Alle 30-vuotiaille

Tältä sivulta löydät tietoa työnhakijapalveluista, jotka on tarkoitettu alle 30-vuotiaille. Alle 30-vuotiaiden palveluiden lisäksi sinulla on mahdollisuus hyödyntää yli 30-vuotiaiden palveluja.

Ohjaamo

Ohjaamo on neuvonta- ja tukipiste kaikille alle 30-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille. Ohjaamo sijaitsee keskustassa osoitteessa Kauppakaari 11, katutaso.

Ohjaamosta saa apua ja neuvoa monenlaisiin asioihin. Autamme esimerkiksi opiskelu-, työ-, raha- ja asunto -asioissa sekä hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä. Tule rohkeasti käymään ja juttelemaan, etsitään yhdessä ratkaisuja ja mahdollisuuksia elämäntilanteeseesi.

Tule rohkeasti käymään ja juttelemaan!

Keravan Ohjaamon yhteyshenkilöt

Ohjaamolla toimii ohjaamokoordinaattori, johon voit olla yhteydessä tarvittaessa. Ohjaamokoordinaattori Elina Salminen, elina.salminen@kerava.fi, p. 040 318 4169

Kesätyöseteli 2024

Keravan kaupunki tukee keravalaisten nuorten kesätyöllistämistä kesätyösetelillä. Kerava 100 vuotta -juhlavuoden kunniaksi kesätyöseteleitä jaetaan vuonna 2024 yhteensä 100 kappaletta.

Setelin voi käyttää nuori, joka täyttää vuoden 2024 aikana vähintään 16 vuotta ja enintään 29 vuotta. Setelin voi käyttää Keravalla tai muualla toimiva yritys, yhdistys tai säätiö. Yksityinen henkilö, kunta tai valtio ei voi käyttää kesätyöseteliä. Osuuskunnalle voidaan myöntää seteli, jos nuori työllistää sitä kautta itsensä. Kesätyöseteliä ei myönnetä jo palkkatuella palkatuille henkilölle.

Kesätyösetelit myönnetään hakemusten saapumisjärjestyksessä hyväksyttyjen määrärahojen puitteissa. Yksi seteli on arvoltaan joko 200 euroa, kun kyseessä on vähintään kahden viikon mittainen työsuhde tai 400 euroa, kun kyseessä on vähintään neljän viikon mittainen työsuhde.

Kesätyösetelin hakuaika vuodelle 2024 alkaa 5.2.2024!

Kesätyöseteli on haettavissa 5.2.–9.6.2024. Kesätyösetelin voi käyttää 1.5.–31.8.2024 välisenä aikana. Kesätyöseteleitä on jaossa yhteensä 100 kpl; yksi seteli yhdelle keravalaiselle nuorelle, jonka syntymävuosi on 1995–2008.

Kesätyösetelin ehdot:

  • Vähintään 2 viikon mittainen työsopimus (200 euron seteliin) tai vähintään 4 viikon mittainen työsopimus (400 euron seteliin) keravalaisen nuoren kanssa.
  • Työaika vähintään 20 tuntia viikossa.
  • Maksettavan palkan on oltava vähintään alan työehtosopimuksen mukainen vähimmäispalkka.

Näin haet kesätyöseteliä

  • Kun kesätyöpaikka/kesätyöntekijä on tiedossa, täyttäkää yhdessä sähköinen hakulomake. Siirry hakulomakkeeseen.
  • Työnantajaan ollaan yhteydessä, mikäli kesätyösetelin ehdot eivät täyty tai työsuhteesta tarvitaan lisätietoja.
  • Keravan kaupunki vastaanottaa ja tarkistaa hakulomakkeen ja lähettää työnantajan sähköpostiin linkin kesätyösetelin sähköiseen maksatuslomakkeeseen. Sähköposti toimii vahvistuksena kesätyösetelin myöntämiselle.
  • Kun työsuhde on päättynyt, työnantaja täyttää ja lähettää sähköisen maksatuslomakkeen 30.9.2024 mennessä.
  • Kesätyöseteli maksetaan lokakuun aikana.
  • Mikäli sähköisten lomakkeiden täyttäminen ei ole mahdollista, ota yhteyttä Keravan Ohjaamon ohjaamokoordinaattoriin.

Videolla vinkkejä kesätyösetelin hakemiseen