Kerava on ehdolla Suomen liikkuvimmaksi kunnaksi Urheilugaalassa

Kerava on yksi kolmesta Suomen liikkuvin kunta 2023 -kilpailun finalisteista. Keravalla on tehty pitkäjänteistä työtä sen eteen, että keravalaisten liikunnallinen elämäntapa lisääntyisi, helpottuisi ja olisi mahdollista kaikille.

Keravan 38 000 asukasta pyritään samaan ylös, ulos ja liikkumaan niin isoilla kuin pienemmilläkin ideoilla. Isompia ideoita edustavat esimerkiksi liikunnan huomioiminen maankäytössä ja naapurikuntien kanssa tehtävä yhteistyö. Pienempi – tai ainakin konkreettisempi – idea on opetussuunnitelmaan kirjattu oppilaiden oikeus päivittäiseen taukoliikuntaan.

-Olen todella innoissani siitä, että yhteinen työmme keravalaisten liikkeen lisäämiseksi saa huomiota tällä ehdokkuudella. Meillä Keravalla on jo useamman vuoden ajan tehty strategisia valintoja muun muassa kaavoituksessa sekä palveluverkko-suunnitelmissa liikunnallisen elämäntavan kasvattamiseksi. Yhtenä koko kaupungin yhteisenä strategisena tavoitteena on, että liikunnallisuus lisääntyy keravalaisten elämäntapana, iloitsee kaupunginjohtaja Kirsi Rontu.

-Mahtavaa, että hyvä työmme saa huomiota. Ehdokkuus tuntuu erittäin merkittävältä, koska kisassa painoarvona ovat nimenomaan yhteistyö sekä isot ja pienet teot, joita olemme toteuttaneet ajatuksella ja suurella keravalaisella sydämellä. Kaupungin antama viheraluelupaus, taukoliikunnan kirjaaminen opetussuunnitelmaan sekä yli-kunnallinen yhteistyö on esimerkkejä siitä, miten me olemme yhdessä pyrkineet edistämään liikunnallista elämäntapaa Keravalla, kertoo liikuntapalvelujohtaja Eeva Saarinen.

Saatu ehdokkuus on niin kuntalaisten, työntekijöiden kuin päättäjien yhteinen ehdokkuus. Suomen liikkuvin kunta julkistetaan Urheilugaalassa 11.1.2024. Kerava kisaa Kalajoen ja Porin kanssa Suomen liikkuvimman kunnan tittelistä.

Suomen liikkuvin kunta ehdokkuus

Kuudetta kertaa järjestettävässä Suomen liikkuvin kunta -kilpailussa haetaan kuntalaisten liikunta- ja liikkumismahdollisuuksia laaja-alaisesti edistänyttä kuntaa. Kilpailulla Kuntaliitto haluaa tehdä näkyväksi monimuotoista ja erinomaista työtä, jota kunnissa tehdään kuntalaisten hyvinvoinnin edistämiseksi ja liikkumisen ja liikunnan lisäämiseksi. Kilpailun avulla nostetaan esiin hyviä käytäntöjä kuntakentälle jaettavaksi.

Lisätietoja

  • Keravan kaupungin liikuntapalvelujohtaja Eeva Saarinen, eeva.saarinen@kerava.fi, 040 318 2246
  • Keravan liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksista kerava.fi/liikunta ja kerava.fi/ulkoilu
  • Seuraa somessa Kerava Liikkuu sekä Keravan kaupunki -Facebook-tilejä sekä aihetunnistetta #KeravaLiikkuu
  • Urheilugaalan verkkosivut