Kerava täyttää 100 vuotta 2024 – syntymäpäiviä vietetään monin tapahtumin ja teoin

Kerava juhlii ylpeänä ja iloisena 100-vuotista taivaltaan 2024. Juhlavuoden päätapahtumat sekä yhteistyökumppanit julkistettiin kaikille avoimessa tilaisuudessa 28.11. Kerava-salissa.

Osallisuus ja yhdessä tekeminen ovat juhlavuoden kulmakivet. Juhlavuoden teema on ”Sydämessä Kerava”.

-Sydämessä Kerava tarkoittaa yhteenkuuluvuutta, yhteisöllisyyttä ja yhdessä koettuja hetkiä. Kaupunkimme tarina on yhteinen, ja jokainen kaupunkilainen on osa sitä. Uskon, että muistamme jatkossa tämän vuoden paitsi juhlavuotena, myös vuotena, jolloin tunsimme vahvaa yhteenkuuluvuutta ja saimme voimaa yhdessä tekemisestä, sanoo kaupunginjohtaja Kirsi Rontu.

Kaupunki järjestää juhlavuoden aikana monipuolisia tapahtumia, joista iso osa on maksuttomia. Esimerkkejä juhlavuoden ohjelmatarjonnasta ovat alkuvuoden REFLEKTOR-valotaidetapahtuma, historialuennot, Uuden ajan rakentamisen festivaali URF sekä toukokuussa järjestettävä Kerava 100 -kaupunkitapahtuma.

Kaupungin toimialat osallistuvat tiivisti juhlavuoden työhön. Keravalle perustetaan muun muassa arboretum, johon istutetaan nimikkopuut kaikille vuonna 2024 syntyville keravalaisille. Kesällä järjestetään ystävyyskaupunkien väliset uimakilpailut maauimalassa ja syksyllä puolestaan yhteislaulutilaisuus Kalevan urheilupuistossa.

Tärkeässä roolissa ovat kaupunkilaisten itsensä järjestämät ohjelmat ja juhlat. Merkkivuotta juhlistetaan myös kutsumalla mukaan tekemiseen Kerava 100 -lähettiläitä ja keräämällä kaupunkilaisten tarinoita verkkosivuille. Asukkaat, yritykset ja järjestöt voivat tuoda oman panoksensa juhlavuoteen, olipa kyseessä yhteisötapahtuman järjestäminen, urheilutapahtuma, vapaaehtoistyö, taiteen luominen tai muu luova osallistuminen.

Juhlavuoden aikana järjestetään myös ennennäkemättömän laaja Purkutaide -näyttely. Purkutaide on Keravalla syntynyt ilmiö ja tulossa olevan näyttelyn alustana toimii Keravan ydinkeskustassa sijaitseva Anttilan vanha tavaratalo, jossa on noin 4 000 neliömetriä tilaa taiteella täytettäväksi.

Juhlavuoden pääyhteistyökumppaneina Kokkikartano ja Keravan Energia

Kokkikartano on vahvasti mukana järjestämässä Keravan päivää kesäkuussa 2024. Tällöin kaupungin kävelykadulle katetaan iso määrä ruokapöytiä ja herkutellaan yhdessä mahdollisimman monen keravalaisen kanssa.

-Olemme innoissamme mukana tekemässä yhteistä juhlavuotta, iloitsee Kokkikartanon toimitusjohtaja Tommy Snellman.

Keravan Energian toimitusjohtaja Jussi Lehto kertoo Keravan Energian järjestävän ohjelmaa kaikille keravalaisille ikäluokille juhlavuoden kunniaksi. Luvassa on energiakierroksia, teatterinäytöksiä sekä energinen lasten tapahtuma.

Vielä ehdit hyvin mukaan tekemään juhlavuotta

Vaikka juhlavuoden isoimmat avaukset ja yhteistyökumppanit on nyt julkistettu, ohjelmatarjonta täydentyy koko juhlavuoden ajan. Pääset ilmoittamaan ohjelmasi mukaan sähköisen lomakkeen kautta: Webropol-lomake.

Kaupunki käy kaikki ilmoitetut ohjelmat läpi ja ottaa yhteyttä tapahtumajärjestäjiin. Kun ohjelma on hyväksytty mukaan juhlavuoden ohjelmistoon, järjestäjät pääsevät itse lisäämään tapahtumansa kaupungin yhteiseen tapahtumakalenteriin sekä saavat käyttöönsä juhlavuoden logotunnuksen. Kaupunki tukee viestinnällisesti juhlavuoden tapahtumia.

Toiveena on, että mahdollisimman moni taho innostuu mukaan juhlavuoden järjestelyihin!

Lisätietoja Keravan juhlavuodesta

Seuraa somessa ja jaa tietoa juhlavuodesta: #Kerava100 #SydämessäKerava