Yhteistyöllä iloa lapsille – Sorsakorven päiväkodin pihaan saapui lahjoituksena saatu leikkimökki

Terassilla ja huonekaluilla varustettu leikkimökki on Keudan rakennusalan opiskelijoiden toteuttama. Lahjoituksesta vastaa kuljetusyhtiö Sortera.

Keravan kaupunki on tehnyt opiskelijayhteistyötä Keudan kanssa jo muutaman vuoden. Kaupunki tarjoaa Keudalle muun muassa kiireettömiä korjauskohteita, jotka tukevat opetusta ja mahdollistavat monipuolisen käytännön tekemisen.

”Idea leikkimökkiprojektista lähti siitä, kun vuonna 2021 Sortera otti ammattikoulujen rakennuspuoleen yhteyttä. Järvenpään Keudan rakennuspuolelta innostuttiin ideasta tuottaa kierrätystavarasta leikkimökkejä”, Keudan rakennusalan opettaja Veli Alho muistelee.

Alhon mukaan Sortera kerää puutavaran Aura rakennus Oy:ltä, missä on Keudan opiskelijoita harjoittelussa koulutussopimuksella. Yhteistyö on ollut antoisaa ja mielenkiintoista Sorteran kanssa.

Ensimmäinen leikkimökki luovutettiin kesällä 2022 Mäntsälän päiväkotiin. Toinen leikkimökki lahjoitettiin Vantaalle, ja nyt tämä kolmas Keravalle. Keravan kaupunki kiittää hienosta leikkimökistä, josta on varmasti paljon iloa pienille kaupunkilaisille.

Keudan opiskelijoiden rakentamassa leikkimökissä on myös itse tehdyt kalusteet.