Keravan nuorisovaltuuston kauden 2023 avaus

Keravan nuorisovaltuuston uusi toimikausi polkaistiin käyntiin vauhdikkaissa ja innostuneissa tunnelmissa 14.-15.1.2023 järjestetyn perehdytyksen ja järjestäytymiskokouksen myötä.

Jo tutuksi tulleen käytännön puitteissa, puolet nuorisovaltuuston väestä vaihtui taas uuden vuoden kieppeillä ja näin ollen toimikauden aloitti uudistunut porukka 13-19 -vuotiaita luottamushenkilöitä.

Perehdytysviikonlopun tunnelmassa oli havaittavissa yhteisöllinen ja aktiivinen ilmapiiri. Viikonloppu sisälsi muun muassa uusien aloittavien nuorisovaltuutettujen perehdytystä, koko porukan keskeistä ryhmäytymistä sekä uuden toimintasuunnitelman väsäämistä.

Toimikauden 2023 toimintasuunnitelmasta huokuu motivaatio aktiivisuuteen ja halu toteuttaa iloa kaupunkilaisillemme, tehden toiminnastamme samalla näkyvämpää. Tämän vuoden sisällä olisi tarkoitus muun muassa olla osa Keski-Uudenmaan Pride-tapahtumaa, joka järjestetään Keravalla. Muita tärkeitä kohtia toimintasuunnitelmassamme ovat tasa-arvoisuuden edistäminen keravalaisten nuorten keskuudessa sekä kiusaamisen ja syrjinnän ehkäiseminen sekä kyseisistä teemoista keskusteleminen, nuorilta nuorille -periaattein.

Tuoreet kautensa aloittavat nuorisovaltuutetut kuvailevat alkavaa nuvavuotta muun muassa näin:

”On ollut aivan upeaa päästä tutustumaan kaikkiin uusiin nuvalaisiin. Toivon että tuleva nuvavuosi menee sujuvasti” (Emmi Eskelinen)

”Oli kivaa päästä kärryille siitä, millaista nuvan toiminta on” (Niilo Gorjunov)

”Oli mahtavaa tutustua kaikkiin sekä oppia enemmän nuvasta ja sen toiminnasta” (Elsa Karhu)

Puheenjohtajan tervehdys

Keravan nuorisovaltuuston puheenjohtajana jatkan minä, Eva Guillard. Käyntiin pärähtää siis toinen vuoteni puheenjohtajan pestissä! Olen äärimmäisen otettu minuun kohdistuneesta luottamuksesta sekä aidosti innoissani siitä, minkälainen nuorisovaltuustovuosi saadaan uudistuneella porukalla polkaistua käyntiin.

Ihailen kovasti, miten monipuolinen vaikuttajatoimielin meillä on jälleen kasassa ja on hienoa huomata, miten eri ikäisiä ihmisiä toiminta vuosi vuodelta vetää puoleensa. Itse porukan vanhimpana on ihanaa rohkaista nuorempia vaikuttajia nuvan sisällä sekä haastaa vanhempia vaikuttajia ja kaupunkilaisia positiivisella energialla. Periaatteeni kuitenkin on, ettei omani tai kenenkään muunkaan ikä tai muu ominaisuus ota etulyöntiasemaa nuorisovaltuuston toiminnassa. Tasa-arvoinen kohtelu nuorison keskuudessa lähtee siitä, miten esimerkiksi meidän porukka toimii esimerkillisesti keskenään reilusti.

Puheenjohtajana henkilökohtaisia tavoitteitani ovat ehdottomasti tasa-arvoisen ja avoimen keskustelukulttuurin edistäminen, aidon ilon ja onnistumisen hetkien toteutumisen valvonta sekä kaikkien nuorten ja muiden kaupunkilaisten tarkkana korvana sekä äänitorvena toimiminen.

Haluan panostaa siihen, että minua sekä näin ollen myös nuorisovaltuustoa on helppo lähestyä millaisella asialla tahansa. Vaikka nuorisovaltuusto on ennen kaikkea keravalaisten nuorten asialla, haluan toiminnan tavoittavan kaikki kaupunkilaiset vauvasta vaariin.

Näihin kuviin ja tunnelmiin päätän kevyen kauden avaus tervehdykseni. Toivottavasti kuullaan ja kohdataan kaupunkimme hulinoissa ympäri vuotta!

Nuorisovaltuuston pj 2023 Eva Guillard