Uuden ajan rakentamisen festivaali esittelee kestävää rakentamista

Keravan Kivisillassa järjestetään ensi kesänä ainutlaatuinen festivaalitapahtuma, joka viitoittaa tietä rakentamisen murroksessa. Festivaali on yksi Kerava 100 -juhlavuoden päätapahtumista.

Keravan Kivisiltaan rakentuu luonnonläheinen asuinalue, jonka rakentamisessa kestävä kehitys ja kiertotalous ovat olleet kantavia teemoja alusta alkaen. Alueella ensi kesänä järjestettävä Uuden ajan asumisen festivaali, URF esittelee Kivisillan rakentamista ja visioi, mitä kaikkea kestävä rakentaminen ja asuminen voivat tulevaisuudessa olla.

”Kestävien ratkaisujen tarjoaminen on ajassamme tärkeämpää kuin koskaan. Elämäntapamme ja siinä samalla rakentamisen tapojen on muututtava, ja yritykset ja kaupungit ovat avainroolissa tässä muutoksessa. Uuden ajan asumisen festivaaleilla näytämme suuntaa kohti kestävämpää rakentamista ja asumista”, Keravan kaupunginjohtaja Kirsi Rontu sanoo.

Ensi kesänä, kun URF:in portit aukeavat, tapahtumavieraat pääsevät tutustumaan ainakin Puukoti Groupin ekologisiin ja energiatehokkaisiin pari- ja rivitaloihin sekä luhtitaloihin. Esittelyssä on lisäksi Nikkarinkruunun kerrostalokohde, Hoivatilojen palveluasumisen kohde sekä energiaviisas omakotitalo, joka toteutetaan Keudan opiskelijatyönä. Kestävyyden teemat näkyvät myös Kivisillan infrarakentamisessa sekä alueen melusuojauksessa, jonka materiaaleina käytetään muun muassa kierrätettyjä maa-aineksia ja käytöstä poistuneita merikontteja.

Festivaalin ohjelmalavoilla tullaan kuulemaan ekologiseen rakentamiseen ja älykkäisiin energiaratkaisuihin keskittyviä asiantuntijapuheenvuoroja ja keskustelupaneeleja. Erilaisissa kestävään rakentamiseen ja elämäntapaan liittyvissä työpajoissa pääsee esimerkiksi valamaan saviharkkoja ja kokeilemaan perinteisiä korjausmenetelmiä. Festivaalikävijöitä hemmotellaan lisäksi livemusiikilla ja lähi- ja pientuottajien ruoalla ja taiteella, joka levittäytyy ympäri festivaalialuetta.

”Kivisillan infrarakentaminen on nyt loppusuoralla ja festivaalin tapahtumatuotanto on täydessä käynnissä. Alueella on vielä vapaita tontteja. Syksyn aikana julkistamme lisää ohjelmasisältöjä ja tapahtumassa esiintyvien eturivin puhujien sekä artistien nimiä”, tapahtumajohtaja Riitta Kalliokoski kertoo. 

URF:in portit aukeavat yleisölle 19.heinäkuuta 2024.

Lisätietoja:
Tapahtumajohtaja
Riitta Kalliokoski
+358 40 318 2585
riitta.kalliokoski@kerava.fi