Keravan kummiurheilijat

Keravan kaupungin kaikkien aikojen ensimmäiset kummiurheilijat ovat yleisurheilija Eveliina Määttänen ja painonnostaja Janette Ylisoini.

Kummiurheilijat ovat kansallisesti tai kansainvälisesti jo menestyneitä urheilijoita, jotka toimivat esikuvana lapsille ja nuorille ja vievät eteenpäin liikunnan ja urheilun positiivista sanomaa.

Keravan kaupunki seuraa Janetten ja Eveliinan kummiurheilijakautta ja kertoo siitä verkkosivuillaan ja Facebook- ja Instagram-tileillään. Janetten oma Instagram-tili on @ylisoinijanette ja Eveliinan @eveliinaviola.

Kummiurheilijat Eveliina Määttänen ja Janette Ylisoini Keravan kaupungintalolla

Eveliina Määttänen

Eveliina Määttänen (s.1995) on keravalainen yleisurheilija. Hän on kilpaillut pika- ja aitajuoksussa ja vuodesta 2022 lähtien myös 800 metrin juoksussa. Eveliina juoksi kesäkuussa 2023 Paavo Nurmen kisoissa 800 metrin ennätyksensä 1.59,96 ja alitti historian toisena suomalaisnaisena kaksi minuuttia.

Kummiurheilijuus on minusta hieno tilaisuus innostaa keravalaisia lapsia ja nuoria liikkumaan ja urheilemaan.

Janette Ylisoini

Janette Ylisoini (s.2006) on keravalainen painonnostaja. Janette voitti kesällä 2023 nuorten EM-kultaa Moldovassa ja rikkoi aikuisten Suomen ennätyksen. Janetten 218 kilon yhteistulos on naisten Suomen ennätys ja lisäksi 17-, 20- ja 23-vuotiaiden Suomen ennätys. Janette voitti sarjassaan myös molempien nostomuotojen Euroopan mestaruudet.

Kiitos hienosta tilaisuudesta Keravan kaupungille. Kummina minulla on mahdollisuus tuoda Keravaa ja kaupungin palveluita esille.

Kummiurheilijatoiminta Keravalla

Keravan kaupunki aloitti huippu-urheilun tukemisen ja kaupungin markkinoinnin yhdistävän kummiurheilijatoiminnan kesällä 2023. Kummiurheilijoiden kanssa on sovittu määräaikaisesta markkinointiyhteistyöstä. Määräaikainen markkinointiyhteistyö solmitaan Kerava-yhteyden omaavan kansallisesti tai kansainvälisesti kiinnostavan urheilijan tai joukkueen kanssa. Yhteistyöhön valittavaa tulevaa tai jo nykyistä urheilijaa kutsutaan Keravan kummiurheilijaksi. 

Eveliina Määttäsen ja Janette Ylisoinin kanssa on solmittu kummiurheilijasopimukset vuoden 2024 loppuun saakka. Tämän jälkeen kaupunki voi esittää uusille kummeiksi sopiville urheilijoille yhteistyösopimusta. Saamansa tuen vastineeksi kummiurheilija sitoutuu erikseen sovittuihin yhteistyötilaisuuksiin ja markkinointiviestintään.

Lähde liikkumaan!

Kaupungin ylläpitämät tilat, tapahtumat ja ryhmät kutsuvat liikkumisen iloon sisällä ja ulkona.

  • Tutustu Keravan liikuntapalveluihin: Liikunta
  • Tutustu Keravan ulkoilumahdollisuuksiin: Ulkoilu
  • Keravalla on käytössä harrastuskalenteri, jonne kaikki harrastustoimintaa Keravalla järjestävät tahot voivat lisätä omat kurssinsa ja tuntinsa: Harrastuskalenteri