Kuvituskuva esports-pelaaja.

Keravan lukion joukkue on voittanut kevään 2023 Educational Masters Minor -turnauksen

Toisen asteen oppilaitosten välisessä elektronisen urheilun Educational Masters Minor -turnauksessa Keravan lukion voittoisassa joukkueessa pelasivat Olli Leino, Arttu Leino, Jan-Erik Koukka, Anders Koukka ja Robi Rimpinen.

Kilpailu oli tänä keväänä erityisen kovaa, voitto oli siis todellakin ansaittu. Päättynyt kausi oli turnauksen kuudes, ja ensimmäiset viisi kautta turnauksen on voittanut Omnian joukkue Espoon ammattiopistosta. Keravan lukio on siis ainoa lukio, joka on voittanut turnauksen! Kilpailun järjestäjä Incoach palkitsee Edumastersin 1. sijan 1200 euron palkintopotilla sekä kultamitaleilla.

Mitä suurimmat onnittelut Educational Masters Minor -turnauksen voitosta Keravan lukion opiskelijajoukkueelle!

Kevään koululiigasta on myös olemassa videokooste, jonka parissa pääsee fiilistelemään kulunutta kautta. Videon voit katsoa Youtubessa oheisesta linkistä: Videokooste liigan kauden peleistä.

Educational Masters on elektronisen urheilun ja peliharrastamisen koululiiga

Educational Masters on eri kouluasteille suunnattu elektronisen urheilun ja peliharrastamisen koululiiga, jossa opiskelijat ottelevat eri peleissä omassa ikäryhmässään. Educational Masters koostuu kolmesta sarjatasosta: Junior, Minor, ja Major. Junior-tasolla pelataan peruskoulujen kesken, Minorissa kisaavat toisen asteen oppilaitokset ja Major-liigassa mittelevät korkeakoulut.

Educational Masters Minor sarjatasolla toisen asteen opiskelijat ottavat mittaa toisistaan taktisen CS:GO-pelin (Counter-Strike: Global Offensive) parissa. Koululiigassa osallistujat edustavat omia oppilaitoksiaan ja oppilaitoksista voi olla useampia joukkueita mukana. Minor-liigan pelejä striimataan säännöllisesti koululiigan Twitch-kanavalle.

Kilpailun järjestäjänä toimii Suomen johtavaa pelivalmennusta ja -opetusta tarjoava Incoach

Kilpailun järjestäjä Incoach on Suomen johtavaa pelivalmennusta ja -opetusta tarjoava yritys, tavoitteenaan mahdollistaa esports-valmennus kaikille pelaamisesta kiinnostuneille. Incoachin pelivalmennus on osana jo yli 2000 nuoren arkea Suomessa. Incoach haluaa mahdollistaa pelaamisen jokaiselle siitä kiinnostuneelle nuorelle ja tarjoaakin etänä toimivia peli- ja digikerhoja ympäri Suomen. Etäharrastaminen mahdollistaa tutustumisen uusiin kavereihin yli koulu- ja kuntarajojen, ja kun harrastus tapahtuu kotona, koulukyyditkään eivät ole ongelma.

Lisätietoja
rehtori Pertti Tuomi
pertti.tuomi@kerava.fi