Shakespeare-elämys odottaa Keravan yhdeksäsluokkalaisia Keski-Uudenmaan Teatterissa

Kaupungin 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Keravan Energia on kutsunut keravalaiset ysiluokkalaiset Keski-Uudenmaan Teatterin erikoisesitykseen, joka on kooste William Shakespearen näytelmistä. Tämä kulttuurikokemus on suunniteltu osaksi Keravan kulttuuripolkua tarjoten oppilaille elämyksiä koulupäivän aikana.

Torstaina 21.3. Kerava-sali täyttyi ensimmäisen Shakespeare-näytöksen myötä iloisesta kuhinasta, kun Sompion koulun luokat 9A-9F saapuivat paikalle. Keravan ysiluokkalaisille suunnattuja erikoisesityksiä on kaiken kaikkiaan neljä, ja koulut ovat saaneet kutsut näihin kulttuuritapahtumiin suoraan järjestäjiltä.

-Kaupunkimme juhlavuoden aikana toiveenamme Keravan Energialla on järjestää ohjelmaa kaikenikäisille keravalaisille. Tahdomme tarjota ysiluokkalaisille hauskan, positiivisen ja opettavaisen kokemuksen paikallisen kulttuurin voimin, kertoo Keravan Energian toimitusjohtaja Jussi Lehto.

Teatteriesitykset ovat osa Keravan kulttuuripolun ohjelmaa

Näytelmät ovat osa Keravan kulttuuripolun ohjelmaa, missä lapset ja nuoret saavat tutustua taiteen eri muotoihin aina varhaiskasvatuksesta perusopetukseen saakka. Keravan varhaiskasvatuksessa, esiopetuksessa sekä perusopetuksessa on suunniteltu, miten kulttuuri-, taide- ja kulttuuriperintökasvatusta toteutetaan osana opetusta päiväkodeissa ja kouluissa.

-Tavoitteenamme on, että kulttuuripolku tarjoaa jokaiselle keravalaiselle lapselle ja nuorelle yhdenvertaisen mahdollisuuden osallistua, kokea sekä tulkita taidetta, kulttuuria ja kulttuuriperintöä, sanoo Keravan kaupungin tapahtumatuottaja Mari Kronström.

Shakespeare-näytökset ysiluokkalaisille toteutetaan yhteistyössä Keravan kaupungin kulttuuripalveluiden, perusopetuksen ja Keski-Uudenmaan Teatterin kanssa Keravan Energia Oy:n tukemana.

Kuvaaja: Tuomas Scholz

Osta oma lippusi esitykseen jo tänään

William Shakespearen kootut teokset -näytelmä nähdään Keski-Uudenmaan Teatterissa huhtikuun 2024 loppupuolelle saakka. Esitys on hillittömän vallaton; mitä muutakaan se voisi olla, kun kaikki maailman kuuluisimman näytelmäkirjailijan 37 näytelmää ja 74 roolihahmoa on rutistettu yhteen esitykseen, jossa näyttelijöitä on käytettävissä kokonaista 3. On pakko hieman tiivistää, oikoa ja tehdä epäsovinnaisiakin tulkintoja, kun näyttelijät muuntautuvat sekunneissa Romeosta Ofealiaksi tai Macbethin noidista Kuningas Leariksi – kyllä siinä taitaa hiki tulla!

Tämän hurjan haasteen ovat ottaneet vastaan rohkeat ja upeat näyttelijämme Pinja Hahtola, Eero Ojala ja Jari Vainionkukka. Heitä ohjaa varmalla kädellä konkariohjaaja Anna-Maria Klintrup.

Tästä tulee esitys, jonka varmasti tullaan muistamaan! Lisätiedot ja liput: kut.fi

Lisätietoa