Kaupunki tukee keravalaisten nuorten työllistämistä kesätyösetelein

Keravan kaupunki tukee keravalaisten nuorten työllistämistä 200 ja 400 euron arvoisilla kesätyöseteleillä. 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kesätyöseteleitä on jaossa yhteensä 100 kappaletta.

Kesätyöseteli maksetaan työnantajalle, joka palkkaa kesätöihin keravalaisen 16–29-vuotiaan nuoren (syntymävuosi 1995–2008). Kesätyöseteli on haettavissa 5.2.–9.6.2024, ja se tulee käyttää 1.5.–31.8.2024 välisenä aikana.

Kesätyösetelit myönnetään hakemusten saapumisjärjestyksessä hyväksyttyjen määrärahojen puitteissa. Yksi seteli on arvoltaan joko 200 euroa, kun kyseessä on vähintään kahden viikon mittainen työsuhde, tai 400 euroa, kun kyseessä on vähintään neljän viikon mittainen työsuhde.

Setelin voi käyttää Keravalla tai muualla toimiva yritys, yhdistys tai säätiö. Seteliä ei voida myöntää työllistävälle yksityishenkilölle, kunnalle tai valtiolle. Osuuskunnalle voidaan myöntää seteli, jos nuori työllistää sitä kautta itsensä. Kesätyöseteliä ei myönnetä jo palkkatuetulle henkilölle.

Kesätyösetelin ehdot

  • Vähintään 2 viikon mittainen työsopimus (200 euron seteliin) tai vähintään 4 viikon mittainen työsopimus (400 euron seteliin) keravalaisen nuoren kanssa, joka täyttää vuoden 2024 aikana vähintään 16 vuotta ja enintään 29 vuotta (syntymävuosi 1995–2008).
  • Työaika on vähintään 20 tuntia viikossa.
  • Maksettavan palkan on oltava vähintään alan työehtosopimuksen mukainen vähimmäispalkka.

Näin haet kesätyöseteliä

  • Kun kesätyöpaikka tai kesätyöntekijä on tiedossa, täyttäkää yhdessä sähköinen hakulomake. Hakulomakeelle pääset tästä linkistä.
  • Työnantajaan ollaan yhteydessä, mikäli kesätyösetelin ehdot eivät täyty tai työsuhteesta tarvitaan lisätietoja.
  • Keravan kaupunki vastaanottaa ja tarkistaa hakulomakkeen ja lähettää työnantajan sähköpostiin linkin kesätyösetelin sähköiseen maksatuslomakkeeseen. Sähköposti toimii vahvistuksena kesätyösetelin myöntämiselle.
  • Kun työsuhde on päättynyt, työnantaja täyttää ja lähettää sähköisen maksatuslomakkeen 30.9.2024 mennessä.
  • Kesätyöseteli maksetaan lokakuun aikana.
  • Mikäli sähköisten lomakkeiden täyttäminen ei ole mahdollista, ota yhteyttä Keravan Ohjaamon ohjaamokoordinaattoriin.

Lisätietoja

Ohjaamokoordinaattori, puh. 040 318 4169, ohjaamo@kerava.fi