Ruusunpäivän konsertti keräsi yli 400 eskarilaista Aurinkomäelle

Vuosittaiseen tapahtumaan kutsutaan kaikki esiopetusikäiset lapset Keravan kunnallisista ja yksityisistä päiväkodeista.

Keravan musiikkiopiston yhdessä Keravan kaupungin varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen kanssa järjestämä Ruusunpäivän konsertti eli perinteiset eskarilaisten laulajaiset täytti Aurinkomäen tiistaiaamuna 16.5. Tänä vuonna laulajaisiin osallistui 436 eskarilaista ja heidän kanssaan noin 100 varhaiskasvatuksen opettajaa ja lastenhoitajaa, eikä edes sateen ripsuttelu pilannut iloista tunnelmaa.

Eskarilaiset olivat harjoitelleet laululeikkejä omissa päiväkodeissa kevään mittaan Keravan musiikkiopiston koulu- ja päiväkotiyhteistyön koordinaattorin ja varhaisiän musiikinopettajan Juuli Kammosen ohjeiden mukaisesti. Itse Ruusunpäivän konsertissa Aurinkomäellä lapsia laulattivat ja säestivät Juulin lisäksi Keravan musiikkiopiston varhaisiän musiikinopettajat Sanni Haukka ja Juha Mäki sekä soitonopettaja Sergei Repin.

Uutta lastenmusiikkia tutuksi

Ruusunpäivän konserttiin valitut kappaleet edustivat uutta lastenmusiikkia: Pieni iloinen tie, Loiskiaisen lounaslista, Leijonapupu Leopardisammakko, Timo lähti pomppulinnaan, Banaanitanssi sekä Supersankari.

Konsertin ohjelmistoon sisältyi myös Säkkijärven polkka, jossa saatiin ihastella 9-vuotiaan tuusulalaisen Alexander Repinin taitavaa haitarinsoittoa. Hän onkin yksi seitsemästä finalistista Hopeinen harmonikka -kilpailussa, joka järjestetään 30.6. Sata-Häme Soi -festivaalilla Ikaalisissa – tsemppiä finaaliin Alexander!

Ruusunpäivän konsertti osa Kulttuuripolkua

Keravan kulttuurikasvatussuunnitelma eli Kulttuuripolku on suunnitelma siitä, miten kulttuuri-, taide- ja kulttuuriperintökasvatusta toteutetaan osana opetusta ja tuodaan lasten elämään. Kulttuuripolkua kuljetaan esiopetuksesta perusopetuksen loppuun saakka. Eskari-ikäisillä Kulttuuripolkuun sisältyy muun muassa yhteisöllinen konserttikokemus ja yhdessä laulaminen Ruusunpäivän konsertissa Aurinkomäellä.

Kulttuurikasvatussuunnitelman tavoitteena on mahdollistaa kaikille keravalaisille lapsille ja nuorille yhdenvertainen mahdollisuus osallistua, kokea sekä tulkita taidetta, kulttuuria ja kulttuuriperintöä.

Tutustu Keravan kulttuurikasvatussuunnitelmaan: kerava.fi/kulttuuripolku