Vesihuollon lomakkeet

Sähköiset lomakkeet toimivat parhaiten Chrome- ja Microsoft Edge -selaimilla. Mikäli et voi käyttää sähköistä lomaketta, voit ladata ja tulostaa lomakkeen pdf-tiedostona. Löydät kaikki vesihuollon lomakkeet verkkosivujen Asioi verkossa -osiosta: Asumisen ja rakentamisen sähköinen asiointi.

 • Kiinteistön omistajan vaihtuessa vanhan omistajan vesisopimus päättyy ja uusi sopimus solmitaan uuden omistajan tai omistajien kanssa. Vesimittarin lukema on tärkeä kirjata ylös omistajan vaihtuessa, koska tähän lukemaan asti laskutetaan vanhaa omistajaa ja samasta lukemasta alkaa uuden omistajan laskutus. Lomakkeen liitteeksi tulee lisätä kopio kauppakirjasta.

  Täytä omistajanvaihtolomake sähköisesti Asioi verkossa-osiossa.

 • Kun kiinteistö halutaan liittää vesi-, jäte tai hulevesiverkostoon, tarvitaan sitä varten liitoskohtalausunto, jossa osoitetaan liitoskohdat verkostoon. Lisäksi liittyminen edellyttää vesisopimuksen allekirjoitusta.

  Täyttämällä hakemuksen toimitamme liitoskohtalausunnon Lupapiste.fi-palveluun (rakennusluvan alaiset kohteet) tai sähköpostitse (pienet muutokset, ulkopuolisten johtojen saneeraus ym.), ja vesisopimuksen postitse allekirjoitettavaksi.

  Täytä hakemus kiinteistön liittämiseksi Keravan vesihuoltoverkostoon sähköisesti Asioi verkossa -osiossa.

 • Täyttämällä työtilauslomakkeen voit tilata kaikki vesihuoltolaitoksesta tilattavat työt, kuten vesi-, jäte- tai hulevesiliitoksen tai tonttivesijohdon korjauksen ja liitostyön. Myös vesimittarin tilaaminen onnistuu tällä lomakkeella.

  Täytä työtilauslomake sähköisesti Asioi verkossa -osiossa.

  Mikäli liitostyön takia tarvitset käyttöön katualuetta tai työt vaikuttavat kadun käyttöön tai turvallisuuteen, täytyy töitä varten hakea katulupa.

  Tutustu kaivutöihin yleisillä alueilla.

 • Jos rakentamiseen liittyvää toimenpidettä ei haeta Lupapiste.fi-palvelun kautta (pienet muutokset, ulkopuolisten johtojen saneeraus ym.), haetaan kvv-työnjohtajaa lomakkeella.

  Täytä kvv-työnjohtajahakemus sähköisesti Asioi verkossa -osiossa.

 • Vesihuolto käy lukemassa kiinteistön vesimittarin asiakkaan pyynnöstä. Luentapalvelu on maksullista (hinta palveluhinnaston mukaan).

  Täytä mittariluennan tilauslomake sähköisesti Asioi verkossa -osiossa.

 • Keravan vesihuoltolaitos on siirtynyt sähköiseen johtokartan tilauslomakkeeseen (lomake 6). Tilattavat kartta-aineistot ovat tasokoordinaatistossa ETRS-GK25 ja korkeusjärjestelmässä N-2000. Johtokartan tilaaminen on maksutonta.
  DWG- ja DGN-tiedostot sisältävät ainoastaan vesijohto- sekä jätevesiviemäri- ja hulevesiviemäriverkostot ilman kantakarttaa. Kantakartan voi tilata kartta-aineistojen tilauslomakkeella.

  Tällä sähköisellä lomakkeella tilatut johtokartat ovat vain suunnittelua ym. varten. Viralliset liitoskohtalausunnot tilataan erikseen lomakkeella 2: Hakemus kiinteistön liittämiseksi Keravan vesihuoltoverkostoon (sähköinen)

  Lomakkeen täyttöohjeet:

  1) Valitse, missä tiedostomuodossa haluat vastaanottaa johtokartan. Voit valita useita.
  2) KOHDE- kohtaan voit kirjoittaa osoitteen lisäksi myös kiinteistötunnuksen osoite-riville. Lähetettävän johtokartan rajaamista helpottaa, mikäli lähetät karttakuvan haluamaltasi alueelta, varsinkin mikäli kyseessä on suuri alue. Tiedostoja voit lisätä lomakkeelle klikkaamalla nappia ”Valitse tiedosto”.
  3) Täytä yhteystietosi huolellisesti kohtaan AINEISTON VASTAANOTTAJA. Johtokartta toimitetaan ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.
  4) Sähköisen lomakkeen lähettäminen vaatii sähköisen vahvan tunnistautumisen. Mikäli sinun ei ole mahdollista tunnistautua sähköisesti, voit tulostaa lomakkeen pdf-muotoon ja lähettää sen sähköpostiosoitteeseen: johtokartat@kerava.fi.
  5) Tarkasta täyttämäsi tiedot ja klikkaa ”Lähetä”.

  Täytä vesihuollon johtokartan tilauslomake sähköisesti Asioi verkossa -osiossa.

 • Jos rakentamiseen liittyvää toimenpidettä ei haeta Lupapiste.fi-palvelun kautta (pienet muutokset, ulkopuolisten johtojen saneeraus ym.), toimitetaan laitteistoselvitys lomake vesihuolto@kerava.fi sähköpostiin.

  Täytä kvv-laitteistoselvitys tilauslomake sähköisesti Asioi verkossa -osiossa.