Keravan kaupunki järjesti infotilaisuuden juhlavuodesta

Keravan kaupungin 100-vuotisjuhlia vietetään 2024 koko vuoden ajan. Juhlavuosi näkyy kaupungissa sekä pienillä että isommilla tavoilla. Kaupunki järjesti 23.5. Pentinkulma -salissa avoimen infotilaisuuden, jossa esiteltiin muun muassa juhlavuoden teemaa, ilmettä ja toimintatapoja yhteistyön tekemisen osalta.

Teema

Kaupungin juhlavuoden teema on ”Sydämessä Kerava”. Kaupunkistrategiasta löytyvällä teemalla halutaan korostaa yhteisöllisyyttä ja kotikaupungin merkitystä yhteen kokoavana tahona.

Kantavana ajatuksena on painottaa kotiseudun merkitystä kaikkia varten, riippumatta siitä kuinka kauan täällä on asunut tai toiminut.

Sanotaanhan myös, että voit lähteä Keravalta, mutta Kerava ei lähde sinusta. Siksi sydämessä Kerava!

Ohjelma

Juhlavuoden ohjelmaa rakennetaan vahvassa yhteistyössä asukkaiden kanssa. Etsimme mukaan erilaisia toimijoita – henkilöitä, yhdistyksiä, yrityksiä ja vapaita ryhmiä – toteuttamaan elävää ja monipuolista ohjelmaa.

Esimerkkejä juhlavuoden ohjelmatarjonnasta ovat esimerkiksi kaupunkitapahtumat, Uuden ajan rakentamisen festivaali URF ja asukkaiden tai järjestöjen toteuttamat omat tapahtumat. Lisäksi kaupungissa toteutetaan merkittävä Purkutaide-näyttely, josta tiedotetaan lisää lähiaikoina.

Visuaalinen ilme ja viestinnällinen tuki

Tapahtumien virallisena tiedotuskanavana toimii kaupungin tapahtumakalenteri osoitteessa tapahtumat.kerava.fi sekä verkkosivusto kerava.fi.

Kaupunki pyrkii tukemaan yhteistyötapahtumien järjestäjiä juhlavuoden viestinnän osalta. Tapahtumia järjestävät kuntalaiset ja järjestöt voivat ilmoittavat tapahtumia kaupungille elokuusta lähtien kerava.fi:n kautta. Tarkemmat ohjeet julkaistaan elokuun aikana.

Kun ohjelmaehdotukset ovat hyväksytty osaksi kaupungin juhlavuotta voivat järjestäjät hyödyntää maksutta kaupungin tapahtumakalenteria sekä sidosryhmille suunnattua juhlavuoden logomateriaalia. Tapahtumakalenterin käyttäminen ja viestintämateriaalin käyttäminen vaatii aina kaupungin hyväksynnän.

Kaikki Kerava 100 -juhlavuoteen liittyvä tieto kerätään kaupungin verkkosivuille ja osiota päivitetään säännöllisesti: Kerava 100-juhlavuosi

Taloudelliset avustukset

Taloudellisten avustusten hakuaika toteutetaan erillishaun kautta syyskuussa, 1.–30.9.2023. Lisäksi kaupunkilaisten omaehtoisen toiminnan avustuksella voi rahoittaa juhlavuoden ohjelmaa (hakuajat 31.1. 31.3. 31.5. 15.8. ja 15.10.).

Juhlavuoden avustuslomake ja tarkemmat ohjeet hakemiseen julkaistaan elokuussa 2023.

Lisätiedot

Infotilaisuuden esitysmateriaali (pdf)

Viestintä

Viestintäjohtaja Thomas Sund, 040 318 2939, thomas.sund@kerava.fi

Ohjelmaideat, avustukset

Kulttuuripalvelupäällikkö Saara Juvonen, 040 318 2937, saara.juvonen@kerava.fi

Yritykset

Elinkeinojohtaja Tiina Hartman, 040 318 2356, tiina.hartman@kerava.fi