Valtuustoryhmien talousarvioneuvottelussa saavutettiin sopu

Keravan kaupungin valtuustoryhmät ovat neuvotelleet Keravan kaupungin vuoden 2024 talousarviosta sekä vuosien 2025–2026 taloussuunnitelmasta. Neuvotteluissa käsiteltiin useita puolueiden esille nostamia kysymyksiä, joiden vaikutus budjettineuvotteluun oli merkittävä.

Ratkaisu saavutettiin kahden neuvottelukierroksen jälkeen.

Valtuustoryhmät sopivat neuvotteluissa kaupungin tuloveroprosentista vuodelle 2024 6,9 % sekä alustavasti vuodelle 2025 7,0 % ja vuodelle 2026 7,0 %.

Neuvotteluissa päätettiin myös, että varhaiskasvatukseen budjetoidaan 60 000 € rahaa vaatteisiin. Lisäksi sovittiin, että henkilökunnalle annetaan mahdollisuus vaikuttaa rahan kohdentamistapaan, mikä varmistaa resurssien tehokkaan käytön.

Kaupunki haluaa jatkaa panostustaan kulttuuriin. Keravan 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi päätettiin myöntää juhlavuoden rahaa paikallisille taideoppilaitoksille. Musiikki-, kuvataide- ja tanssiopistoille myönnetään 10 000 € kullekin ja Vekarateatterille 5 000 €. Vuoden 2024 aika suoritetaan selvitys taideoppilaitosten tuista kokonaisuudesta.

Lisäksi talousarvioon kirjataan selvityspyyntö, jossa kasvatuksen ja opetuksen on tarkoitus selvittää, miten Keravalla vastataan vuonna 2025 muuttuvaan erityisopetukseen liittyvään lakiin.

Budjettineuvotteluita johtanut kokoomuksen ryhmäjohtaja Marja Suomela on tyytyväinen, että yhteisymmärrys talousarviosta saavutettiin. ”Talousarvio mahdollistaa kaupungin toimintojen ja palvelujen kehittämisen asukkaiden parhaaksi myös jatkossa.”, sanoo Suomela.

Lisätiedot

Kokoomuksen ryhmäjohtaja Marja Suomela (marja.suomela(at)kerava.fi, puh. 040 168 8786).