Laurean avainkumppanuusyhteistyöstä vastaava johtaja Ilkka Kurkela (oikealla) tapasi syyskuussa Keravan kaupunginjohtaja Kirsi Rontun ja kaupungin johtoryhmän jäseniä. Tapaamisen aiheena oli käynnistyvän yhteistyön esittely.

Keravan kaupunki ja Laurea-ammattikorkeakoulu käynnistävät yhteistyön

Keravan kaupunki ja Laurea-ammattikorkeakoulu ovat käynnistäneet avainkumppanuusyhteistyön. Käytännön kumppanuus käynnistyy syksyn 2023 aikana ja tavoitteena on tehdä yhteistyötä muun muassa opintojaksoilla sekä tehdä tutuksi kaupungin työharjoittelumahdollisuuksia eri alojen opiskelijoille.

Laurean avainkumppanuus tarjoaa organisaatioille laaja-alaisen ja systemaattisen yhteistyön korkeakoulun kanssa muun muassa opiskelijaprojektien, työharjoittelu- ja rekrytointiyhteistyön ja näkyvyyden muodossa. Samalla yhteistyö avaa kumppaneille mahdollisuuden kehittää tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaansa yhdessä Laurean kanssa.

Laurean avainkumppaniverkostoon kuuluu tällä hetkellä noin 90 organisaatiota ja kumppanuuden tavoitteena on myös vahvistaa kaupungin elinvoimaisuutta.

Ensimmäinen konkreettinen esimerkki yhteistyöstä Laurean ja Keravan kaupungin kesken käynnistyy palvelumuotoiluun keskittyvällä opintojaksoyhteistyöllä Uuden ajan rakentamisen festivaaliin liittyen. Uuden ajan rakentamisen festivaali on Keravalla 26.7. – 7.8.2024 järjestettävä tapahtuma, joka esittelee kestävämmän asumisen ja rakentamisen ratkaisuja. Lisäksi suunnitelmissa on vierailupuheenvuoroja eri opintojaksoilla.

“Avainkumppanuusyhteistyö tarjoaa kaupungille uusia mahdollisuuksia kehittää toimintaansa. Olen iloinen, että voimme hyödyntää yhteistyön tuloksia konkreettisesti jo Uuden ajan rakentamisen festivaali URF:n suunnittelussa”, toteaa kaupunginjohtaja Kirsi Rontu.

Laurea-ammattikorkeakoulun rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski on vaikuttunut avainkumppanuudesta Keravan kaupungin kanssa:

“Näen käynnistyneen yhteistyön Keravan kaupungin kanssa erittäin merkityksellisenä korkeakouluopiskelijoidemme oppimisen näkökulmasta.On todella hienoa, että opiskelijat pääsevät kehittämisprojektien myötä syventymään kunta-alaan ja osallistumaan kasvavan kaupungin kehittämiseen”.

Laurea on Uudellamaalla kuudella kampuksella toimiva ammattikorkeakoulu. Opiskelussa Laureassa keskeistä ovat työelämän tarpeista tulevat aidot toimeksiannot, joiden ansiosta opiskelijat verkostoituvat jo opiskeluaikanaan ja oppivat tärkeitä työelämässä tarvittavia taitoja. Laurea-yhteisöön kuuluu noin 9 900 opiskelijaa, 660 henkilökunnan jäsentä ja yli 35 000 Laureasta valmistunutta alumnia. Laureassa tehdään käytännönläheistä tutkimus- ja kehitystyötä strategisilla tutkimusalueilla, jotka perustuvat tulevaisuuden tarpeisiin ja vahvaan osaamiseen sosiaali- ja terveysalalla, palveluliiketoiminnassa sekä turvallisuudessa.