Kerava muistaa veteraaneja kansallisena veteraanipäivänä

Kansallista veteraanipäivää vietetään vuosittain 27. huhtikuuta Suomen sotaveteraanien kunniaksi ja sodan päättymisen sekä rauhan alkamisen muistoksi. Vuoden 2024 teema viestii veteraanien perinnön säilymisen ja sen jatkuvan tunnettuuden turvaamisen tärkeydestä.

Kansallinen veteraanipäivä on yleinen juhlapäivä ja liputuspäivä. Veteraanipäivän pääjuhla järjestetään vuosittain eri kaupungeissa, tänä vuonna pääjuhlaa vietetään Vaasassa. Lisäksi päivää juhlitaan eri tavoin eri kunnissa.

Juhlapäivää kunnioitetaan liputuksella ja sotaveteraanien muistamisella myös Keravalla. Keravan kaupunki järjestää perinteisesti kutsuvierastilaisuutena veteraaneille ja heidän omaisilleen juhlalounaan seurakuntakeskuksessa.

Kutsuvierastilaisuuden ohjelmaan kuuluu Keravan musiikkiopiston ja Keravan Kansantanssijoiden esityksiä sekä puhe kaupunginjohtaja Kirsi Rontulta. Seppelpartiot laskevat seppeleet sankarivainajien muistolle sekä Karjalaan jääneille sankarivainajien muistolle. Juhla päättyy yhteislauluun ja juhlalounaaseen. Tilaisuuden juontaa Eva Guillard.

-Veteraanien rooli Suomen historiassa on korvaamaton.Veteraanien rohkeus ja uhraukset ovat rakentaneet perustan sille, millainen maa Suomi on tänä päivänä – itsenäinen, demokraattinen ja vapaa. Toivon sydämestäni veteraaneille hyvää ja merkityksellistä veteraanipäivää. Kiitos, että olette tehneet Suomesta sen, mikä se on tänään, toivottaa Keravan kaupunginjohtaja Kirsi Rontu.

Uutisen kuva: Finna, Satakunnan museo