Eero Lehden ja Markku Liimataisen muotokuvat paljastettiin

Kaupunginvaltuutettu, kauppaneuvos Eero Lehden ja kaupunginvaltuutettu, kunnallisneuvos Markku Liimataisen muotokuvat paljastettiin maanantaina 28.8. kaupunginvaltuuston kokouksessa. Muotokuvien tekijä on kuvataiteilija Joel Sievers.

Kaupungin omistamat muotokuvat ripustetaan kaupunginhallituksen kokoushuoneeseen Keravan kaupungintalolle. Muotokuvien paljastustilaisuudessa kuultiin kaupunginjohtaja Kirsi Rontun avajaispuhe, valtuuston puheenjohtaja Anne Karjalaisen juhlapuhe ja Eero Lehden kiitossanat.

Eero Lehti ja Markku Liimatainen ovat tehneet poikkeukselliset urat keravalaisessa politiikassa

Lehti ja Liimatainen ovat hoitaneet keravalaisten asioita päätöksentekijöinä useiden vuosikymmenten ajan, mikä kertoo keravalaisten luottamuksesta ja arvostuksesta heitä kohtaan. Lehti ja Liimatainen ovat vuosikymmenten aikana toimineet lukuisissa Keravan kaupungin luottamustoimissa. Molemmat ovat toimineet pitkäaikaisesti muun muassa kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen puheenjohtajina.

Kauppaneuvos Eero Lehti valittiin Keravan kauppalanvaltuustoon ensimmäisen kerran vuonna 1969. Lehti on toiminut Keravan kaupunginvaltuutettuna yhtäjaksoisesti aina vuoteen 2021 saakka. Lisäksi Lehti on toiminut kansanedustajana vuosina 2007–2019. Hän sai kauppaneuvoksen arvonimen vuonna 2000.

Kunnallisneuvos Markku Liimatainen valittiin Keravan kaupunginvaltuustoon ensimmäisen kerran vuonna 1977. Liimatainen on toiminut tämän jälkeen yhtäjaksoisesti Keravan kaupunginvaltuutettuna tähän päivään saakka. Hän sai kunnallisneuvoksen arvonimen vuonna 2010.

Kuvassa vasemmalta oikealle Eero Lehti, Markku Liimatainen ja taiteilija Joel Sievers

Kuvataiteilija Sievers on tullut tunnetuksi erityisesti ekspressiivisistä maalauksistaan

Suurena taiteen ystävänä Eero Lehti suositteli Joel Sieversiä muotokuvien toteuttajaksi. Taiteilija on kotoisin Piikkiöstä ja hän asuu nykyisin Helsingissä. Sievers tapasi maalattavat henkilöt, keskusteli heidän kanssaan ja valokuvasi henkilöt. Taulut syntyivät keskustelun ja valokuvien pohjalta ja ne ilmentävät ja kuvaavat erinomaisesti henkilöiden persoonaa ja luonnetta.

Sievers on löytänyt oman tunnistettavan tyylinsä yhdistelemällä kekseliäästi taidehistorian suuntauksia. Keskeistä Sieversin töissä on värin ja viivan rohkea käyttö, mikä ilmenee hyvin myös nyt paljastettavista muotokuvista.

Sieversin teoksia on ollut esillä useissa näyttelyissä ja teoksia on muun muassa Aboa Vetus Ars Novan, Matti Koivurinnan säätiön, Euroopan komission, Tampereen Tuomiokirkkoseurakunnan ja Taidekeskus Salmelan kokoelmissa.