Syyskuun Sirkusmarkkinat järjestetään tänä vuonna Kivisillassa 

Sirkusmarkkinat siirretään keskustasta Uuden ajan rakentamisen festivaalialueen tuntumaan Kivisillan tapahtumakentälle Keskuskoulun peruskorjauksen vuoksi.

Julkaisimme tällä viikolla sosiaalisessa mediassa Sirkusmarkkinoihin liittyvän postauksen, jossa kerroimme tapahtumapaikan muutoksesta. Saimme postaukseen useita kommentteja muun muassa paikallisilta yrittäjiltä, jotka esittivät tyytymättömyytensä siihen, että perinteiset Sirkusmarkkinat siirretään pois keskustasta. 

Monipuoliset tapahtumat tekevät elinvoimaisen keskustan  

Keravan kaupungin tavoitteena on olla Uudenmaan yrittäjäystävällisin kunta. Kehitämme keskustan aluetta systemaattisesti houkuttelevien tapahtumien, täydennysrakentamisen, monimuotoisen yritystoiminnan ja vapaa-ajan toimintojen kautta.  

Kehitämme myös aktiivisesti nykyisiä tapahtumia ja haluamme varmistaa, että keskustassa on tulevaisuudessakin houkuttelevia tapahtumia, jotka keräävät kävijöitä myös Keravan ulkopuolelta. Näin keskusta pysyy elinvoimaisena ja houkuttelevana paikkana niin yrittäjille kuin kuntalaisille. 

Keskuskoulun peruskorjauksen vuoksi keskuskenttä pois käytöstä 

Aiempina vuosina Sirkusmarkkinoita on vietetty Keravan keskustassa, mutta Keskuskoulun peruskorjauksen takia keskuskenttä on nyt poissa käytöstä. Tästä syystä Sirkusmarkkinoille on jouduttu etsimään uusi tapahtumapaikka.  

Keskuskoulun kentän ympäristö tullaan toteuttamaan siten, että Sirkusmarkkinat voivat toimia alueella myös tulevaisuudessa. Alueelle tulevat maalämpökaivot sijoitetaan siten, että tivolilaitteet mahtuvat jatkossa Keskuskentälle ja sen lähiympäristöön.  

Sirkusmarkkinat ja tivoli muodostavat yhdessä toiminnallisen kokonaisuuden, minkä vuoksi niiden erottaminen toisistaan on haastavaa. Siksi molemmat toiminnot pyritään keskittämään samaan tapahtumapaikkaan. 

Tänä vuonna Sirkusmarkkinat uudistuvat 

Sirkusmarkkinoita vietetään Kivisillan tapahtumakentällä 7.–8.9.2024. Kerava 100 -juhlavuoden kunniaksi myös Sirkusmarkkinat uudistuvat, ja Kivisillan alue tarjoaa sopivat puitteet tapahtuman järjestämiseen aiempaa suurempana. Alueelle pääsee kätevästi niin kävellen, pyörällä, bussilla kuin autollakin. 

Sirkusmarkkinoille kohoaa juhlavuoden uutuutena suuri sirkusteltta, minkä lisäksi Kivisillan tapahtuma-alueelta löytyy Suomen Tivoli sekä perinteisiä markkinakojuja. Tapahtumakentälle luodaan markkinakävijöitä ilahduttamaan myös kattava ruoka- ja juoma-alue.  

Varaa markkinapaikka Sirkusmarkkinoilta 

Tuttuun tapaan Sirkusmarkkinoilla on perinteistä markkinamyyntiä, ja suositut markkinapaikat ovat nyt varattavissa. Paikan varaamisen kanssa on suositeltavaa olla nopea, sillä markkinapaikkoja on rajallinen määrä. 

Ilmoittautumaan pääset verkkolomakkeella.