Reissaava kesälukuhaaste lapsille

Loma alkaa Än-Yy-Tee NYT! Hae kesän herkullisin, hassuin ja jännittävin lukuhaaste kirjastosta.

Kirjastomme Lukugaattori on päättänyt reissata kesällä PALJON. Mutta minne ja kenen kanssa? Mitä hän syö matkallaan? Sen päätät sinä. Lue iso tai pieni läjä kirjoja ja osallistu haasteeseen!

Kirkes-kirjastojen yhteinen kesälukuhaaste on startannut Järvenpään, Keravan, Mäntsälän ja Tuusulan kirjastoissa. Lukuhaaste on suunnattu lapsille, perheille ja kaikille reissaajille. Haaste kannustaa lukemaan kirjoja, joiden mukana pääsee itsekin reissuun, kohtaa uusia tyyppejä ja kokee jännittäviä seikkailuja Kirjat voit valita itse tai Lukugaattorin suosituksista. Siirry Lukugaattoriin.

Haasteeseen on helppo osallistua:

  • Nouda haaste kirjastosta. Saat sen mistä tahansa Kirkes-kirjastosta.
  • Lue kirjoja ja kirjoita haasteessa oleva postikortti.
  • Palauta haaste lista kirjastoon. Voit palauttaa sen mihin tahansa Kirkes-kirjastoon.

Haasteeseen voi osallistua 31.8. saakka. Kaikki haasteen palauttaneet saavat Lukugaattorilta tuliaisen kirjastosta.

Muista myös ekolukuhaaste

Kirkes-kirjastojen yhteisen ekolukuhaasteen aineisto tutustuttaa luonnon monimuotoisuuteen, erilaisiin eläinlajeihin, tulevaisuudenkuviin sekä tekoihin, joita voimme tehdä ilmaston hyväksi.

Osallistu lukuhaasteeseen lukemalla elokuun puoliväliin mennessä vähintään kolme ekoteemaista kirjaa, pelaamalla luontoaiheisia pelejä tai katsomalla teemaan sopiva elokuva.

Ekolukuhaasteessa on aineistoja, jotka sopivat myös lapsille tai yhdessä lapsen kanssa luettaviksi. Siirry Kirkes-verkkokirjaston sivuille lukemaan lisää haasteesta.