Elinkeinopalveluiden uutiskirje 1/2024

Ajankohtaista asiaa keravalaisille yrittäjille.

Elinkeinojohtajan tervehdys

Arvoisat keravalaiset yrittäjät!

Keravan 100-vuotisjuhlavuoden tapahtumat käynnistyvät tällä viikolla näyttävästi audiovisuaalisen taiteen Reflektor-festivaalilla. Kaikille avoimen ja maksuttoman tapahtuman odotetaan vetävän Keravan keskustaan tuhansia kävijöitä tapahtumailtoina torstaista sunnuntaihin. Reitin varrella sijaitsevien yritysten kannattaakin pyrkiä hyödyntämään vilkkaat illat; erityisesti kahviloilla ja ravintoloilla on hyvä tilaisuus tarjota palvelujaan tapahtumakävijöille.

Juhlavuoden päätapahtuma, Uuden Ajan Rakentamisen Festivaali URF tarjoaa keravalaisille yrityksille monentasoisia mahdollisuuksia yhteistyölle ja näkyvyydelle näytteilleasettajapaikasta työpajoihin ja luentoihin. Myös Keravan Yrittäjät suunnittelee yhteistä myyntitelttaa paikallisten yrittäjien osallistumiselle, tavoitteena saada näyttävästi esille keravalaisia tuotteita ja palveluita. Löydät tästä uutiskirjeestä linkin kyselyyn, jolla kartoitetaan kiinnostusta tapahtumaan osallistumiseen.

Julkisten työvoimapalveluiden järjestäminen siirtyy työ- ja elinkeinotoimistoilta kunnille 1.1.2025. Kerava ja Sipoo muodostavat yhteisen työllisyysalueen työvoimapalveluiden järjestämiseksi, Keravan toimiessa vastuukuntana. Uudistuksen tavoitteena on siirtää palvelut lähemmäksi asiakkaita ja luoda palvelurakenne, joka edistää työntekijöiden nopeaa työllistymistä ja lisää työ- ja elinkeinopalvelujen tuottavuutta, saatavuutta, vaikuttavuutta ja monipuolisuutta. Muutos tuo siis paljon uusia mahdollisuuksia myös yritys- ja työnantajapalveluiden kehittämiseen ja elinkeinoelämän palvelemiseen.

Keravan kaupungin uusi kaavoituskatsaus on juuri julkaistu. Vuosittain laadittavassa katsauksessa kerrotaan Keravan kaupunkisuunnittelun ajankohtaisista hankkeista. Suhdanteiden heikentymisestä huolimatta yritystonttien kysyntä on pysynyt korkealla ja Keravalla suunnitellaan ja pohditaan sijaintipaikkoja uusille yrityksille ja työpaikoille. Myös asuinrakentamisen kaavoitus jatkuu aktiivisena. Tutustu kaavoituskatsaukseen.

Meillä kaupungin elinkeinopalveluissa tämän vuoden yksi tärkeimmistä tehtävistä on yritysvierailut. Haluamme oppia tuntemaan keravalaiset yrittäjät ja yritykset ja kuulla teidän tarpeitanne ja näkemyksiänne. Autamme yrityksiä myös rekrytoinnin haasteissa järjestämällä täsmärekrytapahtumia, joissa rekrytoiva yritys ja työnhakijat kohtaavat.

Kertokaa ajatuksianne ja kysykää, jos jokin asia askarruttaa. Puhelimitse, sähköpostilla tai napatkaa hihasta – tavalla tai toisella, ollaan yhteyksissä!

Ippa Hertzberg
puh. 040 318 2300, ippa.hertzberg@kerava.fi

Henkilökuvassa Keravan kaupungin elinkeinojohtaja Ippa Hertzberg.

Onko yritykselläsi tarvetta kesätyöntekijälle?

Merkkaa jo nyt kalenteriin Kesäksi töihin -tapahtuma tiistaina 12.3. klo 13–15 ja tule tapaamaan työnhakijoita Työllisyyden kulmaan (Kauppakaari 11, kaupungintalon katutaso). Tapahtumaa markkinoidaan kesätyötä etsiville työnhakijoille. Paikalla on myös oppilaitoksia kertomassa eri koulutusmahdollisuuksista.

Kutsumme yrityksiä maksuttomaan tapahtumaan rekrytoimaan teille sopivia kesätyöntekijöitä. Ilmoittaudu mukaan 2.2. mennessä elinkeinokoordinaattori Johanna Haavistolle: johanna.haavisto@kerava.fi tai 040 318 2116.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Keravan kaupunki, Keuda, Careeria ja Työllisyyden kuntakokeilu.

Huom! Tämän uutiskirjeen lopussa kerrotaan myös mahdollisuudesta työllistää Keudan opiskelijoita kesäksi oppisopimuksella.

Kesätyösetelien hakuaika alkaa 5.2.

Keravan kaupunki tukee keravalaisten nuorten kesätyöllistämistä kesätyösetelillä. Keravan 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kesätyöseteleitä jaetaan tänä vuonna yhteensä 100 kappaletta. Kesätyöseteli maksetaan työnantajalle, joka palkkaa kesätöihin keravalaisen 16–29-vuotiaan nuoren (syntynyt 1995–2008).

Yksi seteli on arvoltaan joko 200 euroa, kun kyseessä on vähintään kahden viikon mittainen työsuhde tai 400 euroa, kun kyseessä on vähintään neljän viikon mittainen työsuhde. Kesätyösetelit myönnetään hakemusten saapumisjärjestyksessä hyväksyttyjen määrärahojen puitteissa.

Kesätyöseteli on haettavissa 5.2.–9.6.2024, ja kesätyösetelin voi käyttää 1.5.–31.8.2024 välisenä aikana. Lisätietoa kesätyösetelin myöntämisen ehdoista ja hakemisesta.

Reflektor tuo keskustaan tuhansia kävijöitä illassa 25.-28.1.

100-vuotiasta Keravaa juhlistava audiovisuaalisen taiteen festivaali Reflektor Kerava 100 Special järjestetään torstaista sunnuntaihin 25.–28.1. Kaikille avoin ja maksuton tapahtuma tarjoaa elämyksellisen kokemuksen viiden erilaisen teospaikan kautta, jotka kaikki sijaitsevat Keravan keskustan ulko- ja sisätiloissa. Noin 800 metrin pituinen taidereitti alkaa rautatieasemalta kulkien kirjaston ja Aurinkomäen kautta, ja päätyen vanhaan Anttilan kiinteistöön. Teokset ovat nähtävissä iltaisin kello 18–22.

Viime syksynä Vantaan Reflektorissa kävi yli 20 000 vierailijaa, ja myös Keravalle odotetaan vastaavaa kävijämäärää. Tapahtuma tarjoaakin mainion tilaisuuden reitin varrella sijaitseville yrityksille, erityisesti ravintoloille, tarjota palvelujaan tapahtuman kävijöille. Katso reittikartta ja teosesittelyt Reflektorin verkkosivuilta.

Tapahtuman järjestää Reflektor ry yhteistyössä Keravan kaupungin ja Sun Effects Oy:n kanssa. Reflektor Kerava 100 Special tapahtuman kumppani on Taikavestas.

URF tarjoaa yhteistyömahdollisuuksia – vastaa kyselyyn

Ensi kesänä, 26.7.–7.8. Keravan Kivisillassa järjestetään Uuden ajan rakentamisen festivaali, URF, joka on uudenlainen ja ainutlaatuinen kaupunkifestivaali. Tapahtuman painopisteinä ovat kestävä rakentaminen, asuminen ja elämäntapa. Ohjelmassa on muun muassa kestävään rakentamiseen ja elämään liittyviä huippuasiantuntijoiden puheenvuoroja sekä eturivin artistien konsertteja. Tapahtuma on yleisölle päiväaikaan maksuton, perjantai- ja lauantai-iltojen konsertit ovat maksullisia. Tapahtumaan odotetaan noin 20 000 kävijää.

Olisi upeaa saada keravalaiset yrittäjät vahvasti mukaan tapahtumaan!
KLIKKAA TÄSTÄ KYSELYYN ja kerro, minkälainen yhteistyö yritystänne kiinnostaisi URF-tapahtumassa, niin otamme yhteyttä.

URF on mahtava mahdollisuus vaikuttaa ja kohdata asiakaskuntaa, tuoda esiin yritystänne ja ratkaisujenne hyötyjä. Mukaan tuleminen on tehty helpoksi ja kaikille sopivaksi. URF tarjoaa monipuolisen kokoelman vaihtoehtoja yhteistyölle ja näkyvyydelle. Tarjolla on niin laajempia yhteistyökumppanuuksia kuin pienemmällekin budjetille sopivia ratkaisuja, esimerkiksi:

 • Oma näytteilleasettajateltta tai -paikka tuotteiden esittelylle ja myymiselle.
 • Näkyvyys alueen aitaelementeissä tai vaikkapa yrityksenne oma nimikkolava.
 • Esitysaika, jossa voitte kertoa yrityksenne tarjoamista mahdollisuuksista.
 • Yrityksenne oma työpaja.
 • Näkyvyys tapahtuman markkinointiviestinnässä eri kanavissa.
 • Tapahtuman sponsorointi, esimerkiksi iltakonserteissa.
 • Oma myyntipaikka Keravan Yrittäjien yhteisteltasta, jossa myydään paikallisia tuotteita ja palveluja. (Toteutuu, jos teltta saadaan täyteen paikallisia yrittäjiä koko tapahtuman ajaksi.)

Keravan Yrittäjien uusi hallitus

Keravan Yrittäjien hallitus kokoontui tammikuun puolivälissä vaihtokokoukseen, jossa vahvistettiin tämän vuoden vastuualueet, paneuduttiin toiminnan suunnitteluun, kuultiin asiantuntijoita ja rakennettiin yhdessä tulevaa kautta.

Vuoden 2024 hallituksessa puheenjohtajana jatkaa Juha Wickman, Datasky Oy. Varapuheenjohtajiksi valittiin Minna Skog, Trukkihuolto Marjeta Oy ja Annukka Sumkin, Myynti- ja yritysvalmennus Asset Oy. Muut hallituksen jäsenet ovat: Markku Hirn, EM-Kone Oy, Seppo Hyrkäs, Marrow Oy, Satu Koivunen, Parturi-kampaamo Satukka, Riina Nihti, Trans World Shipping Oy, Tommi Ruusu, Ruusukuva Oy, Tuula Vorselman, Liikuntakeskus Pompit, ja Jari Vähämäki, Vähämäki Invest Oy. Markku, Satu, Riina ja Jari aloittivat uusina jäseninä tämän vuoden vaihteessa.

Vastuualueet 2024
Edunvalvonta: Juha, Minna, Annukka
Yrittäjyyskasvatus: Minna, Tuula
Viestintä: Annukka, Riina, Satu, Tommi, Jari
Tapahtumat: Seppo, Markku, Satu, Tuula
Jäsenasiat: Jari, Markku

Tämän vuoden tapahtumasuunnittelu on lähtenyt käyntiin ja lähiaikoina Keravan Yrittäjien kotisivuille tulee lisää tietoa kevään tapahtumista. Jos et ole vielä jäsen, olet tervetullut tutustumaan toimintaan vaikka aamukahveille, tai ota yhteyttä: keravan@yrittajat.fi.

Keravan Yrittäjien hallitus toivottaa kaikille keravalaisille yrittäjille hyvää ja menestyksekästä vuotta 2024!

Keravan Yrittäjien hallitus 2024: vas. alkaen Tommi Ruusu, Juha Wickman, Riina Nihti, Markku Hirn, Satu Koivunen, Minna Skog, Jari Vähämäki, Annukka Sumkin, Tuula Vorselman ja Seppo Hyrkäs.

Ideasta tuotteeksi

Tiedätkö, mitä tuotekehitys on? Tunnistatko myös, mitä kaikkea uuden tuotteen prosessin läpiviemiseen tarvitaan? Olisiko alkuvuodesta aikaa suunnitella jotain uutta?

Kuluttajien tarpeet muuttuvat kaiken aikaa. Samaan aikaan kilpailijoiden tuotteet kehittyvät ja kilpailuympäristö muuttuu. Tähän muutoksen on vastattava ja vastauksena on tuotekehitystyö.

Keuken tuotekehitykseen keskittyvässä klinikkatapaamisessa käydään läpi tuoteideaa Business Model Canvasin avulla sekä hyödynnetään ketterän kehittämisen mallia. Se ohjaa miettimään uutta tuotetta kaikista tarvittavista näkökulmista: asiakasnäkökulmasta ja kassavirrasta markkinointiin, kriittisestä osaamisesta tärkeisiin kumppaneihin. Klinikoiden ajanvaraukseen ja teemoihin pääset tutustumaan suoraan tästä linkistä.

Keuken maksuttomat kehittämisklinikat auttavat alkuun ja oikealle tielle yrityksesi kehittämisessä. Voit varata ajan myös sähköpostilla: keuke@ keuke.fi tai soittamalla ajanvaraukseemme, puh. 050 341 3210

ps. Oletko jo tutustunut Keuken blogeihin? Keuken Blogi-palstalla Keuken omat asiantuntijat ja Suomen tunnetut kärkiasiantuntijat kirjoittavat taloudesta, tulevaisuuden näkymistä, tietoturvasta, myynnistä, markkinoinnista, osaamisesta ja monesta muusta liike-elämälle ajankohtaisesta aiheesta. Lue blogit täältä.

Työllistä opiskelija kesäksi oppisopimuksella

Onko yrityksenne rekrytoimassa kesätöihin? Keudassa opiskelee ja valmistuu vuosittain tulevaisuuden ammattilaisia useille eri aloille. Kun palkkaatte Keudan opiskelijan kesän ajaksi, siihen voi solmia oppisopimuksen, jolloin opiskelijan opinnot edistyvät kesätyön avulla.

Kesäoppisopimus tarkoittaa kesätyön ja opiskelun yhdistämistä. Sen avulla on mahdollisuus saada motivoitunut kesätyöntekijä, jolla on selkeät tavoitteet ja halu oppia. Opiskelijalla on vastaavasti mahdollisuus edistää kesätyön aikana omia opintojaan käytännön työssä ja näin valmistuminen työelämään nopeutuu. Kannustamme palkkaamaan myös alle 18-vuotiaita opiskelijoita kesätyöhön. Alle 20-vuotiaiden perustutkinnon suorittajien oppisopimuskoulutuksessa maksetaan korotettua koulutuskorvausta 300 euroa/kk.

Oppisopimusinfo:
– Opiskelija on työsuhteessa ja hänelle maksetaan vähintään alan TES mukaista palkkaa.
– Opiskelijan työaika on vähintään keskimäärin 25 h/vko.
– Opiskelijalla on mahdollisuus saada työpaikalla ohjausta (vastuullinen työpaikkaohjaaja)
– Työpaikka soveltuu oppimisympäristöksi ja opiskelijalla on mahdollisuus tehdä monipuolisesti työtehtäviä, jotka tukevat hänen opiskelutavoitteidensa saavuttamista.

Työ- ja harjoittelupaikoista ilmoittaminen
Opiskelijoiden tavoittamiseen käytössämme on digitaalinen ura- ja rekrytointipalvelu Tiitus, johon rekisteröitymällä voitte ilmoittaa työ- ja harjoittelupaikoista. Siirry Tiitukseen. Vaihtoehtoisesti voitte ilmoittaa niistä sähköpostitse Keudan yrityspalveluihin: yritysasiakkaat@keuda.fi.

Autamme yrityksiä mielellämme uusien osaajien saamisessa kesän ajaksi!

Tulevia tapahtumia

 • Keudan RekryKarnevaalit to 25.1. klo 9–11 Keuda-talolla
 • Laurean UraFest -rekrytointitapahtuma ma 29.1. klo 11–14 Tikkurilan kampuksella
 • Kesäksi töihin -tapahtuma ti 12.3. klo 13–15 Työllisyyden kulmassa (Kauppakaari 11)
 • Hankintailta ke 24.4. klo 17–20 Lounasosastossa (Sortilantie 5)