Uusimaa-päivää vietetään tänään, suora juhlalähetys Yle Areenassa

Kaikkien aikojen ensimmäistä Uusimaa-päivää vietetään tiistaina 21.5.2024. Päivän aikana järjestetään kymmeniä tapahtumia ympäri Uuttamaata. Suora juhlalähetys Lohjalta alkaa kello 19 Yle Areenassa.

− Meitä uusimaalaisia yhdistävät esimerkiksi lähiympäristö, kulttuuri ja toiset ihmiset. Näistä kohtaamisista syntyy hyvinvointia, joka kantaa arjessa ja jota myös Uusimaa-päivällä haluamme vahvistaa, sanoo Uudenmaan liiton kulttuuriasiantuntija Katriina Rosavaara.

− Kutsumme kaikki mukaan Uusimaa-päivän viettoon. Tiistaina minkä tahansa kahvittelun, kulttuurielämyksen, ulkoilun tai tapaamisen voi yhdistää Uusimaa-päivään. Tyyli on vapaa ja hauskuus sallittua, Rosavaara kannustaa.

Uusimaa-päivän yhteinen kevätjuhla järjestetään yhteistyössä vuosittain vaihtuvan kuntakumppanin kanssa. Ensimmäisinä vuorossa ovat Lohja 2024 ja Vantaa 2025.

Yhteinen kevätjuhla tänä vuonna Lohjalla

Uudenmaan liitto ja Lohjan kaupunki järjestävät kaikkien aikojen ensimmäisen Uusimaa-päivän kevätjuhlan Lohjalla Laurentius-salissa 21.5.2024. Tarjolla on kattaus uusimaalaista musiikkia ja kulttuuria.

Uusimaa-päivän kevätjuhlan avaa lohjalaisbändi Safetybox. Amorphiksen musiikki kajahtaa ilmoille yhtyeen solistin Tomi Joutsenen ja Lohjan kaupunginorkesterin yhteisenä tulkintana, jota elävöittää viittomakielinen artisti Miguel Peltomaa. Luvassa on tunnin mittainen kattaus uusimaalaista musiikkia ja kulttuuria.

Juhlalähetystä voi seurata suorana eri puolilla Uuttamaata Yle Areenan kautta kello 19 alkaen. Tunnin mittainen tilaisuus toteutetaan kolmella kielellä ja tulkataan viittomakielelle. Tallenne on katsottavissa kuukauden ajan.

Katso suora lähetys YLE Areenassa.

Kymmeniä tapahtumia ympäri Uuttamaata

Uusimaa-päivä kannustaa tänä vuonna kevätretkille lähiluontoon, yhteisille kevätkahveille, valokuvaamaan Uuttamaata ja poikkeamaan kirjastoon. Tapahtumien järjestäjiksi on ennakkoon kutsuttu esimerkiksi uusimaalaisia päiväkoteja, kouluja, yhdistyksiä ja kirjastoja.

Lisätietoa Uusimaa-päivän verkkosivulta.