Vanhustenpäivän valtakunnallinen pääjuhla järjestetään Keravalla lokakuussa

Kerava viettää 100-vuotisjuhlavuottaan. Juhlavuoden kunniaksi Vanhustyön keskusliiton organisoima Vanhustenpäivän valtakunnallinen pääjuhla pidetään tänä vuonna Keravalla. Kaikille avoimeen juhlaan odotetaan vieraaksi satoja ikäihmisiä lähialueelta.

Vanhustenpäivän pääjuhlaa vietetään sunnuntaina 6.10.2024 Keuda-talon Kerava-salissa. Pääjuhlan jälkeen juhlinta jatkuu vanhustenviikolla 7.-13.10.2024. Juhla on suunnattu lähialueen iäkkäille ihmisille ja heidän läheisilleen. Ohjelmaan tuodaan paikallista väriä ja esiintymään kutsutaan paikallisia taiteilijoita.

-Olemme aiempina vuosina olleet mukana Vanhustenviikossa järjestämällä monipuolista ohjelmaa, ja nyt tuomme Vanhustenviikon pääjuhlan Keravalle juhlavuoden kunniaksi. Suunnittelemme juhlan ohjelmaa yhteistyössä vanhusneuvoston, paikallisten toimijoiden ja Vanhustyön keskusliiton kanssa, kertoo erityissuunnittelija Elina Heikkinen Keravan kaupungilta.

Teemana Hyvä arki, hyvä mieli

Vanhustenpäivän pääjuhlaa vietetään joka vuosi eri paikkakunnalla eri puolilla Suomea ja eri teemalla.

-Vanhustenpäivän kunniavieraina ovat ikääntyneet ihmiset. Suomella on erityinen syy juhlia vanhuutta, koska pitkäikäisyys on ollut yleisesti hyväksytty yhteiskuntapoliittinen tavoite ja siinä Suomi on onnistunut. Tutkimusten valossa tiedetään, että myös vanhuusiän toimintakyky on kohentunut, mikä on erinomainen saavutus. On hienoa, että voimme juhlistaa sitä yhdessä iäkkäiden ihmisten kanssa, Vanhustyön keskusliiton toiminnanjohtaja Anni Lausvaara lausuu.

Vanhustenpäivällä on pitkät perinteet ja sitä vietetään jo 71. kerran. Vanhustenpäivä aloittaa Vanhustenviikon, jota on puolestaan vietetty vuodesta 1971 lähtien. Vanhustenviikko on yksi Suomen vanhimpia teemaviikkoja.

Vanhustenviikon teemalla Hyvä arki, hyvä mieli Vanhustyön keskusliitto kannustaa kuntia, yhteisöjä ja organisaatioita järjestämään ikääntyneille ihmisille tapahtumia ja toimintaa, joissa iäkkäät itse ovat pääosassa.

-Vanhustyön keskusliitolla on myös juhlavuosi, kun liitto täyttää 75 vuotta. Haluamme juhlavuoden aikana nostaa iäkkäät ihmiset esille ja tarjota reseptejä hyvään arkeen sekä vinkkejä, miten tehdä arjesta juhlaa, Vanhustyön keskusliiton viestintäjohtaja Merja Lankinen toteaa.

Arjesta juhlaa -konseptilla liitto tarjoaa jäsenyhteisöilleen ja kaikille muillekin mahdollisuuden osallistua juhlintaan pitkin vuotta. Arjesta juhlaa -ideat löytyvät vahvike.fi-sivuilta.

Lisätietoja

  • Keravan kaupunki, erityissuunnittelija Elina Heikkinen, 040 318 4508, elina.heikkinen@kerava.fi
  • Vanhustyön keskusliitto, viestintäjohtaja Merja Lankinen, 050 421 0762, merja.lankinen@vtkl.fi
  • Vanhustenviikon verkkosivuilta
  • IästäNumero #Vanhustenviikko #ArvokasVanhuus

Uutisen kuva: Vanhustyön keskusliitto Ilkka Vuorinen