Liikuntavälinekierrätys sai suuren suosion Keravalla

Keravan kaupunki järjesti liikuntavälinekierrätyksen ja liikuntavälinetorin ensimmäistä kertaa marraskuussa 2023. Tapahtuman suosio yllätti ja kierrätykseen lahjoitettiin runsaasti erilaisia hyväkuntoisia liikuntavälineitä.

-Liikuntavälinekierrätyksen idea on simppeli. Pyysimme kaupunkilaisia tuomaan kierrätykseen itselleen tarpeettomaksi jääneitä liikuntavälineitä, jotka sitten lahjoitimme eteenpäin niitä tarvitseville. Välineet motivoivat ihmisiä liikkumaan ja uusien lajien pariin, kun voi matalalla kynnyksellä kokeilla itselleen uutta liikuntavälinettä, mitä ei ehkä muuten olisi raaskinut ostaa, kertoo Keravan kaupungin liikuntapalvelujohtaja Eeva Saarinen.

Kierrätykseen lahjoitettiin runsain määrin muun muassa suksia, monoja, sauvoja, luistimia, laskettelusuksia ja -lautoja sekä jääkiekkovarusteita. Lahjoitettujen tavaroiden joukosta löytyi myös lasten golfbägi, liukureita ja rattikelkka.

Liikuntavälinetori oli avoinna jäähallin toimistolla keskiviikkona ja torstaina 22.–23.11. Kaupunkilaiset löysivät paikalle hyvin ja monet poistuivat paikalta iloisina itselleen tarpeellisten talviliikuntavälineiden kera.

”Tämähän motivoi liikkumaan”, totesi eräs rouva, joka löysi itselleen sukset ja sauvat tulevaa pohjoisen reissuaan varten. Eräs teinipoika puolestaan poistui hymyillen hyväkuntoisen lumilaudan kanssa.

Keravalainen Petri saapui torille tyttärensä kanssa erityisesti lasketteluvarusteiden toivossa. Lasketteluvarusteiden lisäksi löytyi paljon muutakin tarpeellista tavaraa perheen liikuntaharrastuksia varten. Mukaan lähtivät hiihtosukset, laskettelusukset ja lumilauta monoineen sekä hokkarit ja ratsastuskypärä.

Petri ja tytär olivat oikein tyytyväisiä liikuntavälinetorin monipuoliseen tarjontaan.

-Moni kävijä oli todella iloinen tästä tempauksesta ja kyseli, onko kierrätyksiä tulossa uudelleen. Koska suosio oli suuri, voi tästä mahdollisesti tulla esimerkiksi vuosittainen tempaus. Etenkin lapsiperheille koen kierrätyksen todella arvokkaaksi, sillä lapset kasvavat nopeasti ja tarve uusille välineille saattaa olla vuosittainen. Etelän talvessa käyttöä luistimille ja suksille ei välttämättä kerry kovin paljoa per vuosi, joten uusien ostaminen vuosittain olisi turhaa sekä taloudellisesti ja ekologisesti kestämätöntä, perustelee liikuntasuunnittelija Sara Hemminki.

Kiitos kaikille liikuntavälineitä lahjoittaneille ja torilla asioineille!