle tarjoamaan Kengurumeininki 28.7. sekä Mölyapinat 4.8.

Maksullisissa ja ikärajatuissa iltakonserteissa päälavalle nousevat muiden muassa Yona sekä A. W. Yrjänä, mutta päiväsaikaan alueella on paljon kaikille suunnattua ilmaisohjelmaa.

Tämän kaiken lisäksi kaupunkifestivaalin aikana tarjolla on esimerkiksi:

  • Työpajoja, joissa voi opetella kestävän elämän taitoja
  • Tilaa viihtymiselle ja kohtaamisille
  • Monipuolista taide- ja kulttuuriohjelmaa
  • Erilaisia omatoimisia ja opastettuja reittejä, kuten alueen rakennuskohde- ja taidereitti
  • Lähi- ja pientuottajien ruokaa 

Tarkemmat tiedot kaupunkifestivaalin ohjelmasta saat vierailemalla URF:in verkkosivuilla www.urf.fi/ohjelma.