Keravan kaupungin uudet verkkosivut on julkaistu 

Keravan kaupungin uudet verkkosivut on julkaistu. Uudella sivustolla halutaan palvella kaupunkilaisia ja muita sidosryhmiä entistä paremmin. Uudella kolmikielisellä verkkosivustolla on kiinnitetty huomiota erityisesti käyttäjälähtöisyyteen, visuaalisuuteen, saavutettavuuteen sekä mobiilikäyttöön.

Helppokäyttöiset sivut kaupunkilaisille 

Selkeä navigaatio ja sisällön jäsentely auttavat käyttäjiä löytämään tietoa helposti. Verkkosivusto tarjoaa kattavasti sisältöjä suomeksi ja samalla on laajennettu huomattavasti ruotsin- ja englanninkielistä sisältöä.  

Ruotsin- ja englanninkieliset sisällöt täydentyvät edelleen kevään mittaan. Sivustolle on tarkoitus lisätä myöhemmässä vaiheessa koontisivuja myös muilla kielillä, jotta kaikki keravalaiset tavoitetaan mahdollisimman tehokkaasti. 

-Sivusto on suunniteltu mobiilikäyttöä ajatellen, ja tärkeänä periaatteena on saavutettavuus, jolla tarkoitetaan ihmisten moninaisuuden huomioimista myös verkkopalveluiden osalta. Sivuston käyttöönotto on osa kaupungin viestinnän kokonaisvaltaista uudistamista, kertoo Keravan kaupungin viestintäjohtaja Thomas Sund. 

Kaupungin palvelut on ryhmitelty teemoittain 

Palvelut on jäsennelty sivustolla selkeiksi kokonaisuuksiksi aihealueittain. Sivustolla on käytössä yhteenvetosivut, jotka esittelevät lyhyesti ja silmäiltävällä tavalla, millaisia aihealueita tai palvelukokonaisuuksia kuhunkin osioon sisältyy. 

Sähköiset asiointipalvelut on koottu Asioi verkossa –osioon, johon pääsee jokaiselta sivulta ylätunnisteesta. Ajankohtaiset uutiset löytyvät nekin ylätunnisteesta ja aihealueittaan eri osioiden yhteenvetosivuilta. Käytössä on myös uutisarkisto, jossa käyttäjät voivat suodattaa uutisia aihealueittain. 

Yhteystiedot löytyvät ylätunnisteen yhteystietohausta sekä eri aihepiirien sisältösivuilta.  

Käyttäjät otettiin mukaan suunnitteluun ja työ saatiin hyvällä yhteistyöllä valmiiksi 

Sisällöissä ja navigaatiossa hyödynnettiin käyttäjiltä saatuja palautteita. Sivuston kehitysversio oli lokakuussa julkisesti kaikille avoinna. Osallistamisen kautta saatiin kaupunkilaisilta ja omalta henkilöstöltä hyviä kehitysehdotuksia sisällöistä. Sivustosta kerätään jatkossa analytiikkaa ja palautetta, jonka perusteella sivustoa kehitetään. 

– Olen tyytyväinen, että sivusto on suunniteltu kaupunkilaisten tarpeet edellä. Kantavana ajatuksena suunnittelussa on ollut, että sivuston tulee toimia käyttäjälähtöisesti – ei organisaation mukaisesti. Toivomme edelleen palautetta saadaksemme tietoa siitä, mikä sivustolla jo toimii ja mitä meidän pitäisi vielä kehittää, sanoo verkkosivu-uudistuksen projektipäällikkö Veera Törrönen.  

– Projekti saatiin hyvällä yhteistyöllä maaliin aikataulun mukaisesti. Verkkosivu-uudistus on ollut iso yhteinen ponnistus, sillä sisältöjen tekemiseen on osallistunut viestinnän johdolla koko kaupunkiorganisaatio, kertoo kaupunginjohtaja Kirsi Rontu

Erillissivustojen sisällöt osaksi kerava.fi:tä 

Uuden sivusto myötä seuraavat erillissivut poistuvat käytöstä: 

  • oppilaitokset.kerava.fi 
  • www.keravannuorisopalvelut.fi 
  • lukio.kerava.fi 
  • opisto.kerava.fi 

Näiden sivustojen sisällöt ovat jatkossa osa kerava.fi:tä. Taide- ja museokeskus Sinkalle rakennetaan oma erillissivustonsa, joka julkaistaan keväällä 2023. 

Sosiaali- ja terveyspalvelut löytyvät jatkossa hyvinvointialueen verkkosivuilta 

Sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät vuoden 2023 alussa Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle, joten sote-palvelut löytyvät vuoden alusta lähtien hyvinvointialueen verkkosivuilta. Siirry hyvinvointialueen sivuille.  

Keravan sivuilta ohjataan linkein hyvinvointialueen sivustolle, jotta kaupunkilaiset löytävät jatkossakin helposti sote-palveluiden äärelle. Uusien sivujen avauduttua terveyspalvelut.kerava.fi sivusto poistuu käytöstä, sillä terveyspalveluiden tiedot löytyvät hyvinvointialueen sivuilta. 

Lisätietoja 

Sivuston tekniseksi toteuttajaksi valikoitui kilpailutuksen perusteella Geniem Oy, joka on toteuttanut sivustoja useille kunnille.