Keravan kuudesluokkalaiset juhlivat itsenäisyyspäivää yhdessä

Kaikkien keravalaisten kuudesluokkalaisten itsenäisyyspäiväjuhla järjestettiin 4.12. Kurkelan koulussa. Tunnelma oli katossa, kun oppilaat juhlivat joukolla 106-vuotiasta Suomea.

Kättelyt linnanjuhlien tapaan

Kuudesluokkalaisten itsenäisyyspäivän juhlallisuudet alkoivat Linnan juhlista tutulla kättelyllä, kun oppilaat kättelivät kaupunginjohtaja Kirsi Ronnun sekä kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anne Karjalaisen, kävellessään punaisella matolla upeissa juhlapukineissaan.

6. luokkalaiset kättelemässä Kaupunginjohtaja Kirsi Rontua sekä Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anne Karjalaista.

Kättelyn jälkeen juhlaväki pääsi nauttimaan Keravan kaupungin ateriapalveluiden loihtimista herkuista ja kuuntelemaan oppilaiden ja kaupunginjohtajan puheita.

Keravan kaupungin ateriapalveluiden tekemät Itsenäisyyspäivän leivokset.

Tanssin pyörteistä yllätysesiintyjän keikalle

Juhlan alkuhuuman jälkeen siirryttiin saliin, jossa vuorossa olivat yhteistanssit. Oppilaat olivat syksyn aikana harjoitelleet tansseja koulussa ja viimeinkin oli näytön paikka. Erityisesti oppilaat heittäytyivät letkajenkassa, kun monta rykelmää nuoria nautti tanssin riemusta hymyssä suin.

6. luokkalaiset tanssimassa letkajenkkaa.

Juhlatilaisuuteen saapui myös yllätysesiintyjä, joka pidettiin salassa esityksen alkuun saakka. Nuoriso pakkautui esiintymislavan etuosaan innoissaan, kun esiintyjäksi vihdoin paljastettiin artisti Nuppu Oinas. Esiintyjä oli selvästi mieleinen, sillä kamerat kävivät kuumina ja oppilaat heittivät läpsyjä artistille.

Nuppu Oinas keikalla juhlassa.

Perinteikäs juhla osana kulttuuripolkua

Kuudesluokkalaisten itsenäisyyspäivä on perinteikäs tapahtuma, sillä se on järjestetty Keravalla vuodesta 2017 alkaen. Viime vuonna juhlaa vietettiin Keravanjoen koululla, kaikkien silloisten Keravan kuudesluokkalaisten, eli reilun 400 oppilaan voimin.

Itsenäisyyspäivän juhla järjestetään osana Keravan kaupungin kulttuuripolkua, jonka tavoitteena on mahdollistaa kaikille keravalaisille lapsille ja nuorille yhdenvertaiset mahdollisuudet kokea ja tulkita taidetta, kulttuuria ja kulttuuriperintöä.

Juontaja Kaisa Järvelin "Rokokoo" viihdyttämässä yleisöä.