Asukaskyselyt ja -illat

Asukaskyselyt

Keravan kaupunki järjestää säännöllisesti asukaskyselyitä ajankohtaisista aiheista. Kyselyt voivat liittyä esimerkiksi asuinalueiden, viheralueiden ja puistojen sekä kaupungin palveluiden suunnitteluun.

Avoinna olevat asukaskyselyt löytyvät tältä sivulta.

Ehdota visuaalista ilmettä uusittavalle Pohjois-Ahjon sillalle

Keravan Pohjois-Ahjon risteyssilta uusitaan. Lahdentien ja Porvoontien risteyksessä sijaitsevan sillan uusimistyön tarkoituksena on parantaa sillan alta kulkevien kevyen liikenteen käyttäjien turvallisuutta. Uusi silta tulee olemaan leveydeltään ja profiililtaan samanlainen kuin moottoritien sillat.

Silta saa uusimistyön yhteydessä uuden visuaalisen ilmeen, joka suunnitellaan kuntalaisten ehdotusten pohjalta. Uusi ilme tulee koristamaan sillan seinämiä ja pylväitä.

Oman ehdotuksen voi lähettää anonyymilla verkkolomakkeella. Halutessaan ehdotusta pystyy täydentämään tarkemmalla kuvauksella tai erillisellä tiedostolla. Verkkolomake on avoinna 1.–9.2.2023.

Kaupunki järjestää helmikuun aikana toisen kyselyn, jossa kuntalaiset pääsevät äänestämään omaa suosikkiaan ehdotetuista vaihtoehdoista.

Asukasillat

Asukasillat ovat keravalaisten omia iltoja, joissa voi vaikuttaa oman kotikaupungin tulevaisuuteen. Asukasiltojen lisäksi erilaisten suunnitteluhankkeiden yhteydessä järjestetään asukastyöpajoja, joilla haetaan asukkaiden ja palveluiden käyttäjien näkemyksiä suunnittelun tueksi.

Asukasiltojen teemat ja ajankohdat päivitetään tälle sivulle.

Kaskelan kaupunkisuunnitteluilta 26.1.2023

Kaupunki järjesti Kaskelan kaupunkisuunnitteluillan torstaina 26.1. klo 17–19 Sompion koulun Tiilisalissa. Tilaisuudessa esiteltiin Skogsterin asemakaavaluonnoksen materiaaleja, omakotitalorakentamisen mahdollisuuksia, Keravanjokivarren kehittämistä, viher- ja virkistys- ja suojelualueisiin liittyviä teemoja sekä ideoitiin Kaskelan tulevaa identiteettiä. Paikalla oli myös Uudenmaan ELY-keskuksen edustaja vastaamassa kysymyksiin luonnonsuojelualueiden perustamisesta. Illan aikana kuultiin myös Skogsterin asemakaavaluonnoksen esittely, jota pystyi seuraamaan joko livenä tai Teamsin kautta. Esittelyn Teams-tallenne on katsottavissa 10.2.2023 saakka. Katso tallenne alta:

Hyppää upotetun sisällön yli: Teams-tallenne Skogsterin asemakaavaluonnoksen esittelystä.