Maksut ja hinnasto

Vesihuoltolaitoksen maksuja ovat käyttömaksut, perusmaksut sekä palvelumaksut. Maksujen suuruudesta päättää tekninen lautakunta ja niillä katetaan kaikki vesihuoltolaitoksen kustannukset ja investoinnit.

Vesihuoltolaitoksen maksut tulevat nousemaan 2024 helmikuusta alkaen. Voit lukea aiheesta lisää vesihuollon uutisesta.

Keravan vesihuoltolaitoksen hinnasto 1.2.2019 (pdf).

 • Käyttömaksu määräytyy veden käytön perusteella. Vesi tulee kiinteistöön vesimittarin kautta ja käyttömaksuna veloitetaan mittarin lukeman osoittama kuutiomäärä talousvesimaksua ja yhtä suuri määrä jätevesimaksua. Jos vesimittarin lukemaa ei ilmoiteta, perustuu vesilasku aina arvioon veden vuosikulutuksesta.

  Alla on esitetty voimassa olevat käyttömaksut:

  KäyttömaksuHinta ilman arvonlisäveroaHinta sisältää arvonlisäveron 24 prosenttia
  Talousvesi1,40 euroa per kuutiometrinoin 1,74 euroa per kuutiometri
  Jätevesi1,92 euroa per kuutiometrinoin 2,38 euroa per kuutiometri
  Yhteensä3,32 euroa per kuutiometrinoin 4,12 euroa per kuutiometri

  Keravan vesihuoltolaitos toimittaa ainoastaan kylmää vettä. Lämpimän veden hinta vaihtelee taloyhtiökohtaisesti ja määräytyy kiinteistön käyttämien vedenlämmitysjärjestelmien mukaisesti.

  Pihan kasteluvesistä ei hyvitetä jäteveden osuutta, vaikka vettä ei lasketakaan jätevesiviemäriin. Uima-altaiden ja paljujen vedet tyhjennetään jätevesiviemäriin.

 • Perusmaksulla katetaan kiinteitä käyttökustannuksia ja se määräytyy kiinteistön suurimman veden käyttömahdollisuuden perusteella, jota kuvastaa vesimittarin koko. Perusmaksun veloitus alkaa, kun kiinteistön vesimittari on asennettu. Perusmaksu jakautuu talousveden perusmaksuun ja jäteveden perusmaksuun.

  Alla on esimerkkejä perusmaksuista:

  AsumismuotoMittarin kokoTalousveden perusmaksu (arvonlisävero 24 %)Jäteveden perusmaksu (arvonlisävero 24 %)
  Omakotitalo20 mmnoin 6,13 euroa kuukaudessanoin 4,86 euroa kuukaudessa
  Rivitalo25-32 mmnoin 15,61 euroa kuukaudessanoin 12,41 euroa kuukaudessa
  Kerrostalo40 mmnoin 33,83 euroa kuukaudessanoin 26,82 euroa kuukaudessa
  Kerrostalo50 mmnoin 37,16 euroa kuukaudessanoin 29,49 euroa kuukaudessa
 • Kiinteistöiltä, jotka johtavat kiinteistönsä hulevesiä (sade- ja sulamisvedet) tai perusvesiä (salaojavedet) kunnalliseen jätevesiviemäriin, peritään kaksinkertainen jäteveden käyttömaksu.

 • Tilaustyöt kuten vesimittarin siirto tai tonttivesijohdon rakentaminen laskutetaan palveluhinnaston mukaisesti; katso Vesihuoltolaitoksen hinnasto.

 • Kuntalaisten tasa-arvoisen kohtelun edesauttamiseksi kaupunginvaltuusto on päättänyt (16.12.2013/159 §) ottaa käyttöön tonttijohtojen maatyömaksun, joka peritään kiinteistöiltä, joiden tonttijohtohaarat on kaupungin toimesta rakennettu/uusittu kiinteistön rajalle saakka. Maksu peritään tilanteessa, jossa liittyjä ottaa haarat osaksi omaa tonttijohtoaan tai uusii kiinteistöllä olevan osuuden tonttijohdostaan.

  Maksu sisältää 1-3 johtoa (vesijohto, jätevesiviemäri ja hulevesiviemäri) samassa kanaalissa. Jos johdot ovat eri kanaaleissa, peritään jokaisesta kanaalista oma maksu.

  Tonttijohtojen maatyömaksu on kiinteä 896 € per kanaali (alv  0%), 1111,04 € per kanaali (sis. alv. 24%). Maksu astui voimaan 1.4.2014 ja koskee voimaantulon jälkeen toteutettavia tonttijohtoliittymiä/-saneerauksia.

 • Kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan (16.12.2013/158 §), että Keravalla otetaan käyttöön vesihuoltolaitoksen liittymismaksut 15.7.2014 alkaen.

  Liittymismaksu peritään vesijohtoon sekä jäte- ja hulevesiviemäreihin liittymisestä. Liittymismaksu lasketaan kaavalla, joka on esitetty hinnastossa.

  Esimerkki liittymismaksuista:

  Kiinteistötyyppi: omakotitaloKerrosala: 150 neliömetriä
  Vesijohtoliittymä1512 euroa
  Jätevesiviemäriliittymä1134 euroa
  Hulevesiviemäriliittymä1134 euroa