Maauimalan usein kysytyt kysymykset

Suljetaanko uimahalli samanaikaisesti?

Kyllä. Uimahalli suljetaan kun maauimala aukeaa. Kesäkuussa uimahallin opetusallas on uimakoulukäytössä, mutta allas- ja suihkutilat ovat suljettuina muilta kävijöiltä. Kuntosalit ovat varmasti auki juhannukseen asti, korjausaikatauluista ja -tarpeista riippuen mahdollisesti kesäkuun loppuun.

Onhan suihkut käytössä peseytymiseen?

Kyllä, maauimalassa on suihkut tuttuun tapaan käytössä. Suihkut ovat ulkona ja niissä peseydytään uima-asussa. Maauimalassa ei ole saunoja.

Onko maauimalassa vesijumppaa kesällä?

Kyllä, pienellä satellaakin jumpataan maanantaisin ja keskiviikkoisin 8-8.45. Mukaan tarvitsee vesijuoksuvyön.

Kaikkia insinöörejä tietysti kiinnostaa altaiden täyttöön liittyvät seikat ja aikataulu?

Maauimalan altaiden täyttö on tehtävä hitaasti, jotta veden paine ei vaurioita allasrakenteita. Täytön jälkeen voidaan aloittaa allasveden käsittely. Allasveden kiertopumppujen, taajuusmuuttajien, kemikaalipumppujen, suodattimien ja lämmönvaihtimien toiminta käynnistetään ja tarkastetaan allastekniikan asianmukainen toiminta. Allasveden käsittely vie yleensä noin viikon altaiden täyttämisestä, jonka jälkeen allasvedestä otetaan laboratorionäytteet. Vesinäytteiden tulosten valmistuminen kestää 3-4 arkipäivää, jonka perusteella voidaan päättää maauimalan avaamispäivä.

Avauspäivää emme uskalla arvailla, mutta informoimme heti, kun tiedämme koska maauimala aukeaa.