Vesihuollon lomakkeet

Sähköiset lomakkeet toimivat parhaiten Chrome- ja Microsoft Edge -selaimilla. Mikäli et voi käyttää sähköistä lomaketta, voit ladata ja tulostaa lomakkeen pdf-tiedostona.

 • Kiinteistön omistajan vaihtuessa vanhan omistajan vesisopimus päättyy ja uusi sopimus solmitaan uuden omistajan tai omistajien kanssa. Vesimittarin lukema on tärkeä kirjata ylös omistajan vaihtuessa, koska tähän lukemaan asti laskutetaan vanhaa omistajaa ja samasta lukemasta alkaa uuden omistajan laskutus. Lomakkeen liitteeksi tulee lisätä kopio kauppakirjasta.

  Täytä omistajanvaihtolomake sähköisesti.

  Lataa ja tulosta lomake (pdf).

 • Kun kiinteistö halutaan liittää vesi-, jäte tai hulevesiverkostoon, tarvitaan sitä varten liitoskohtalausunto, jossa osoitetaan liitoskohdat verkostoon. Lisäksi liittyminen edellyttää vesisopimuksen allekirjoitusta.

  Täyttämällä hakemuksen toimitamme liitoskohtalausunnon Lupapiste.fi-palveluun (rakennusluvan alaiset kohteet) tai sähköpostitse (pienet muutokset, ulkopuolisten johtojen saneeraus ym.), ja vesisopimuksen postitse allekirjoitettavaksi.

  Täytä hakemus kiinteistön liittämiseksi Keravan vesihuoltoverkostoon sähköisesti.

  Lataa ja tulosta hakemus (pdf).

 • Täyttämällä työtilauslomakkeen voit tilata kaikki vesihuoltolaitoksesta tilattavat työt, kuten vesi-, jäte- tai hulevesiliitoksen tai tonttivesijohdon korjauksen ja liitostyön. Myös vesimittarin tilaaminen onnistuu tällä lomakkeella.

  Täytä työtilauslomake sähköisesti.

  Lataa ja tulosta lomake (pdf).

  Mikäli liitostyön takia tarvitset käyttöön katualuetta tai työt vaikuttavat kadun käyttöön tai turvallisuuteen, täytyy töitä varten hakea katulupa.

  Hae katulupaa.

 • Jos rakentamiseen liittyvää toimenpidettä ei haeta Lupapiste.fi-palvelun kautta (pienet muutokset, ulkopuolisten johtojen saneeraus ym.), haetaan kvv-työnjohtajaa lomakkeella.

  Täytä kvv-työnjohtajahakemus sähköisesti.

  Lataa ja tulosta lomake (pdf).

 • Vesihuolto käy lukemassa kiinteistön vesimittarin asiakkaan pyynnöstä. Luentapalvelu on maksullista (hinta palveluhinnaston mukaan).

  Täytä mittariluennan tilauslomake sähköisesti.

  Lataa ja tulosta lomake (pdf).