Kalevan päiväkodin peruskorjaus on aloitettu

Kalevan päiväkodissa on aloitettu kuntotutkimusten tuloksiin perustuvat korjaukset. Peruskorjaus kestää arviolta kesäkuun 2023 loppuun saakka. Korjausten ajan päiväkoti toimii väistötiloissa Elloksen kiinteistössä Tiilitehtaankadulla.

Rakenne-, ilmanvaihto- ja sähköteknisten kuntotutkimusten perusteella Kalevan päiväkodin kiinteistöön teetettiin korjaussuunnitelma, jonka perusteella kiinteistöä on ryhdytty korjaamaan syyskuusta alkaen. Korjauksissa vältetään rakenteiden vaurioituminen ja laitetaan etusijalle korjaukset, jotka vaikuttavat kiinteistön käytön turvallisuuteen. ​Peruskorjauksissa parannetaan kiinteistön ulkopuolista vedenhallintaa, uusitaan vesikatto, ikkunat ja alakatot sekä ilmanvaihtojärjestelmä. Lisäksi parannetaan rakennuksen ilmatiiveyttä.

Korjausten yhteydessä perusmuuriin asennetaan kosteuseristys, sokkelin rappaukset korjataan ja maanpintaa muotoillaan. Lisäksi rakennuksen vierustoille tehdään salaojat ja sadevesijärjestelmä uusitaan. Lattiakorjauksissa lattiamateriaali uusitaan.

Ulkoseinärakenteet uusitaan erkkerin kohdalla kokonaan. Muilta osin ulkoseinien eristeet ja verhous uusitaan isojen ikkunoiden alapuolelta. Lisäksi sisäpuoliset tiilirakenteet ja rakenneliittymät tiivistetään. Vesikatto ja ikkunat uusitaan kuten myös ilmanvaihtojärjestelmä ja alakatot.

Vähentyneiden korjausrakentamistarjousten ja rakennuskustannusten nousun takia hankkeen aloitus viivästyi aiemmin suunnitellusta. Urakkamuotoa on muutettu kustannusten hillitsemiseksi ja työt toteutetaan osittain omajohtoisena urakkana.