Laskutus


Omakotitalot ja pienet asunto-osakeyhtiöt

Vesihuolto laskuttaa pienkuluttajia, joihin kuuluvat omakotitalot ja pienet asunto-osakeyhtiöt, neljä kertaa vuodessa eli kolmen kuukauden välein. Vesilasku perustuu aina arvioon, ellei vesimittarin lukemaa ilmoiteta ennen laskutusta. Vesimittarit eivät ole kaukoluettavia.

 

Kerrostalot, isot rivitalot ja osa yrityksistä

Vesihuolto laskuttaa suurkuluttajia , joihin kuuluvat kerrostalot, isot rivitalot ja osa yrityksistä,  joka kuukausi. Suurkuluttajat ovat vuoden 2018 alusta lähtien siirtyneet pienkuluttajien tavoin vesimittarin itseluentaan. Mikäli asiakas haluaa jatkossa luentapalvelua, veloitetaan luennasta palveluhinnaston mukainen maksu.

Maksun viivästyminen

Lasku on maksettava viimeistään eräpäivänä. Maksun viivästymisestä peritään korkolain mukaista viivästyskorkoa. Viivästyskorot laskutetaan erillisenä laskuna 1 tai 2 kertaa vuodessa. Maksun viivästyessä kaksi viikkoa siirtyy lasku perintään. Maksukehotuksen veloitus on yksityisasiakkailta 5 €/lasku ja yritysasiakkailta 10 €/lasku.

Maksun laiminlyönti

Vesilaskun maksamatta jättäminen aiheuttaa veden toimituksen keskeyttämisen! Sulkemis- ja avaamiskustannukset veloitetaan voimassaolevan palveluhinnaston mukaisesti.

Maksun liikasuoritus

Jos asiakas maksaa vahingossa liikaa tai arviolaskutuksessa on laskutettu todellista käyttöä enemmän, hyvitetään liikasuoritus asiakkaalle. Rahan palautusta varten asiakkaan tulee ilmoittaa tilinumeronsa Keravan Vesihuollon laskutukseen tai asiakaspalveluun.


 

Päivitetty 18.12.2018 klo 13:15