Kerava on mukana UUSIMAA23-valmiusharjoituksessa

Etelä-Suomen aluehallintovirasto järjestää Uudellamaalla alueellisen valmiusharjoituksen UUSIMAA23. Harjoitus huipentuu tämän viikon tiistaista torstaihin 28.–30.11. järjestettävään aktiivivaiheeseen, jossa osallistujat pääsevät harjoittelemaan toimintaa kuvitteellisissa poikkeusoloissa. UUSIMAA23-valmiusharjoitukseen arvioidaan osallistuvan lähes tuhat henkilöä noin 50:stä Uudenmaan alueella toimivasta organisaatiosta.

Keravan kaupunki on mukana harjoituksessa. Harjoitukseen osallistuu kaupungin valmiusjohtoryhmä, jota johtaa kaupunginjohtaja Kirsi Rontu.

Valmiusharjoituksen skenaariona on kiristynyt kansainvälinen tilanne, jonka seurauksena yhteiskunnan turvallisuustilanne on heikentynyt, kriittisen infrastruktuurin toiminta on häiriintynyt ja sotilaallisen voimankäytön uhka on merkittävästi kasvanut. Harjoituksen teema on hyvin ajankohtainen, ja ennakkopalautteen perusteella se on koettu erittäin tarpeelliseksi.

Valmiusharjoituksen aktiivivaihe pidetään työpöytäharjoituksena, ja siinä käytetään apuna virtuaalista harjoitusalustaa. Harjoitus ei siis näy katukuvassa, mutta virtuaalisella alustalla osallistujat voivat harjoitella erilaisia tilanteita tehokkaasti väestönsuojelun näkökulmasta.

Lue lisää aluehallintoviraston sivuilta.

Lisätietoja Keravan harjoituksesta

Keravan kaupungin turvallisuuspäällikkö Jussi Komokallio, jussi.komokallio@kerava.fi, 040 318 2823