Ajankohtaista liikunnassa

Maauimalan avautuminen ja uimahallin kesäsulku

Keravan maauimalassa on tehty kunnostus ja -huoltotöitä, jotka ovat loppusuoralla. Seuraavaksi altaisiin lasketaan vedet ja tehdään vedenkäsittely. Tämän jälkeen vesinäytteiden tuloksia pitää odotella noin viikon verran. Tämän hetken arvion mukaan maauimala avautuisi viikolla 24.

Uimahalli menee kiinni kesäksi, viimeinen aukiolopäivä on 9.6. Uimahallin kuntosalit ovat auki 20.6. asti, mutta 10.-20.6. välillä vain arkisin (ma-pe) kello 8-20. Kuntosalien asiakkaat voivat käyttää tänä aikavälinä maauimalan suihkuja ja allastiloja.

Keravan tennisseuran kurssit Koivikon tenniskentällä

Keravan tennisseura järjestää kesäkuussa tenniskursseja Koivikon tenniskentällä. Kurssien aikana kenttä ei ole muiden käytettävissä. Kentät on varattu kursseille seuraavasti:

  • ma-ke 3.6.-5.6. kello 9.30-12.30
  • ma-ke 10.6.-12.6. kello 9.30-12.30

KesäKimara 2024

Keravalla järjestetään kesällä ohjattuja, kaikille avoimia ulkojumppia. Jumpat ovat maksuttomia lukuun ottamatta vesijumppaa, johon pääsee uintimaksun hinnalla. Kesäkuun ohjelma on julkaistu Ohjatut ryhmät -sivulla, ja heinäkuun ohjelma päivitetään sivustolle myöhemmin.

Siirry Ohjatut ryhmät -sivulle.

Liikuntatilojen hakeminen Timmi-järjestelmästä

Liikuntapaikkojen käyttövuoroja haetaan sähköisesti Timmi-järjestelmän kautta. Pääset Keravan Timmiin selaajana eli kirjautumatta tarkastelemaan tilojen varaustilannetta.

Keravan kaupungin ylläpitämät ulkoliikuntapaikat
Keravan kaupungin ylläpitämät sisäliikuntapaikat.

Liikunta-avustukset

Liikuntapalvelujen kohde- ja toiminta-avustuksilla tuetaan liikunnan kansalaistoimintaa. Avustusten tavoitteena on edistää keravalaisten mahdollisuuksia liikkua, harrastaa ja urheilla tavoitteellisesti.

Keravan kummiurheilijat

Keravan kaupungin kaikkien aikojen ensimmäiset kummiurheilijat ovat yleisurheilija Eveliina Määttänen ja painonnostaja Janette Ylisoini.

Liikuntasuunnitelma

Liikuntasuunnitelma luo raamit liikunnan edistämiselle Keravalla. Siinä käsitellään sekä liikkumaan aktivoimista että liikuntaolosuhteita. Liikkumaan aktivoinnin palveluita ovat muun muassa liikunnan ohjauspalvelut ja liikkumisen kehittämishankkeet. Liikuntaolosuhteita ovat sisä- ja ulkoliikuntapaikat sekä erilaiset liikkumaan innostavat olosuhteet, kuten kevyen liikenteen väylät, puistot ja metsät.

Liikuntaparlamentti

Keravalla on reilun vuoden ajan toiminut liikuntaparlamentti, johon liikuntatoimintaa järjestävät yhdistykset ovat valinneet edustajat. Liikuntaparlamentin keskeisin tehtävä on liikuntakulttuurin edistäminen Keravalla. Konkreettisesti tämä tarkoittaa vaikuttamista esimerkiksi liikunnan avustusperiaatteisiin, vuoro- ja taksapolitiikkaan sekä liikuntaolosuhteisiin. Tärkeänä liikuntaparlamentin tehtävänä on myös liikuntaseuratyön merkityksen ja roolin korostaminen osana liikuntapalveluiden straregiaa. Liikuntaparlamentti on myös mukana ideoimassa, kehittämässä ja toteuttamassa seurojen ja kaupungin välistä yhteistyötä, johon lukeutuu esimerkiksi yhteisten tapahtumien toteuttaminen.

Liikuntaparlamentin jäseniä ovat: Markku Hirn (pj), Harri Koski (2. pj) Markku Pulkkinen, Ville Raatikainen, Erkki Enström, Lassi Perkinen ja Liisa Kangas.

Ota yhteyttä