Ukraina koulujohtaja kiittää

Butšan kaupungin edustajat vastaanottivat Keravan kaupungin avustuskuorman

Keravalta viime viikolla lähtenyt avustuskuorma saapui Ukrainaan lauantaina 29.7. Keravalaiset vapaaehtoiset lahjoittivat Venäjän iskuista pahoin kärsineeseen Butšan kaupunkiin kymmeniä polkupyöriä ja ison määrän käyttökelpoisia harrastevälineitä. Keravan kaupunki lahjoitti mm. kouluissa käytettäviä älynäyttöjä.

Avustuskuorma kuljetettiin Ukrainaan Läänin kuljetus konsernin Keravan kaupungille lahjoittamalla kuorma-autolla, joka luovutettiin sisältöineen Medykan raja-asemalla ukrainalaiselle kuljettajalle. Paikallinen kuljettaja ajoi auton perille Kiovan lähistöllä sijaitsevaan Butšan kaupunkiin, jossa oli vastassa kaupungin virkamiesjohtoa sekä Buchansky Lyceumin -koulun johtaja Lyubov Morozenko.

Butšan kaupungin edustajien viesti oli selvä – kaikki alueelle toimittu apu eri muodoissa on merkityksellistä ja tarpeellista. Keravalaisten ja kaupungin apu tarjoaa erityisesti lapsille mahdollisuuden sujuvampaan arkeen, koulunkäyntiin ja vapaa-aikaan.

Läänin kuljetus konsernin luovuttama kuorma-auto on kylmäkapasiteettinsa takia ukrainalaisille erittäin hyödyllinen. Auto kuljettaa nyt elintarvikkeita rintama-alueille ukrainalaisille sotilaille.

Tilanne Ukrainassa on vaikea ja apua tarvitaan myös jatkossa

Venäjän aloittamasta hyökkäyssodasta tulee kohtaa kuluneeksi puolitoista vuotta. Ukrainan infrastruktuuria ja siviilikohteita on Venäjän toimesta pommitettu ja tuhottu systemaattisesti ja säälimättömästi. Tärkeää on, että länsimaat pystyvät myös jatkossa auttamaan sodan uhreja monipuolisella tavalla.

Keravalaisten valtava auttamisen halu on liikuttanut Butšassa. Avustuskuormia on nyt toimitettu kaksi kappaletta ja tällä kertaa lahjoituksena toimitettiin iso määrä erilaisia harraste- ja vapaa-ajantarvikkeita. Keravan kaupungilta lahjoitukseen päätyi muun muassa kouluissa käytettävää tarvikkeistoa ja kalustoa, kuten älynäyttöjä. Kyseiset tarvikkeet luovutettiin Keravan Keskuskoulusta, joka tyhjennetään peruskorjauksen takia.

Keravan avustuskuorma kaartaa koulun pihaan Ukrainassa

Kuorma puretaan ukrainalaisen koulun luona

Ajomatkan järjestelyistä vastasi Erkki Kauranen, joka toimi kuljettajana koko matkan ajan. Keravan kaupungin edustajana matkalla oli mukana kehitysjohtaja Tapio Helenius.

Keravan kaupunki kiittää lämpimästi hankkeen mahdollistamisesta kaikkia yksityis- ja yhteisölahjoittajia sekä Keravan Energiaa, Tivoli Sariolaa ja IRR-TV:tä.

Lisätiedot

kehitysjohtaja Tapio Helenius, Keravan kaupunki, puh. 040 318 2461, tapio.helenius@kerava.fi
viestintäjohtaja Thomas Sund, Keravan kaupunki, puh. 040 318 2939, thomas.sund@kerava.fi

toimitusjohtaja Anssi Teva, Läänin kuljetus konserni, puh. 040 758 2446, anssi.teva@laaninkuljetus.fi