Yli 30-vuotiaille

Tältä sivulta löydät yli 30-vuotiaiden työllisyyspalveluja. Palvelut ovat myös alle 30-vuotiaiden ja maahanmuuttajataustaisten työnhakijoiden käytettävissä. Alle 30-vuotiaiden ja maahanmuuttajataustaisten palvelujen esittelyt löydät palvelujen omilta sivuilta:

Palveluja yli 30-vuotiaille

 • Valtakunnallisilla työ- ja elinkeinopalveluilla (TE-palveluilla) on laaja valikoima palveluja eri tilanteisiin työnhakusi tueksi. Tarjolla olevat palvelut auttavat sinua pääsemään työhön tai koulutukseen, tai löytämään itsellesi sopivan työn ammatinvalinta- ja uraohjauksen avulla. Löydät tietoa TE-palveluista ja vinkkejä työnhakuun, sekä tarjolla olevat työvoimakoulutukset Työmarkkinatori-sivustolta: Henkilöasiakkaat (Työmarkkinatori).

 • Rekrytointitapahtumissa tapaat rekrytoivia työnantajia ja oppilaitosten edustajia. Tapahtumat ovat loistava mahdollisuus tutustua sinua kiinnostavaan työnantajaan tai alaan. Saatat myös löytää tapahtumista itsellesi uuden työn! Löydät Keravan tapahtumat tapahtumakalenteristamme. Siirry tapahtumakalenteriin

 • Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP) on TE-toimiston, kunnan ja Kansaneläkelaitoksen (Kelan) yhteinen toimintamalli. Toimintamallin tavoite on tukea pidempään työttömänä olleita työnhakijoita niin, että he saavat samasta paikasta kunnan järjestämiä sosiaali- ja terveyspalveluja, julkisia työvoima- ja yrityspalveluja sekä Kelan kuntoutuspalveluja.

  TE-toimiston, kunnan työllisyyspalvelujen omavalmentaja tai Kelan asiantuntija arvioi monialaisen yhteispalvelun tarpeesi ja ohjaa sinut palveluun silloin kun olet:

  • saanut työmarkkinatukea työttömyyden perusteella vähintään 300 päivää
  • täyttänyt 25 vuotta ja ollut työttömänä yhtäjaksoisesti 12 kuukautta
  • alle 25-vuotias ja ollut työttömänä yhtäjaksoisesti 6 kuukautta.

  Jos olet kiinnostunut monialaisesta yhteispalvelusta, voit ottaa asian puheeksi työllisyyspalvelujen omavalmentajasi kanssa.

 • Oppisopimuskoulutus on opiskelijan, työnantajan, oppilaitoksen ja oppisopimuskeskuksen yhteistyössä järjestämää koulutusta, joka palvelee sekä opiskelijan että työnantajan tarpeita. Koulutus johtaa samoihin ammatillisiin perustutkintoihin, ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin kuin oppilaitoksissa järjestettävä koulutus. Oppisopimuskoulutukseen osallistuvan opiskelijan tulee olla vähintään 15-vuotias.

  Keravan kaupunki ottaa vuosittain joitakin oppisopimusopiskelijoita. Kaupunki päättää oppisopimusopiskelijoiden määrästä vuosittain kaupungin talousarvion mahdollistamissa rajoissa. Pääosin kaupunki rekrytoi oppisopimusopiskelijoita suoraan eri aloille sen yksikön toimesta, johon opiskelija sijoittuu.

  Oppisopimus on hyvä diili. Löydät lisätietoa aiheesta Keudan verkkosivuilta: Tietoa oppisopimuksesta hakijalle (keuda.fi).

 • Yksi keino työn löytämiseksi on itsensä työllistäminen yrittämällä. Jos olet kiinnostunut yrittäjyydestä, lue lisää itsensä työllistämisestä verkkosivuillamme: Työllisty yrittämällä.

Työnhakijapalvelut

Työnhakijapalvelut ovat apunasi työnhakijaksi ilmoittautumisessa, työpaikan etsimisessä, koulutukseen hakeutumisessa ja muissa työnhakuun liittyvissä kysymyksissä. Ole rohkeasti yhteydessä palveluihimme alla olevia yhteystietoja käyttäen!

Kuntakokeilun Keravan asiointipiste

Neuvonta avoinna ma–pe klo 12–16
(vuoronumeroita saa klo 15.30 saakka)
Suljettu arkipyhinä.
Käyntiosoite: Sampolan palvelukeskus, 1. kerros
Kultasepänkatu 7, 04250 Kerava
Henkilöasiakkaan puhelinpalvelu ma-pe klo 9-16: 09 8395 0120 Kuntakokeilun monikieliset palvelut ma-pe klo 9-16: 09 8395 0140 tyollisyyspalvelut.asiakaspalvelu@vantaa.fi