Keravan kaupunginhallitus hyväksyi asuntomessuhankkeen yhteistoimintasopimuksen

Keravan kaupunki on vauhdittanut sopimusneuvotteluja vuoden 2024 asuntomessuhankkeessa.

Keravan kaupunki teki vuonna 2019 Osuuskunta Suomen Asuntomessujen kanssa puitesopimuksen vuoden 2024 Asuntomessujen järjestämisestä Kivisillan alueella. Tämän jälkeen osapuolet ovat neuvotelleet messuhankkeen toteutusta tarkentavasta yhteistoimintasopimuksesta.

Tänään Keravan kaupunginhallitus hyväksyi yhteistoimintasopimuksen, joka odottaa vielä Osuuskunta Suomen Asuntomessujen hyväksyntää.

”Olemme pyrkineet neuvottelemaan Suomen Asuntomessujen kanssa sellaiset sopimusehdot, jotka tukevat oikealla tavalla rakentajien, kaupungin ja Suomen Asuntomessujen tavoitteita. Sopimusasiat tulee ratkaista nyt, jotta messutapahtuman toteutusaikataulu on mahdollinen”, kaupunginjohtaja Kirsi Rontu sanoo.

Kivisillan alue sijaitsee runsaan kilometrin päässä Keravan keskustasta historiallisen Keravan kartanon vieressä ja Keravanjoen maisemassa. Alueen rakentamisen keskiössä ovat kiertotalous ja puurakentaminen.

”Olemme ylpeitä kulttuurihistoriallisesti arvokkaasta Kivisillan alueesta ja uskomme sen tulevaisuuteen. Rakennamme korkeatasoisen ja vetovoimaisen asuinalueen, jota haluamme kehittää yhteistyössä rakentajien kanssa”, projektipäällikkö Sofia Amberla sanoo.

Kivisillan asemakaava valmistui runsas vuosi sitten ja kunnallistekniikan sekä melusuojauksen rakentaminen alkoivat viime kesänä. Työt alueella ovat edistyneet odotettua nopeammin ja kunnallistekniikan arvioidaan valmistuvan pääosin tämän vuoden loppuun mennessä.

Lisätietoja

Asuntomessujen projektipäällikkö Sofia Amberla, Keravan kaupunki (sofia.amberla@kerava.fi, puh. 040 318 2940).