Osallistu Keravan Lukuviikon suunnitteluun

Kansallista Lukuviikkoa vietetään huhtikuussa 17.4.–22.4.2023. Keravan kaupunki osallistuu Lukuviikkoon koko kaupungin voimin järjestämällä monipuolista ohjelmaa. Kaupunki kutsuu myös muut suunnittelemaan ja järjestämään ohjelmaa Lukuviikkoon. Osallistua voivat niin yksityishenkilöt, yhdistykset kuin yrityksetkin.

Lukuviikko on Lukukeskuksen järjestämä kansallinen teemaviikko, joka tarjoaa näkökulmia kirjallisuuteen ja lukemiseen ja innostaa kaikenikäiset kirjojen pariin. Tämän vuoden teemana on lukemisen monet muodot, johon liittyvät esimerkiksi eri mediat, medialukutaito, kriittinen lukutaito, äänikirjat ja uudenlaiset kirjallisuuden formaatit. 

Osallistu suunnitteluun, ideointiin tai tapahtuman järjestämiseen

Kutsumme sinut mukaan suunnittelemaan, ideoimaan tai järjestämään omaa ohjelmaa Lukuviikolle. Voit olla osana yhteisöä tai yhdistystä tai järjestää ohjelmaa itse. Keravan kaupunki tarjoaa järjestämis- ja viestintäapua. Voit myös hakea kaupungin apurahaa tapahtumatuotantoon. Lue lisää avustuksista.

Ohjelma voi olla esimerkiksi esitys, avoin lavatapahtuma kuten spoken word, työpaja, lukupiiri tai muu vastaava. Ohjelman tulee olla katsomuksellisesti, poliittisesti ja ideologisesti sitoutumatonta sekä hyvän tavan mukaista. 

Osallistu vastaamalla Webropol-kyselyyn:

Lukuviikon ohjelmaan, suunnitteluun ja järjestämiseen pääsee osallistumaan vastaamalla kyselyyn. Kysely on avoinna 16.-30.1.2023. Avaa Webropol-kysely.

Kyselyssä pääset vastaamaan seuraaviin kysymyksiin:

  • millaista ohjelmaa haluaisit lukuviikolla nähdä tai millaiseen ohjelmaan haluaisit osallistua?
  • haluatko itse olla mukana järjestämässä ohjelmaa tai osallistua muulla tavalla? Miten?
  • haluatko yhteistyökumppaniksi Lukuviikolle? Miten osallistuisit?
  • kenelle antaisit palkinnon ansioista lukutaitotyössä tai kirjallisuudessa? Miksi?

Keravan Lukuviikko huipentuu lauantaina 22.4. pidettäviin Lukufestareihin. Lukufestareilla palkitaan lukutaitotyössä tai kirjallisuuden saralla ansioituneita. Kuka on kantanut kortensa kekoon lukutaidon ja lukuinnon lähettiläänä? Kuka on vinkannut kirjoja, vetänyt ryhmiä, opettanut, neuvonut ja ennen kaikkea kannustanut lukemaan? Vapaaehtoiset, opettajat, kirjailijat, toimittajat, podcastaajat… Kaupunkilaiset saavat ehdottaa!

Lukuviikon ohjelma täydentyy kevään aikana

Lukuviikon ohjelma järjestetään pääasiassa kaupunginkirjastossa. Luvassa on muun muassa sanataidepisteitä, iltaohjelmaa, kirjailijavierailuja ja satutunti. Ohjelma tarkentuu ja varmistuu myöhemmin.

Voit osallistua myöhemmin keväällä myös Keravan päivän suunnitteluun

Kiinnostaako kaupungin tapahtumien järjestäminen ja ideoiminen, mutta Lukuviikko ei tunnu sopivalta juuri sinulle? Kerava osallistaa kaupunkilaisia myös sunnuntaina 18.6. järjestettävän Keravan päivän suunnitteluun. Tästä luvassa lisätietoja myöhemmin keväällä.

Lisätietoja Lukuviikosta

  • Kirjastopedagogi Aino Koivula, 0403182067, aino.koivula@kerava.fi
  • Lukukoordinaattori Demi Aulos, 0403182096, demi.aulos@kerava.fi

Lukuviikko sosiaalisessa mediassa

Sosiaalisessa mediassa Lukuviikkoon osallistutaan aihetunnisteilla #KeravaLukee #KeravanLukuviikko #Keravankirjasto #Lukuviikko23