Kesälukuhaaste lapsille ja perheille: paras nuotiojuttu!

Lukugaattori haastaa kaikki lapset ja perheet lukemaan kesällä! Keravan kirjaston Lukugaattori lähtee tänä vuonna kesäleirille, ja hän haluaisi kertoa parhaita juttuja leirinuotiolla. Auta Lukugaattoria keksimään hyviä tarinoita! Lue kirjoja, keksi tarina ja tuo se kirjastoon!

Keravan kirjaston kesälukuhaaste lapsille ja perheille on startannut. Kirjaston Lukugaattori lähtee tänä vuonna kesäleirille, ja hän haluaisi kertoa parhaita juttuja leirinuotiolla. Haasteessa luetaan kirjoja ja karkotetaan tylsyyttä keksimällä hauskoja tai hurjia juttuja Lukugaattorin leirinuotiotarinoiksi.

Osallistuminen on helppoa

Lue vähintään kuusi kirjaa. Saa lukea enemmänkin! Mitä enemmän lukee, sitä parempia juttuja keksii.

Kun kirjat on luettu, kirjoita juttu, jonka Lukugaattori voisi kertoa leirinuotiolla. Juttua varten voi napata idean luetusta kirjasta, tai sen voi keksiä myös ihan itse omasta päästä!

Haastelappuja saa kirjastolta. Haaste päättyy 31.8. Kaikki haasteen palauttaneet saavat Lukugaattorilta palkinnon kirjastolta.

Viisi vinkkiä haasteeseen

  • Lue erilaisissa paikoissa: bussissa, junassa, automatkalla, puistossa, piknikillä.
  • Varasta vartti ruutuaikaa lukemiselle.
  • Lue yhdessä! Yhdessä voi lukea aikuisen tai kaverin kanssa.
  • Lue niitä kirjoja, joista pidät. Voit valita kirjat itse tai lainata Lukugaattorin suositteleman kirjan. Siirry tutkimaan Lukugaattorin kirjavinkkejä.
  • Voit kysyä kirjavinkkejä myös kirjastosta.