Muutoksia kirjaston e-aineistoissa

Kirkes-kirjastojen e-aineiston valikoima muuttuu vuoden 2024 alussa.

Muutokset liittyvät valtakunnalliseen e-kirjastopalveluun, joka otetaan käyttöön huhtikuussa 23.4.2024. Palvelun kautta voi jatkossa lainata sähköisiä kirjoja ja äänikirjoja sekä lukea aikakauslehtiä.

Etäluettavat aikakauslehdet siirtymäaikana tauolla

Tällä hetkellä käytössä oleva ePressin aikakauslehtipalvelu poistuu käytöstä keskiviikkona 31.1.2024. Helmi-huhtikuun ajan Kirkes-kirjastojen asiakkailla ei siis ole käytettävissä aikakauslehtien digitaalisia näköislehtiä. Kun valtakunnallinen, kuntien yhteinen e-kirjasto avautuu huhtikuun lopussa, digitaalisia lehtiä pääsee taas lukemaan.

Sanomalehtipalvelu säilyy ennallaan

ePress-sanomalehtipalveluun ei tule muutoksia, vaan digitaalisia näköislehtiä voi edelleen lukea kirjastojen tiloissa. Keravan kirjastossa näköislehtiä pääsee lukemaan ePress-näytöltä ja kirjaston työasemilta.

Viddla-elokuvapalvelu vaihtuu Cineast-palveluun

Elokuvien suoratoistopalvelu Viddla on käytettävissä tammikuun 2024 loppuun saakka. Viddlan korvaa uusi Cineast-palvelu, jonka käyttöönoton aikataulu tarkentuu kevään aikana.

Digitaaliset kirjat ja äänikirjat

Kuntien yhteinen e-kirjasto tulee korvaamaan tällä hetkellä Kirkes-kirjastoissa käytettävän Ellibs-kirja- ja äänikirjapalvelun. Ellibs on kuitenkin käytössä 30.6.2024 saakka, ja asiakkaiden lainat ja varausjonot säilyvät palvelussa.

Tiedotamme kuntien yhteisen e-kirjaston käyttöönotosta myöhemmin lisää. Voit tutustua hankkeeseen Kansalliskirjaston sivuilla. Siirry Kansalliskirjaston sivuille.