Uuden ajan rakentamisen festivaali – URF kutsuu asumisesta ja rakentamisesta kiinnostuneet Keravalle kesällä 2024

Keravan kaupunki järjestää kesällä 2024 kestävän asumisen ja rakentamisen festivaalin. Uuden ajan rakentamisen festivaali on samalla yksi Kerava 100 -juhlavuoden päätapahtumista.

Keravan kartanon vehreään ympäristöön, Kivisillan alueelle nousee asuinalue, jossa järjestetään Uuden ajan rakentamisen festivaali – URF 2024. Luomme vision tulevaisuuden kestävästä rakentamisesta, asumisesta ja elämäntavasta. Tapahtuma tarjoaa puitteet kestävän asumisen kokeiluihin antaen inspiraatiota ja ratkaisumalleja tulevaisuuden asumiseen.

”Resurssien niukkeneminen ja haastava maailmantilanne pakottavat meidät miettimään kestävämpiä ratkaisuja. Muutoksen kautta etenemme parempaan ja kestävämpään suuntaan. Tälle ajatukselle haluamme Keravalla ja Kivisillassa rohkeasti rakentaa”, sanoo Keravan kaupunginjohtaja Kirsi Rontu.

Rakennamme uutta aikaa
Keravan kaupunki on tehnyt töitä Kivisillan alueen eteen jo vuosia. Alueen suunnittelun ja kunnianhimoisen asemakaavan pohjana olleet teemat, kuten kiertotalous ja älykkäät energiaratkaisut, ovat tässä maailmantilanteessa erittäin ajankohtaisia.

”Kivisillan alue toimii tulevaisuuden rakentamisen ja asumisen prototyyppinä. Se antaa mahdollisuuden toteuttaa, tutkia ja kokeilla erilaisia kestävän rakentamisen ja asumisen ratkaisuja käytännössä. Kaiken ei tarvitse olla valmista, vaan festivaalissa voi olla esillä myös prototyyppejä tai keskeneräisiä, kehitteillä olevia kohteita ja asioita”, Keravan kaupunkisuunnittelujohtaja Pia Sjöroos sanoo.

Kivisillan alueen kunnallistekniikka on suurelta osin valmis ja talojen rakentaminen alkaa tänä keväänä. Näytteille tulevien kohteiden määrä ratkeaa lähikuukausien aikana. Talotehtaat ovat tehneet tonttivarauksia Kivisiltaan, ja Keravan kaupunki hakee parhaillaan yhdessä talotehtaiden kanssa rakentajaperheitä alueen tonteille. Myös rivi- ja kerrostalokohteiden markkinointi on käynnissä.

Tapahtumasisällöt luovat elämyksellisen kokonaisuuden
Festivaaleilla voi tutustua ekologiseen puurakentamiseen sekä älykkäisiin energiaratkaisuihin, pujahtaa vehreisiin omakotipihoihin ja osallistua kestävään rakentamiseen ja elämäntapaan liittyviin työpajoihin. Festivaalivieraat voivat nauttia myös alueelle tulevasta taiteesta sekä lähi- ja pientuottajien ruoasta. Festivaalin tarkka ajankohta, ohjelma ja yhteistyökumppanit julkistetaan myöhemmin tänä keväänä.


Lisätietoja:
Kaupunkisuunnittelujohtaja
Pia Sjöroos
Puh. +358 40 318 2323
pia.sjoroos@kerava.fi