Kerava palkitsi ansioituneita kaupunkilaisia

Keravan kaupungin itsenäisyyspäivän juhlassa jaettiin keskiviikkona 6.12. useita palkintoja eri aloilla ansioituneille keravalaisille henkilöille ja tahoille.

Kunnallisesta toiminnasta palkittiin kultaisin ansiomerkein Pia Lohikoski, Samuli Isola, Iiro Silvander ja Sirpa Valén. Hopeisen ansiomerkin sai Aune Soppela.

Lohikoski on uransa aikana toiminut useissa valtakunnallisesti merkittävissä tehtävissä. Hän on muun muassa toiminut kansanedustajana Suomen eduskunnassa vuosina 2019–2023 edustaen ansiokkaasti Keravan kaupunkia.

Pitkäaikainen ja arvostettu kaupunginvaltuutettu Samuli Isola toimi Keravan kaupunginhallituksen puheenjohtajana 2017–2021. Lisäksi hän on muun muassa Uudenmaan maakuntaliiton valtuutettu, Keudan hallituksen jäsen sekä KUUMA johtokunnan jäsen.

Iiro Silvander on syntyperäisenä keravalaisena kuntapoliitikkona toiminut ansiokkaasti Keravan kaupungin ja etenkin sen asukkaiden parhaaksi vuoden 2000 kuntavaaleista lähtien, jolloin hänet valittiin ensi yrittämällä Keravan kaupunginvaltuustoon, jossa hän toimii edelleen.

Sirpa Valén on työssään rehtorina toiminut Keravan kaupungin etujen sekä satojen keravalaisten perheiden ja lasten hyväksi jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan.

Työssään Keravan Opiston suunnittelijaopettajana Aune Soppela on edistänyt ansiokkaasti opistotoimintaa, kaupunkilaisten osallisuutta ja hyvinvointia taitoaineiden kursseilla sekä vapaaehtoistoiminnassa.

Ympäristöpalkinto luovutettiin keravalaiselle Virna Food & Catering yritykselle. Ympäristöasiat ja ekologisuus ovat olleet yhtiön toiminnassa keskeisessä roolissa toiminnan alusta alkaen, ja tänä päivänä vastuullisuus on osa kaikkea yrityksen toimintaa.

Vapaaehtoistoimijan tunnustuspalkinto myönnettiin Siirretään Keskuskoulu Butšaan -vapaaehtoistoimijayhteisölle. Palkinnon saapuivat vastaanottamaan koko yhteisön puolesta Hannu Haukka, Tuija Husari ja Timo Immonen. Tämä yhteisöllinen vapaaehtoistoimijayhteisö järjestää ja toimittaa humanitääristä apua Keravan ystävyyskaupunki Butšaan Ukrainaan. Yhteisö myös auttaa Keravalla asuvia, sotaa paenneita ukrainalaisia.

Kulttuuripalkinto jaettiin tänä vuonna keravalaisille Kulttuuriyhdistys Kielo ry:lle, josta palkinnon vastaanotti toiminnanjohtaja Margit Ojaniemi. Toiminnan tavoitteena on kulttuuritarjonnan ja kulttuurilähtöisen hyvinvoinnin lisääminen. Kielo ry rikastaa Keravan kulttuuritarjontaa tarjoamalla laadukkaita taide- ja kulttuurisisältöjä.

Liikuntapalkinnon sai keravalainen yleisurheilija Eveliina Määttänen. Määttänen on edistänyt liikunnallista elämäntapaa Keravalla, hän on yksi Keravan kaupungin kummiurheilijoista, ja hän on tuonut aktiivisesti Keravaa esille sosiaalisessa mediassa. Määttäsen lisäksi vain yksi suomalainen nainen on juossut 800 metriä alle kahteen minuuttiin.

Paljon onnea kaikille palkituille!