Keravan kaupunkiturvallisuuden tilannekuvatiedote

Huhti-kesäkuun välillä akuutin lasten ja nuorten katuturvallisuuden, katuryhmien ja katurikollisuuden osalta on tehty intensiivistä yhteistyötä Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen operatiivisen johdon, rikostutkinnan sekä ennalta estävän yksikön kanssa, kertoo Keravan kaupungin turvallisuuspäällikkö Jussi Komokallio.

Kaupunki on ollut aktiivinen myös muiden lain mukaisten vastuuviranomaisten suuntaan. Ongelma on yhteiskunnallinen ja kaikilta reagointia vaativa sekä yhteisesti ratkaistavaksi kuuluva.

Katuryhmien sekä lasten ja nuorten katurikoksien agitoijien osalta poliisi on kiitettävällä ja julkisuudessa viestittämillään ”kovilla keinoilla” reagoinut ilmeisin kiinniotoin ja vangitsemisin. Turvallisuuspäällikkö Komokallion mukaan tilanne on tällä hetkellä rauhallinen, mutta tarkassa seurannassa. Keravan kaupungin tietoon ei ole tullut 1.6.–10.7. välisen kuuden viikon aikana vastaavia katurikoksia tai lasten ja nuorten ryöstelyä kuin tapahtui keväällä 2023.

Yksittäisenä häiriökohteena on Kurkelan koulun sisäpihat ja ympäristö iltaisin, öisin ja viikonloppuisin. Kesäkuun aikana on ollut epäiltyä törkeää vahingontekoa, vahingontekoa sekä jatkuvia moottoriajoneuvohäiriöitä öisin koulun sisäpihalla ja ympäristössä. Rikosepäilyistä on tehty rikosilmoitukset ja korvauksia tullaan vaatimaan. Kurkelan koulun alueella aikaansa viettävien lasten huoltajilla olisikin nyt syytä olla erityisen kiinnostuneita siitä, missä oma lapsi on ja mitä tekemässä, ja tarvittaessa esimerkiksi rajata kotiintuloaikoja sekä valvoa moottoriajoneuvon käyttöä, kuten äänenvaimennuksen muuttelua.