Ajankohtaista liikunnassa

Ikiliikkuja-viikko 11.-17.3.2024

Ikiliikkuja-viikkoa vietetään Keravalla jälleen 11.-17.3. Ikäinstituutin luoman Ikiliikkuja-viikon tarkoituksena on tarjota ikääntyneille monipuolisia liikuntamahdollisuuksia ja tietoa sekä vinkkejä voima- ja tasapainoharjoitteluun.

Keravalla on viikon aikana luvassa monipuolista ohjelmaa ikääntyneille yhteistyössä järjestöjen kanssa. Tarjolla on liikunnallisia kokeilutunteja mm. tanssin, jumpan sekä voima- ja tasapainoharjoittelun parissa. Alustavaan ohjelmaan voi jo tutustua tapahtumakalenterissa, mutta ohjelmaan on tulossa vielä täydennyksiä. Siirry tapahtumakalenteriin.

Koko perheen yleisöluistelut 24.2. kello 13-16

Talvilomaviikon lauantaina 24.2. Keravan Energiahallilla järjestetään koko perheen yleisöluistelu kello 13-16. Luvassa on musiikkia ja vapaamuotoisesti kierrettäviä taitopisteitä, lisäksi tarjolla on lämmintä kaakaota ja keksejä. Tervetuloa luistelemaan!

Uimahallin ohjelmaa talvilomaviikolla

Talvilomaviikolla (viikko 8) Keravan uimahallilla järjestetään mukavaa tekemistä kaikenikäisille.

  • Alle 18-vuotiaat pääsevät talvilomaviikolla ma-pe kello 9-15 (ti klo 11-15) uimaan 2€ uintimaksulla.
  • Kuntosalit ovat koko viikon vapaavuoroilla (kuntosalimaksun hinnalla) , sillä ohjattua liikuntaa ei järjestetä.
  • Vesisankarit-tapahtuma maanantaina 19.2. kello 14-17. Pääset harjoittelemaan uimataitoja ja kokeilemaan mm. pelastusliivien käyttöä, vesipalloilua, monoräpylöillä uintia ja paljon muuta. Tapahtumaan osallistuminen uintimaksun hinnalla.
  • Wibit-rata uimahallilla keskiviikkona 21.2. kello 12-20.30 ja torstaina 22.2. kello 6-15.30. Kelluvalla Wibit-esteradalla pääset haastamaan tasapainosi ja ketteryytesi. Tapahtumaan osallistuminen uintimaksun hinnalla.

Liikuntatilojen vakiovuorojen hakuaika on 1.-29.2.

Kaupungin liikuntatilojen hakuaika on 1.-29.2.2024 (jäähallin hakuaika 17.3. asti). Tiloja haetaan Timmi-järjestelmän kautta. Haettavat tilat ovat:

  • Koulujen salivuorot ja uimahallin vakiovuorot ajalle 8.8.2024–31.5.2025.
  • Nyrkkeily- ja budosalin vakiovuorot ajalle 1.6.2024–31.5.2025.
  • Kesän ulkokenttävuorot ajalle 15.4.–27.10.2024 (viikot 16–43).
  • Jäävuorot, jäähallin juoksusuora, jäähallin kuntosali ajalle 29.7.2024–20.4.2025 (viikot 31–16).
  • Tenniskeskuksen vakiovuorot kaupungin hallinnoimille vuoroille ajalle 19.8.2024–25.5.2025 (viikot 34–21).

Liikuntatilojen hakeminen Timmi-järjestelmästä

Liikuntapaikkojen käyttövuoroja haetaan sähköisesti Timmi-järjestelmän kautta. Pääset Keravan Timmiin selaajana eli kirjautumatta tarkastelemaan tilojen varaustilannetta.

Keravan kaupungin ylläpitämät ulkoliikuntapaikat
Keravan kaupungin ylläpitämät sisäliikuntapaikat.

Liikunta-avustukset

Liikuntapalvelujen kohde- ja toiminta-avustuksilla tuetaan liikunnan kansalaistoimintaa. Avustusten tavoitteena on edistää keravalaisten mahdollisuuksia liikkua, harrastaa ja urheilla tavoitteellisesti.

Keravan kummiurheilijat

Keravan kaupungin kaikkien aikojen ensimmäiset kummiurheilijat ovat yleisurheilija Eveliina Määttänen ja painonnostaja Janette Ylisoini.

Liikuntasuunnitelma

Liikuntasuunnitelma luo raamit liikunnan edistämiselle Keravalla. Siinä käsitellään sekä liikkumaan aktivoimista että liikuntaolosuhteita. Liikkumaan aktivoinnin palveluita ovat muun muassa liikunnan ohjauspalvelut ja liikkumisen kehittämishankkeet. Liikuntaolosuhteita ovat sisä- ja ulkoliikuntapaikat sekä erilaiset liikkumaan innostavat olosuhteet, kuten kevyen liikenteen väylät, puistot ja metsät.

Liikuntaparlamentti

Keravalla on reilun vuoden ajan toiminut liikuntaparlamentti, johon liikuntatoimintaa järjestävät yhdistykset ovat valinneet edustajat. Liikuntaparlamentin keskeisin tehtävä on liikuntakulttuurin edistäminen Keravalla. Konkreettisesti tämä tarkoittaa vaikuttamista esimerkiksi liikunnan avustusperiaatteisiin, vuoro- ja taksapolitiikkaan sekä liikuntaolosuhteisiin. Tärkeänä liikuntaparlamentin tehtävänä on myös liikuntaseuratyön merkityksen ja roolin korostaminen osana liikuntapalveluiden straregiaa. Liikuntaparlamentti on myös mukana ideoimassa, kehittämässä ja toteuttamassa seurojen ja kaupungin välistä yhteistyötä, johon lukeutuu esimerkiksi yhteisten tapahtumien toteuttaminen.

Liikuntaparlamentin jäseniä ovat: Markku Hirn (pj), Harri Koski (2. pj) Markku Pulkkinen, Ville Raatikainen, Erkki Enström, Lassi Perkinen ja Liisa Kangas.

Ota yhteyttä