Kerava 100 -lähettiläiden kevättapaaminen Sinkassa

Kerava 100 -lähettiläspoppoo kokoontui eilen Taide- ja museokeskus Sinkkaan vaihtamaan kuulumisia ja ihastelemaan Juhlariksalla halki elämän -näyttelyn lumoa.

Somettamisen tarmoa täynnä olevat Kerava 100 -lähettiläät tapasivat toista kertaa koko porukalla. Tapaamisessa jaettiin tunnelmia jo kuluneiden juhlavuoden kuukausien tiimoilta ja suunniteltiin tulevaa.

Lähettiläät pääsivät samalla tutustumaan Taide- ja museokeskus Sinkan Juhlariksalla halki elämän -näyttelyyn opastetulla kierroksella. Juhlavuoden kunniaksi meneillään oleva näyttely oli suurimmalle osalle lähettiläistä jo entuudestaan tuttu, mutta näin upean näyttelyn kiertää ilokseen toisenkin kerran.

Keitä ovat Kerava 100 -lähettiläät? Tutustu lähettiläisiin kaupungin nettisivuilta.

Tervetuloa Juhlariksalla halki elämän -näyttelyyn

Keravan kaupungin 100-vuotisjuhlan kunniaksi Sinkassa nähdään Aune Laaksosen Taidesäätiön kokoelmasta koottu elämänmakuinen näyttely, joka koskettaa, kutkuttaa ja ehkä hiukan yllättääkin. Kyseinen näyttely on nähtävillä 19.5.2024 saakka.

Veistosten, maalausten ja grafiikanvedosten rinnalle nousevat näyttelyssä valotaide, ikonit ja itämaisen juhlariksan kaltaiset kansanomaiset kokonaistaideteokset.

Taiteilijat lähestyvät ihmisenä olemisen peruskysymyksiä kukin omalla tavallaan: pienen ihmisen äänellä puhuen, rautalankaolennoilla leikitellen tai ikonimaalareiden tavoin nöyrästi ikuisuutta kuunnellen. Siihen väliin mahtuu surumarssin säveliä, valolla luotuja sirkushyppyjä, voodoonukkeja ja absurdia rantaelämää.

Lisätietoja näyttelystä löydät Sinkan sivuilta.

Esillä myös kaksi pienempää näyttelyä

Juhlavuoden päänäyttelyn lisäksi Sinkassa on esillä kaksi pienempää näyttelyä.

Helmipaikka: Juhani Linnovaaran teoksia Rolando ja Siv Pieraccinin kokoelmasta

Sinkan Helmipaikan pienoisnäyttelyissä esitellään Juhani Linnovaaran teoksia Rolando ja Siv Pieraccinin lahjoittamasta suomalaisen taiteen kokoelmasta.

Rolando ja Siv Pieraccinin kokoelmaan kuuluu 31 Linnovaaran teosta. Nyt esillä olevat kuusi paperipohjaista teosta ovat pääosin melko myöhäistä tuotantoa, kuten taiteilijan satiiriseen historiallisten muotokuvien sarjaan liittyvä Renessanssi hahmo (2004).

Linnovaaralle varsin tyypillisiä ovat luontoaiheet ja kesäiset myöhäisillan tai yön maisemat. Häntä on kiehtonut se erityinen tunnelma, jolloin puiden lehvästö hahmottuu tummana siluettina taivasta vasten ennen kuin viimeinen valonkajo sammuu.

Lisätietoja näyttelystä löydät Sinkan sivuilta.

Kerava-kulma: Muinainen Kerava ja sen löytäjät

Kerava-kulman pienoisnäyttelyssä vaelletaan Ancylusjärven rannoilla, etsitään kivikautisia muinaisjäännöksiä ja esitellään niiden löytäjiä.

Esihistorian lisäksi näyttely kertoo Keravan lähihistoriasta ja ihmisistä, joiden pihoille menneisyys oli jättänyt hiljaisen viestinsä. Suurin osa kivikautisista esineistä on löydetty 1950–1970-luvuilla, jolloin alle neljän tuhannen asukkaan kauppala kasvoi ja muuttui kaupungiksi. Kahdenkymmenentuhannen asukkaan raja ylittyi 1970-luvun puolivälissä.

Museon arkistossa säilyneet kuvat antavat kasvot muinaisen Keravan löytäjille, joista jokainen on jättänyt oman jälkensä ajan jatkumoon.

Lisätietoja näyttelystä löydät Sinkan sivuilta.

Tarjolla myös paljon oheisohjelmaa

Taide- ja museokeskus Sinkassa on näyttelyiden lomassa erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia.

Katso listaus oheisohjelmista Sinkan sivuilta.