Ateriapalvelut

Keravan kaupungin Ateriapalvelut valmistaa varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja lukion ateriat sekä puistoruokailun ateriat kesäisin.

Ateriapalveluissa aterioita valmistavat alan ammattilaiset. Ateriapalvelut tuottavat aterioita neljässä eri tuotantokeittiössä, joista aterioita toimitetaan yli 30 toimipisteeseen. Joka neljäs keravalainen nauttii päivittäin ateriapalveluiden valmistamia aterioita. Ateriapalvelut valmistavat yli 10 000 erilaista ruoka-annosta joka arkipäivä.

Päiväkotiruokailu ja kouluruokailu

Toiminta on asiakaslähtöistä ja vastuullista

Toiminnan periaatteet

  • Toiminta on asiakaslähtöistä ja reseptiikkaa kehitetään vastaamaan asiakkaiden makumieltymyksiä
  • Kansalliset ravitsemussuositukset ohjaavat toimintaa
  • Ruuanvalmistuksessa käytetään aina kotimaisia raaka-aineita niiltä osin kuin se on mahdollista.
  • Ruoanvalmistuksessa käytetään kotimaista lihaa.
  • Kalatuotteet ovat MSC-sertifioituja.
  • Aamupuurot ja vellit valmistetaan kotimaisista luomuhiutaleista ja -suurimoista
  • Ruokajuomana tarjotaan kotimaista luomumaitoa
  • Leivät ovat mahdollisimman kuitupitoisia ja vähäsuolaisia.
  • Kaikessa toiminnassa otetaan huomioon kestävän kehityksen periaatteet

Toiminnan kehittäminen

  • Seurataan ruuan ravitsemuksellista laatua, asiakastyytyväisyyttä ja ruuan menekkiä
  • Käytössä on biojätteen määrää mittaavia sovelluksia, joiden avulla toimintaa kehitetään
  • Kaikilla kouluilla toimii ruokaraati. Ateriapalvelut kehittävät yhteistyössä ruokaraatien kanssa ruokalistoja ja ruokailuhetkeä.
  • Lue ravitsemis- ja ruokasuosituksista ruokaviraston sivulta.

Elintarviketurvallisuus

Ateriapalveluiden keittiöt kuuluvat elintarvikevalvonnan piiriin. Elintarvikevalvonnan tarkastustietojen Oiva-järjestelmää koordinoi Ruokavirasto.

Siirry Oivan verkkosivuille tutustumaan Ateriapalveluiden keittiöiden Oiva-raportteihin.

Ylijäämäruoan myynti Keravan lukiossa

Ylijäämäruokaa myydään Keravan lukiolla. Lounasruoka on tarjolla koulun toiminta-aikana arkisin klo 12–12.30.

Tarjolla oleva ruoka syödään paikan päällä. Ruuan määrä vaihtelee päivittäin eikä kaikkia aterianosia ole välttämättä jäänyt ylimääräiseksi. Jos ylijäämäruokaa ei ole jäänyt, niin siitä on ilmoitus ulko-ovilla.

Ylijäämäruoka maksetaan ruokalipukkeilla, joita voi ostaa Sampolan asiointipisteestä. Yhden ruokalipukkeen hinta on 2,20 euroa ja lipukkeita myydään kymmenen kappaleen nipuissa. Ruokalipukkeet ovat voimassa toistaiseksi. Vanhat, aiemmin myynnissä olleet ruokalipukkeet käyvät edelleen.

Puistoruokailu kesäisin

Koulujen kesälomien aikana kaupunki tarjoaa maksuttoman keitto- tai laatikkolounaan kaikille alle 16-vuotiaille keravalaisille lapsille ja nuorille. Yksityiskohdat vuoden 2023 puistoruokailusta tarkentuvat tälle sivulle.

Kaikki ruuat ovat laktoosittomia.

Puistoruokailuun ei tarvitse ilmoittautua. Mukaan jokainen ruokailija tarvitsee oman lautasen, lusikan sekä vesimukin. Puistoruokailu sisältää pääruuan, ruokajuomaksi tarjolla on vettä.

Oppilashuollon vierasruokaliput

Oppilashuollon henkilökunnan on mahdollista ostaa vierasruokalippuja suoraan koulujen keittiöiltä.

Maksuohjeet löytyvät kouluruokailu -sivuilta.

Anna palautetta

Ateriapalvelut kerää palautetta toiminnasta. Avaa palautelomake (Webropol).

Ateriapalveluiden yhteystiedot