Tietoa musiikkiluokalle hakemisesta

Musiikin painotettua opetusta annetaan Sompion koulussa vuosiluokilla 1–9. Koulutulokkaan huoltaja voi hakea lapselleen paikkaa musiikin painotetusta opetuksesta toissijaisen haun kautta.

Musiikkiluokalle voi hyvin hakea, vaikka lapsi ei olisi aikaisemmin harrastanut musiikkia. Musiikkiluokkatoiminnan tavoitteena on lisätä lasten musiikkiharrastusta, kehittää tietoja ja taitoja musiikin eri osa-alueilla ja kannustaa omaehtoiseen musiikin tekemiseen. Musiikkiluokilla harjoitellaan yhteismusisointia. Esiintymisiä on koulun juhlissa, konserteissa ja koulun ulkopuolisissa tapahtumissa.

Musiikkiluokkainfo 12.3. klo 18

Lisätietoja musiikkiluokalle hausta ja opinnoista saa infotilaisuudessa, joka järjestetään Teamsissä tiistaina 12.3.2024 klo 18 alkaen. Tilaisuuteen tulee kutsu ja osallistumislinkki Wilman kautta kaikille keravalaisille eskareiden huoltajille. Tilaisuuden osallistumislinkki on myös ohessa: Liity musiikkiluokkainfoon 12.3. klo 18 klikkaamalla tästä.

Tilaisuuteen voi liittyä matkapuhelimella tai tietokoneella. Osallistuminen ei edellytä Teams-sovelluksen lataamista omalle koneelle. Lisätietoa Teams-tilaisuuksista tiedotteen lopussa.

Hakeminen musiikin painotettuun opetukseen

Musiikin painotettuun opetukseen haetaan musiikkiluokan toissijaisen oppilaspaikan hakulomakkeella. Haku avautuu ensisijaisten lähikoulupäätösten julkaisemisen jälkeen. Hakulomake löytyy Wilmasta ja kaupungin verkkosivuilta.

Musiikkiluokalle ilmoittautuneille järjestetään lyhyt soveltuvuuskoe, johon ei tarvitse erikseen harjoitella. Soveltuvuuskoe ei edellytä aiempia musiikkiopintoja, eikä niistä myöskään saa lisäpisteitä. Kokeessa lauletaan ”Hämä-hämä-häkki” ja toistetaan rytmejä taputtamalla.

Soveltuvuuskoe järjestetään, jos hakijoita on vähintään 18. Sompion koulussa pidettävän soveltuvuuskokeen tarkka ajankohta ilmoitetaan hakijoiden huoltajille hakuajan jälkeen Wilma-viestillä.

Tietoa Teams-tilaisuuksista

Kasvatuksen ja opetuksen toimialalla järjestetään tilaisuuksia Microsoft Teams -palvelun välityksellä. Tapaamiseen osallistuminen ei edellytä Teams-sovelluksen lataamista omalle koneelle. Kokoukseen voi liittyä matkapuhelimella tai tietokoneella sähköpostitse toimitettua linkkiä pitkin.

Sovelluksen teknisistä toiminnallisuuksista johtuen Teams-tapaamiseen osallistuvien nimi- ja yhteystiedot (sähköpostiosoite) näkyvät kaikille samaan tapaamiseen osallistuville huoltajille.

Kokouksen aikana pikaviestien (chat-ruutu) kautta voidaan esittää ainoastaan yleisluonteisia kysymyksiä tai kommentteja, sillä chat-ruutuun kirjoitetut viestit tallentuvat palveluun. Yksityiseen elämänpiiriin kuuluvien tietojen kirjoittaminen viestikenttään ei ole sallittua.

Videoyhteyden välityksellä järjestettäviä vanhempainiltoja ei tallenneta.

Microsoft Teams on viestintäalusta, joka mahdollistaa etätapaamisten järjestämisen videoyhteyden avulla. Keravan kaupungin käytössä oleva järjestelmä on pääosin Euroopan unionin alueella toimiva pilvipalvelu, jonka yhteys on vahvasti salattu.

Keravan kaupungin kasvatus- ja opetuspalveluissa (varhaiskasvatus, perusopetus, lukiokoulutus) henkilötietoja käsitellään kyseessä olevien palveluiden järjestämistä koskevien tehtävien toteuttamiseksi. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä.