Uuden ajan rakentamisen festivaali julkaisee valovoimaisia artisteja ja inspiroivia puhujia

Ensi kesänä Keravalla järjestettävä Uuden ajan rakentamisen festivaali, URF 2024 tuo Kivisillan alueelle monipuolista ja upeaa ohjelmaa. Täysin uudenlainen kaupunkifestivaali esittelee kestävää rakentamista ja asumista, sekä tarjoaa eturivin artistien konsertteja ja herkullista lähiruokaa.

URF:n konserttilavalle nousevat pääesiintyjinä Coitus Int, Yona, A.W. Yrjänä sekä Maustetytöt.

”Meillä on festivaalin teemoihin ja henkeen sopiva kattaus asiaohjelmaa sekä viihteellisempää tarjontaa. Olemme iloisia, kun saamme esitellä jo tässä vaiheessa näin houkuttelevan esiintyjäjoukon ensi kesälle”, URF:n projektipäällikkö Pia Lohikoski sanoo.

Avajaisviikonlopun konsertit aloittaa legendaarinen Coitus Int (26.7.), jonka keulahahmoina esiintyvät Mikko Alatalo ja Pena Penninkilampi. Keikalla kuullaan kappaleita alkuperäisen yhtyeen Juice Leskinen & Coitus Int kahdelta albumilta. Illan avaa kantriyhtye Jake and Rambling Blade. Samana viikonloppuna estradille nousee laulaja-lauluntekijä Yona (27.7.) ja rap-muusikko Asa.

Toisena festivaaliviikonloppuna yleisöä sykähdyttää CMX-yhtyeen keulahahmona tunnettu A.W. Yrjänä (2.8). Illan aikana kuullaan artistin tuotantoa ensi keväänä julkaistavalta ensimmäiseltä sooloalbumilta. Lavan lämmittelee vaihtoehtorockia- ja metallia esittävä Merta. Samana viikonloppuna päästään nauttimaan Maustetytöt-yhtyeen (3.8.) tarttuvista melodioista. Yleisöä lämmittelee punkrock-yhtye Aino & Hajonneet.

Ennen pääesiintyjiä tunnelmaa nostattavat bändit ovat keravalaisia tai vaikuttavat paikallisissa musiikkipiireissä. Konsertit järjestetään klo 20.00 alkaen Keravan Kivisillassa Niittylavan ja Pilske-teltan tunnelmallisessa ja vehreässä ympäristössä. Iltakonserttien liput tulevat myyntiin Ticketmasterin kautta torstaina 21.12.2023 klo 8.00. Lipun hinta on 35 euroa.

Inspiroivat puhujavieraat visioivat uuden ajan rakentamista

Festivaalin asiantuntijapuheenvuoroissa valotetaan kestävän rakentamisen, asumisen ja elämäntavan tulevaisuutta. Mukana ovat muun muassa kestävän rakentamisen professori Matti Kuittinen, kaupunkimaantieteen professori Mari Vaattovaara, asuntosuunnittelun tutkijatohtori Jyrki Tarpio sekä tulevaisuuden asumisen asiantuntija Kimmo Rönkä.

Asiantuntijapuheenvuorot on sijoitettu päiväaikaan ja ne ovat yleisölle maksuttomia. Uuden ajan rakentamista käsitellään laajasti myös festivaalin ammattilaisaamuissa, joiden ohjelma julkistetaan alkuvuodesta 2024.
Monipuolisen puhe- ja kulttuuriohjelman lisäksi festivaalivieraat pääsevät tutustumaan alueelle rakentuviin talokohteisiin, osallistumaan työpajoihin ja nauttimaan tasokkaasta lähiruoasta.

”Uskomme, että kaupunkifestivaalimme ajankohtainen ja uudenlainen sisältökokonaisuus herättää kiinnostusta ja houkuttelee yleisöä paikalle. Odotamme Kivisiltaan yli 20 000 kävijää festivaalin aikana”, Pia Lohikoski sanoo.

Uuden ajan rakentamisen festivaali järjestetään Keravan Kivisillassa 26.7.–7.8.2024.

Lisätietoja:

Uuden ajan asumisen festivaali, URF
Asumisen erityisasiantuntija, projektipäällikkö
Pia Lohikoski
p. 040 318 2193
pia.lohikoski@kerava.fi

Viestinnän asiantuntija
Eeva-Maria Lidman
p. 040 318 2963
eeva-maria.lidman@kerava.fi