Alle 30-vuotiaille

Tältä sivulta löydät tietoa työnhakijapalveluista, jotka on tarkoitettu alle 30-vuotiaille. Alle 30-vuotiaiden palveluiden lisäksi sinulla on mahdollisuus hyödyntää yli 30-vuotiaiden palveluja.

Ohjaamo

Ohjaamo on neuvonta- ja tukipiste kaikille alle 30-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille Keravan keskustassa.

Ohjaamo auttaa sinua esimerkiksi opiskelu-, työ-, raha- ja asuntoasioissa sekä hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä. Henkilökunta etsii kanssasi ratkaisuja ja mahdollisuuksia elämäntilanteeseesi.

Tule rohkeasti käymään ja juttelemaan!

Kesätyöseteli 2022

Keravan kaupunki tukee keravalaisten nuorten kesätyöllistämistä kesätyösetelillä. Setelin voi käyttää nuori, joka täyttää vuoden 2022 aikana vähintään 16 vuotta ja enintään 29 vuotta. Setelin voi käyttää Keravalla tai muualla toimiva yritys, yhdistys tai säätiö. Yksityinen henkilö, kunta tai valtio ei voi käyttää kesätyöseteliä. Osuuskunnalle voidaan myöntää seteli, jos nuori työllistää sitä kautta itsensä. Kesätyöseteliä ei myönnetä jo palkkatuella palkatuille henkilölle.

Kaupunki jakaa 50 kesätyöseteliä ja yksi seteli on arvoltaan 400 euroa. Kesätyöseteliä voi hakea 7.2.–5.6.2022 ja sen voi käyttää 1.5.–31.8.2022. Kesätyöseteleitä jaetaan yksi kappale jokaista keravalaista nuorta kohden.

Vuonna 2021 kaupunki maksoi 44 kappaletta kesätyöseteleitä.

Kesätyösetelin ehdot:

  • vähintään kuukauden mittainen työsopimus keravalaisen nuoren kanssa,
  • työaika vähintään 20 tuntia viikossa,
  • maksettavan palkka on vähintään alan työehtosopimuksen mukainen vähimmäispalkka.

Näin haet kesätyöseteliä

  1. Kun kesätyöpaikka tai kesätyöntekijä on tiedossa, täytä sähköinen lomake Asioi verkossa -osiossa: Työn ja yrittämisen sähköinen asiointi.
  2. Kaupungin työllisyyspalvelut vastaanottaa ja tarkistaa hakulomakkeen ja lähettää työnantajan sähköpostiin linkin kesätyösetelin sähköiseen maksatuslomakkeeseen. Lomake toimii vahvistuksena kesätyösetelin myöntämiselle.
  3. Kun työsuhde on päättynyt, työnantaja täyttää ja lähettää sähköisen maksatuslomakkeen 4.9.2022 mennessä.
  4. Kesätyöseteli maksetaan syyskuun aikana. Työllisyyspalvelut on työnantajaan yhteydessä, mikäli kesätyösetelin ehdot eivät täyty tai työsuhteesta tarvitaan lisätietoja.

Jos sähköisten lomakkeiden täyttäminen ei ole mahdollista, ole yhteydessä työllisyyspalveluihin.

Video kesätyösetelin hakemisesta

Keravan Ohjaamon työntekijä kertoo videolla kesätyösetelin hakemisesta.

Hyppää upotetun sisällön yli: Ohjaamon työntekijä kertoo videolla kesätyösetelin hakemisesta