Kerava 100 -lähettiläät

Kaupunki tekee yhteistyötä vapaaehtoisten Kerava 100 -lähettiläiden kanssa 2024. Kerava 100 -lähettiläät kertovat juhlavuoden tapahtumista ja tunnelmista omissa kanavissaan ja verkostoissaan.

Kerava 100 -lähettiläille tarjotaan mahdollisuus osallistua juhlavuoden tapahtumiin ja viestiä niistä sosiaalisessa mediassa ja muissa verkostoissa. Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen.

Sydämessä Kerava – rakennamme juhlavuoden viestintää yhdessä

Osallisuus on yksi kaupunkistrategian arvioista, minkä vuoksi haluamme nostaa erityisesti juhlavuoden viestinnässä esiin asukkaiden näkökulmaa ja tehdä juhlavuoden viestinnästä aidosti keravalaisten näköistä.

Juhlavuoden tapahtuma- ja ohjelma rakentuvat yhteistyössä kaupungin, yhteistyökumppaneiden, yritysten ja vapaaehtoisten tapahtumajärjestäjien kanssa. Kerava 100 -lähettiläät täydentävät tätä yhdessä tekemisen kulttuuria ja tuovat viestintään oman persoonallisen otteensa ja kasvonsa.

Mitä odotamme Kerava 100 -lähettiläiltä?

Kerava 100 -lähettilääksi pystyi hakemaan kuka tahansa keravalainen, jolla on innostusta olla mukana oman kaupungin juhlavuoden rakentumisessa. Myös kaupungin omat työntekijät kutsuttiin mukaan Kerava 100 -lähettiläiksi.

Lähettiläät saavat mahdollisuuden osallistua juhlavuoden viestintään ja pääsevät kokemaan juhlavuoden tapahtumia ja kaupunkikulttuuria uudella tavalla.

Arvostamme positiivista asennetta ja aktiivisuutta sosiaalisessa mediassa, blogissa tai muissa verkostoissa. Toiveemme on, että lähettiläät tuovat viestinnässäsi esiin Keravaa hyvän elämän kaupunkina, jossa on mahdollista elää onnellista arkea.

Tarjoamme Kerava 100 -lähettiläille perehdytyksen, viestinnällistä tukea, Kerava-aiheisen tuotepaketin ja mahdollisuuden verkostoitua ja saada näkyvyyttä kaupungin somekanavissa. Tapaamme yhteensä neljä kertaa juhlavuoden aikana ja palkitsemme lähettiläitä matkan varrella.

Kerava 100 -lähettiläiden esittely

Ylpeänä esittelemme kaikki 16 juhlavuoden lähettilästä! Heihin voit tutustua alta, kuvien ja tekstien avulla.

Reetta-Kaisa Ahvenainen

 • Moikka! Olen Ahvenaisen Reetta-Kaisa ja mukana Kerava 100 -lähettiläsjoukossa.

  En ole syntyperäinen keravalainen, enkä suoraan sanottuna ikinä kuvitellut täällä asuvani. Keravalle kuitenkin päädyin 2006 ja tänne kotiuduin.

  Haluan juhlistaa satavuotisjuhlaa jakamalla kanssanne asioita, jotka tekevät Keravasta minun Keravani.

  Instagram: @reetta.kaisa

Eva Guillard

 • Olen Eva Guillard, 20-vuotias suomalais-ranskalainen naisenalku Keravalta, ja ilolla mukana Kerava 100 -lähettiläspoppoossa.

  Saatan olla tuttu keravalaiskasvo useammastakin asiayhteydestä, joko sitten esiintymisen ja taiteiden, taikka vaikuttamisen ja viestinnän parista.

  Minulta löytyy intoa ja asiantuntemusta moneen asiaan. Vuonna 2020 kilpailin The Voice of Finland -televisiolaulukilpailussa. Vuonna 2022 Nuva ry. palkitsi minut vuoden nuorisovaltuutettuna, ja vuonna 2022 Keravan kaupunki palkitsi minut vuoden vapaaehtoistoimijana. Tällä hetkellä myös työskentelen viestintäharjoittelijana Keravan kaupungilla.

  Kaikessa mihin ryhdyn, korostuu keravalaisuus, joka onkin itselle suuri ylpeydenaihe ja sydämen asia. Sydämessä Kerava – etenkin juhlavuonna!

  Instagram: @taiteileva

  Facebook: Eva Guillard

  SnapChat: eva_guillard

Katja Ikonen

 • Olen Katja Ikonen, syntyperäinen keravalainen, ja paluumuuttanut Keravalle vuonna 2009. Parhaillaan olen hoitovapaalla, ja kuuden lapsen äitinä rohkenen todeta, että kaupungissamme on lapsiperheet huomioitu todella hienosti.

  Somessa olen tähänkin asti nostanut Keravaa esille aina, kun siihen ollut (myönteistä) aihetta – eli usein!

  Juhlavuoden some-lähettilääksi hain, koska hyvien puolien kertominen kotikaupungistamme tuntuu muutenkin luontevalle.

  Instagram: @katja_ikoinen

  Facebook: Katja Ikonen

Tuukka Kallas

 • Nimeni on Tuukka Kallas. Olen syntyperäinen keravalainen ja kasvoin Sompiossa, mutta asun nykyään Keskustassa. Työskentelen varhaiskasvatuksen parissa ja vapaa-ajallani yritän vaikuttaa siihen, että Keravalla järjestetään mielenkiintoisia keikkoja ja spraymaalit suhisevat.

  Olen kiinnostunut Keravan rakentamisesta sekä arkkitehtuurista ja tästä syystä perustanut Facebook-ryhmän, jossa Keravan kaavoituksesta pystyy keskustelemaan muun somen pinnallisuutta ja negatiivisuutta syvällisemmin.

  Haluan toimia Kerava 100 -lähettiläänä koska Kerava on hiomaton timantti, joka ansaitsee hehkutusta. Kerava on oikeasti toimiva kaupunki ja sen kadut vilisevät elämää.

  Kerava tuntuu rosoiselta kuin betoni, mutta siihen on maalattu taidetta ja sinnikäs vihreä pyrkii esiin sen halkeamista. Sen sivukujilta kuuluu lasten leikin ääntä ja treenikämpän jytkettä. Vain harvat tuntevat sen salat ja ulkopuoliset eivät sitä ymmärrä.

  Somekanavat:

  Instagram: @k0lmenkopla
  Keravan kaupunkikehitys : Kaupungin kehittymisestä, rakentamisesta, kaavoittamisesta ja liikenneratkaisuista kiinnostuneiden keskustelupaikka.
  Live@kerava : Elävän musiikin informaatiosivusto, josta löydät kaikki paikalliset livetapahtumat

Veli-Matti Kammonen

 • Olen Veli-Matti Kammonen, 47 vuotta juhlavuonna täyttävä syntyperäinen keravalainen yrittäjä ja perheenisä. Keravalaisuudesta on minulle muodostunut iän karttuessa merkittävä osa omaa identiteettiäni.

  Tärkeitä asioita omassa arjessani ovat Sirolinnan Pasin vetämät jumpat uimahallilla, reippailu Keinukallion urheilupuistossa sekä kaupungin lukuisat kulttuuritapahtumat ja -palvelut.

  Vuokrasin hiljattain itselleni työhuoneen Klondyke-talolta, joten hengittelen raikasta “keravanilmaa” tällä hetkellä aamusta iltaan.

  Olen pidemmän aikaa halunnut aktivoitua omissa sosiaalisen median kanavissani ja uskon, että lähettilään rooli toimii itselleni hyvänä kannustimena tällä saralla. Yrittäjyys ja keravalaisuus ovat asioita, joita haluan tuoda positiivisella tavalla kanavissani esille.

  Hienoa päästä osallistumaan ja välittämään tunnelmia juhlavuoden tapahtumista Kerava100 -lähettilään roolissa!

  Instagram: @velimatti.kammonen

  Facebook: Veli-Matti Kammonen 

  YouTube: @Keravege

Merja Kiuru

 • Olen Merja, yli 50-vuotta nuori, paljasjalkainen keravalainen. Lapsuuden asuinympäristöni oli Keravan nuorisovankila, jossa asuikin tuolloin paljon meitä henkilökunnan lapsia. Aivan ainutlaatuinen miljöö kyllä. Muutoin tullut Kurkela erityisesti tutuksi ja nyt sitten ihan keskustassa asutaan. Keravalaisuudesta ja Keravasta olen ollut aina ylpeä. Luonteeltani olen omasta mielestäni aika positiivinen ja elämänmyönteinen.

  Kävellään miltei päivittäin vaihtelevia lenkkejä Keravalla mieheni kanssa; ihastellaan ja ihmetellään kaupunkimaisemia sekä välillä tulee eksyttyä metsän puolellekin tai terassille.

  Omia erityisiä kiinnostuksen kohteita ovat kaupungin kirjasto, josta tulee erityisesti kirkes- palvelujen kautta varailtua milloin mitäkin opusta tutkailtavaksi. Tykkään myös Keravan kansalaisopiston laadukkaasta ja rikkaasta tarjonnasta. Viikonloppuna käydään toisinaan laulamassa karaokea.

  Hienoa olla Keravan 100 vuotisen juhlavuoden yksi lähettiläs; kannan mielelläni oman korteni yhteiseen kekoon tuomalla juhlavuotta ja sen tapahtumia esiin.

  Moikkaillaan, kun tavataan!

  Instagram: @merja_kiuru

  Facebook: Merja Kiuru

Katariina Knuutinen

 • Olen Katariina Knuutinen, laajasti kulttuurista kiinnostunut tuore keravalainen. Muutin kaupunkiin muutama kuukausi sitten.

  Keravalla minua inspiroivat erityisesti taidemuseo Sinkan näyttelyt, kirjasto palveluineen, purkutaideprojektit, paikallishistoria, kirpputorit sekä erilaiset liikuntamahdollisuudet. Teatterissa ja konserteissa käyn mielelläni.

  Toivon, että Kerava 100 -lähettiläänä opin uutta ja tutustun uusiin ihmisiin.

  Instagram: @katariinaknuutinen

Nina Korventaival

 • Olen Nina Korventaival. Minulle Keravan kaupungin juhlavuosi tarkoittaa sitä, että olen elänyt Keravalla 20 vuotta. Aikoinaan väliaikaiseksi tarkoitettu kaupunki muuttui hyvin nopeasti vakituiseksi asuinpaikaksi, jossa ison perheen on ollut hyvä elää.

  Keravalaisuudesta on tullut osa identiteettiäni. Olen aktiivinen järjestötoimija sekä vapaa-ajalla että työssä. Vaikutan myös luottamushenkilönä Keravalla.

  Minulle on suuri kunnia toimia juhlavuotemme ajan Kerava 100 -lähettiläänä. Monet asiat Keravalla tuovat minulle iloa ja virkistystä. Mikä onkaan hienompaa, kuin jakaa niitä asioita kanssanne vielä enemmän kuin aiemmin.

  Instagram: @ninakeravalta

  Facebook: Nina Korventaival

Kalevi Koskela

 • Kalevi Koskela,
  alias Keravan Väinämöinen,
  Kalevalaseura-säätiön jäsen,
  Kalevalaisen Runokielen Seuran Runomestari,
  Via Kalevala -kävelijä (Sammatti-Uhtua, 1001 km),
  Keravalainen Liikkuja 2016,
  Pyhät Polut -vaeltaja jalan, suksin ja pyörällä,
  Santiago de Compostela -vaeltaja,
  Kilpisjärvi-Kerava -pyöräilijä
  Mittavin teos: Kalevilan Kinkamilla 1917-2020;
  856 sivua, noin 7000 runoa Kalevala-mitalla.

  Blogi: Kalevi Koskela – Keravan Väinämöinen

  Facebook: Kalevi Koskela

Paula Kuntsi-Ruuska

 • Olen Paula Kuntsi-Ruuska, keravalainen paluumuuttaja, neljän aikuisen lapsen äiti ja kolmen lapsen mummi. Olen asunut Keravalla yhtäjaksoisesti jo yli 20 vuotta.

  Liikun aktiivisesti joka päivä säällä kuin säällä, ja täällä Keravalla onkin hyvät liikuntamahdollisuudet! Toimin vapaaehtoisena muun muassa SPR:ssä ja Vapepassa eli vapaaehtoisessa pelastuspalvelussa, ja olen ollut mukana useissa maastoetsinnöissä lähialueilla.

  On mahtavaa olla mukana Kerava 100 -lähettiläänä ja kertoa somekanavissani Keravan tapahtumista ja päästä itsekin mukaan näihin tapahtumiin ja toimintaan. Tehdään yhdessä upea Kerava 100 -vuosi!

  Instagram: @paulakuru

  Facebook: Paula Kuntsi-Ruuska

Krista Lahti

 • Krista L. – mukana lähettiläänä Happy Ukulele Goes-tilillä. Happy Ukulele Goes -tilin toimintaidea on tuoda hyvää mieltä kuulijalle esiintymällä ukulelen säestyksellä niin somessa kuin livenä.

  Happy Ukulele Goes eli Krista osallistuu toisinaan myös hyväntekeväisyyteen yhteistyössä KUMS ry:n, Keski-Uudenmaan yhdistysverkoston ja Keravan seurakunnan kanssa.

  Kerava 100 -lähettiläänä haluan kertoa kaupungin monipuolisista mahdollisuuksista ja erilaisista kulttuurielämyksistä. Haluan myös tuoda esille Keravan lahjakkaita tekijöitä niin kulttuurin kuin yritys- ja yhdistysmaailman aloilta. Pienessä kaupungissa on paljon intoa ja osaamista – ja suurta sydäntä!

  Instagram: @happy_ukulele_goes

  Facebook: Happy Ukulele Goes

  Youtube: Happy Ukulele Goes

Aila Lind-Mäki

 • Olen Aila Lind-Mäki, keravalainen vuodesta 2011. Toimin Keravalla kaupunginvaltuutettuna jo toista kautta, ja sitä kautta kotiseuturakkaus on kasvanut ja syventynyt. Olen myös 3 lapsen äiti, ja mukana monenlaisessa yhdistystoiminnassa.

  Kerava 100- lähettiläänä haluan jakaa niitä asioita, joista olen Keravassa ylpeä. Meillä on upea kotikaupunki, jossa tapahtuu hienoja asioita. Haluan olla mukana viemässä tätä ilosanomaa kaikille, ja myös muille kuin keravalaisille, koska me keravalaisethan jo tiedetään, minkälainen helmi Kerava on.

  Instagram: @ailalind

  Facebook: Aila Lind-Mäki

  X: @ailalind

  TikTok: @ailalindmaki

  SnapChat: ailalind

Mari Mykkänen

 • Hei, olen Mari Mykkänen, kolmannen polven paljasjalkainen keravalainen. Olen asunut lähes koko ikäni Keravalla. Aloitin sinisessä puukoulussa koululaisena ja siitä tie vei Keskuskouluun ja Sompioon.

  Minulla on 30 vuoden ura varhaiskasvatuksen ihanassa maailmassa. Siitä valtaosan olen toiminut Taidepäiväkoti Konstissa Keravalla. Minulla on jalat jokseenkin tukevasti Keravan maaperällä ja siksi lähdin mukaan lähettilääksi juhlistamaan Keravan 100-vuotistaivalta.

  Tällä hetkellä opiskelen itselleni uutta ammattia Keravan Keudassa ja olen juuri perustanut yrityksen itselleni rakkaan harrastuksen – leipomisen ja juhlasuunnittelun – ympärille.

  Liity sinäkin mukaan Kakkumatamin herkulliseen maailmaan!

  Instagram: @kakkumatami ja @marintarinat

  Facebook: Kakkumatami

Mari Mäki

 • Olen alkuperäinen keravalainen ja asunut täällä yli 40 vuotta. Rakastan kotikaupunkiani ja haluan lähettiläänä tuoda esille, miten mainio asuinpaikka Kerava on eri ikäisille.

  Haluan olla mukana vahvistamassa Keravan positiivista brändiä ja näkyvyyttä. Olen musiikin tekijä ja artisti ja keikkailen aktiivisesti muun muassa Mari ja Julle -duon sekä lastenorkesteri Mölyapinoiden kanssa.

  Työskentelen oikeusministeriössä virkahenkilönä. Vapaa-ajalla tanssin balettia ja muita tanssilajeja Keravan tanssiopistossa ja vietän aikaa perheeni ja chihuahua-koirani Viiman kanssa.

  Instagram: @marimaki1, @marijajulle ja @molyapinat

  Facebook: Mari Mäki, Mari ja Julle ja Mölyapinat

Nina Pietiläinen-Guillard

 • Olen Nina Pietiläinen-Guillard. Keravalaistunut keskisuomalainen on nähnyt ja kokenut keravalaista elämänmenoa 26 vuotta ja antautuu nyt juhlavuoden vietäväksi ja tapahtumatarjonnan tantereelle avoimin mielin. Kynä pysyy vakaasti kädessä, ja linssi löytää yllättäviinkin kohteisiin.

  Kieliä ja kulttuureja hyvinvointialueella ja keravalainen kotipaikkarakkaus, siinäpä minun arjen pakkaus. Keittiötaidetta ja askelista virtaa, mahtuiskos näillä lähettilään pirtaan?

  Instagram: @nina_marja

Tanja Sokuri

 • Olen Tanja Sokuri, ylpeä keravalainen korutaiteilija ja taidemaalari sekä Keravan kaupungin työntekijä.

  Haluan toimia Kerava 100 -lähettiläänä, sillä uskon, että se tarjoaa mahdollisuuden herättää yhteisössämme positiivisia tunteita ja vahvistaa kaupungin henkeä. Tämä tarjoaa myös minulle oivan tilaisuuden luoda ainutlaatuisia Kerava 100 -teemaisia koruja, jotka heijastavat kaupunkimme rikasta historiaa ja juhlavuoden merkitystä.

  Instagram: @helmimagia.korut

  Facebook: HelmiMagia